Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Знаеш ли ти што значи тој збор вазал?
На Русија не и треба некои привилегии, проста соработка и соживот...ништо посебно, а им нуди на кинезите заштита со својот нуклеарен потенцијал, како и помош во неизбежниот судир на Кина со САД.
Бладаш ти човече :D
Како да ти кажам, но, ова е наивно и детско размислување.

Не се ова другарчиња од мало.

Еден проблем во југоисточна азија и Русија и Кина се во војна.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.358
Поени од реакции
18.473
Како да ти кажам, но, ова е наивно и детско размислување.

Не се ова другарчиња од мало.

Еден проблем во југоисточна азија и Русија и Кина се во војна.
Да Русија била вазал на Кина, а Германија е сојузник на Америка.
Можеш да најдеш еквалентен пример каде Русија си ги гази своите интереси на сметка на газдата, како што го напраи тоа Германија со северен тек?

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.588
Поени од реакции
22.307
Исламофоби, расисти :icon_lol:
Еј наши

Игорче абе што те боли рук тебе кој што вика во рускиот парламент? Од каде си земаш за право? Или си само обичен исламофоб и фашист:sneaky: Тие муслимани се лојални на таа држава и се борат за неа, Русија е демократска и слободна земја, таму живеат десетици различни верски и етнички групи, така функционира правилна демократијата, расистичкиот и фашистички запад треба уште многу да учи.
Prava demokratija e nema sto. Bleska. Tuku oti Putin lugje od malcinstvata prvo gi prati kako topovsko meso vo vojnava? Ili ja testirase lojalnosta od tie grupi makar i od sibir gi nosele?
Автоматски споено мислење:

Можеш да најдеш еквалентен пример каде Русија си ги гази своите интереси на сметка на газдата, како што го напраи тоа Германија со северен тек?
Severen tek (ja sum za) moze i taka i taka da se vidi. Rabota za svoi interes ili zgolemuvanje na zavisnosta. Mi e jasno deka SAD ima svoi interesi i edna e povekje da prodava no fakt e, a dobro gledame sega, deka Germanija vleze vo pregolema zavisnost od Ruski gas. Toa e nesto, za sto SAD sekogas predupreduvase.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Нема пример (ако ја изоставиме воената технологија која што неволно мораше Русија да им ја даде на Кина) затоа што долги години Кина беше подредена на Русија т.е. СССР.

Досега беа рамноправни, сега Русија си се стави во подредена ситуација со Кина.

Во суштина тоа е и главна цел на санкциите.

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.054
Поени од реакции
4.089
Prava demokratija e nema sto. Bleska. Tuku oti Putin lugje od malcinstvata prvo gi prati kako topovsko meso vo vojnava? Ili ja testirase lojalnosta od tie grupi makar i od sibir gi nosele?
Сами се пријавиле да се борат за татковината, и зошто не од Сибир кај е Сибир во Африка?
Нема ништо лошо во тоа што во рускиот парламент некој муслиман кажал Алах акбар, руски муслимани лојален на татковината, и во Америка политичарите викаат God bless America што е поразлично од тоа што муслиман исто кажал во Русија?
Па во европскиот парламент пред пар недели еден рикаше како магаре, тоа па што е :pos:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.588
Поени од реакции
22.307
Сами се пријавиле да се борат за татковината, и зошто не од Сибир кај е Сибир во Африка?
Нема ништо лошо во тоа што во рускиот парламент некој муслиман кажал Алах акбар, руски муслимани лојален на татковината, и во Америка политичарите викаат God bless America што е поразлично од тоа што муслиман исто кажал во Русија?
Па во европскиот парламент пред пар недели еден рикаше како магаре, тоа па што е :pos:
Mislam i samiot ne veruvas vo toa sto pisuvas.

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.054
Поени од реакции
4.089
Нема пример (ако ја изоставиме воената технологија која што неволно мораше Русија да им ја даде на Кина) затоа што долги години Кина беше подредена на Русија т.е. СССР.

Досега беа рамноправни, сега Русија си се стави во подредена ситуација со Кина.

Во суштина тоа е и главна цел на санкциите.
Аха значи целта на санкциите е Европа да плаќа прескапи енергенси, да тоне во инфлација, додека Кина лапа поволни цени за истите а Русија да се напуни со пари од енергенси и оружје неволно продавајќи на Кина додека е во "подредена" позиција.
Има логика :D

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.771
Поени од реакции
8.034
Тензии нешто во Русија, а? Ќутите пичиња.

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.054
Поени од реакции
4.089
Mislam i samiot ne veruvas vo toa sto pisuvas.
Тоа се реални настани што се случија има и видеа од истите, незнам што е тука за верување или неверување:toe:
Нашиве муслимани да беа лојални како руските да вееа македонски знамиња и да се бореа и гинеа за Македонија ќе ти смета ако некој во парламент кажал Алах акбар?

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.588
Поени од реакции
22.307
Па кого да прати?
I ti si vo pravo. Ama toa ne e znak na nekoja ramnopravnost vo Rusija koja clenot saka da ja propagira.
Автоматски споено мислење:

Тоа се реални настани што се случија има и видеа од истите, незнам што е тука за верување или неверување:toe:
Нашиве муслимани да беа лојални како руските да вееа македонски знамиња и да се бореа и гинеа за Македонија ќе ти смета ако некој во парламент кажал Алах акбар?
Da, ke mi smeta.

Kajgana Shop

На врв Bottom