Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.429
Поени од реакции
7.806
Тензии нешто во Русија, а? Ќутите пичиња.
Подобро пиче, него ли мазохист, штом поддржуваш мерки од кои ти се намалува животниот стандард.
Во темата за цени на горивата исплачи се, тука курчи се :pos:

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.183
Поени од реакции
42.909
Пакуј куфери и иди у Русија, марш да не гледам у Европа.

Повеќе од 3 месеци имаш војна и сеуште не се дојдени до целта, санкциите ги удрија по глава, немаат помош од никого... зошто да не би се створило нервоза кај дедо Путин?
да, но нема никаков доказ околу тоа. Некој новинар од Sun имал преголема инспирација утрово па начкрабал научно фантастична приказна. И некој од екипата на Ефтов го превел тоа и го претставува како бомбастична вест. Малце треба да филтрираш информациите од каде и како ги примаш.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.771
Поени од реакции
8.034
да, но нема никаков доказ околу тоа. Некој новинар од Sun имал преголема инспирација утрово па начкрабал научно фантастична приказна. И некој од екипата на Ефтов го превел тоа и го претставува како бомбастична вест. Малце треба да филтрираш информациите од каде и како ги примаш.
Извини брат, од сеа натаму ќе читам само руски медиуми. Фала за советот.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.160
Поени од реакции
5.366
:pos: не знам дали да се смеам или плачам на статијава од Васко...
Васко го гледам само кога има саглам гостин, а неговите „анализи„ се збирштина од неповрзани информации и целосно се небитни и неинтересни...

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.588
Поени од реакции
22.307
Што се однесува до блокадата кон летот од Лавров, нашите „водачи„ имаа избор, а тоа е следењето на својот/државниот/народниот интерес. Но, ќурката самиот призна дека е послушен и дека се води по директива од ОТАН а не по државниот интерес...

Замерувањето со РФ не го сметам за државен интерес.
Aj sega i ti. So Rusija poslednive meseci fino lepo si gi izbrkavme diplomatite pa sega letot bil problemot. I na Lavrov mu bese jasno deka ke dojde do ova ali sepak mal test za da vidi kako stojat rabotite.
Автоматски споено мислење:

Подобро пиче, него ли мазохист, штом поддржуваш мерки од кои ти се намалува животниот стандард.
Во темата за цени на горивата исплачи се, тука курчи се :pos:
Ako odime po toa najdobri se kurvite. Pravat sve za da im raste zivotniot standard. Inace Makedonija apsolutno ne moze da smeni nesto vo situacijata so skapite energensi.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.325
Поени од реакции
26.270
Путин му се јавил на телефон на претседетелот на ебената Кина, и го пцуел. А во меѓувреме, пред истиот претседател на Кина си го пцуел и министерот за надворешни работи.

Толку бил скренат, за да ги пцуе најблиските сојузници, ама од друга страна ги нема пцуено Бајден, Шолц, Макрон. Не знаеш кој е полуд, тие што ја пишуваат, или тие што ја конзумираат помијата.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.160
Поени од реакции
5.366
Aj sega i ti. So Rusija poslednive meseci fino lepo si gi izbrkavme diplomatite pa sega letot bil problemot. I na Lavrov mu bese jasno deka ke dojde do ova ali sepak mal test za da vidi kako stojat rabotite.
Автоматски споено мислење:

Ako odime po toa najdobri se kurvite. Pravat sve za da im raste zivotniot standard. Inace Makedonija apsolutno ne moze da smeni nesto vo situacijata so skapite energensi.
Односот од „северниве„ кон РФ е малоумен, небитно дали позиционер или опозиционер се сретнале со рускиот преставник/дипломат во Шкуп и му го плеснале у фаца ставот дека „севернава„ вукојебина била саде кон ОТАН и ЕУ насочена...

Војната во Украина кога-тогаш ќе заврши, но ајде да видиме дали однесувањето од „севернава„ кон Русија ќе биде предмет за брз заборав или основа за руско одмаздување.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.429
Поени од реакции
7.806
Ako odime po toa najdobri se kurvite. Pravat sve za da im raste zivotniot standard.
Стари, не го тупи, кај неписмен, па уште и врска да се немало оти се најдобри.
Курвите се најдобри трговци. Робата што ти ја продаваат останува кај нив, ем парите ти ги земаат. :cool:

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.794
Поени од реакции
8.517
Пакуј куфери и иди у Русија, марш да не гледам у Европа.

Повеќе од 3 месеци имаш војна и сеуште не се дојдени до целта, санкциите ги удрија по глава, немаат помош од никого... зошто да не би се створило нервоза кај дедо Путин?
Какви санкции ги удриле по глава бе, само од нафта и гас за годинава се на пат да инкасираат преку 300 милијарди евра, повеќе од 60 милијарди екстра одколку минатата година. Плус цените на металите, најразлични суровини, житарици се исто така дигнати во небо и на нив исто така ќе направат уште толкав профит. Притоа западњаците си ги изгубија бизнисите во Русија и извозот накај Русија им е спаднат практично на нула.

И во исто време сојузниците како Венцуела, Алжир, Иран исто така и они им се пунат со пари, а и веќе си обезбедуваат долгорочни договори за поволни цени на суровини со Индонезија, Индија, Пакистан, Аргентина, Бангладеш итн ... Турција, Египет, Индија веќе и објавија дека ќе се поврзат со Рускиот банкарски систем МИР и ќе воспостават трансфери на валути. Додека на Венецуела веќе и целата трговија со нафта им оди преку Руски банки.

Значи буквално во овие 4 месеци, економското и политичко влијание на светско ниво им се зголеми за едно 10 пати. Плус после завршувањето на војната, големите производители на енергенси кои им се сојузници како Венецуела, Алжир, Иран, Казакстан има да ги напунат со пари за воена опрема како компензација за тоа што сега се богатат.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.588
Поени од реакции
22.307
Стари, не го тупи, кај неписмен, па уште и врска да се немало оти се најдобри.
Курвите се најдобри трговци. Робата што ти ја продаваат останува кај нив, ем парите ти ги земаат. :cool:
Ne znam, podobro gi razbiras tie raboti.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.519
Поени од реакции
18.364
Тензии нешто во Русија, а? Ќутите пичиња.
Можеш да пишеш што сакаш, и никој не ти зема за грев, ама најглупа можна работа што можеш да ја помислиш, и јавно да ја искажеш како мисла, е дека Путин ќе падне, револуција во Русија и слично, плус згора на тоа дека таква работа би донела позитивни промени. Мислев дека нема до толку одлепени од реалноста кои вака размислуваат.

Сеа уствари прочитав, Во Центар сте читале, на Васе сапуниците :)

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Летонија одлучила дека веќе нема во школите децата да учат на руски јазик и само на нивниот јазик. Скоро 25% од популацијата се Руси, што мислете ние вака да направиме што ќе ни се случеше?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.927
Поени од реакции
50.702
Летонија одлучила дека веќе нема во школите децата да учат на руски јазик и само на нивниот јазик. Скоро 25% од популацијата се Руси, што мислете ние вака да направиме што ќе ни се случеше?
Специјална операција за декауризација на исконските арнаутски територии узурпирани од шкавељот

Kajgana Shop

На врв Bottom