Ако е оваа Лариса негде по Украина не е лошо да се движи надвор од опасност, да не ја докачат русиве. Сигурно е некоја елџибити и кур не осетила у живот.Наводно Духот од Киев загинал откако соборил повеќе од 40 руски авиони.
Ova mu doajga kako Zhare od Partizanska EskadrilaНаводно Духот од Киев загинал откако соборил повеќе од 40 руски авиони.
Знакот „свастика„, заедно со грчкиот и римскиот крст, се рисјански симболи. Нацистите во Германија, своевремено го користеа, поточно, злоупотребуваа, за да покажат дека нацизмот сам по себе не е новотарија, туку дека во себе има и нешто рисјанско, чисто „онака„, за да биде нацистичката иделогија поприфатлива за народните маси.Свастиката е стар симбол во повеќе различни култури, тоа што нацистите го користеле неколку години не им дава екслузивно право на симболот.
Добро, за Бајден знаеме како и зашто е поставен.Chisto me interesira shto misli amerikanskiot narod za milijardite shto gi dobiva Ukraina dodeka iljadnici amerikanci umiraat zoshto nemozhe da si dozvolat insulin da kupat bidejki e preskap.
99% od amerikancite neznaat kaj e Ukraina, dodeka ima videa kaj sho lugje na Biden ja vikaat Ungarija namesto Ukraina. Biden duri gi vika iranian people.![]()
Таљат за прецедник на Украина.Слава Украини.Руската Влада излегла со проценка, руската економија ќе забележи пад од 8-10% во 2022 година.
Нека ми пресмета некој во пари колку му доаѓа тоа. (170 милјарди долари? Додај на тоа и 300 милјарди блокирани од резервите)
Влегуваат во војна со кусок од 470 милјарди долари.
Ако со економски просперитет од 20 години со Путин на чело на Русија, државата личеше на распад, што ли ќе биде отсега кога ќе кратат од се и сешто за да ја финансираат војната.
Нека не ве мафтаат, братов си ја има лажирано смртта и ќе се врати во Ghost of Kiev 2: the Revenge of Shoygu (coming 2023)Наводно Духот од Киев загинал откако соборил повеќе од 40 руски авиони.
Украина не гледа ни цент од тие милијарди. Којзнае каде завршуваат тие пари.Chisto me interesira shto misli amerikanskiot narod za milijardite shto gi dobiva Ukraina dodeka iljadnici amerikanci umiraat zoshto nemozhe da si dozvolat insulin da kupat bidejki e preskap.
99% od amerikancite neznaat kaj e Ukraina, dodeka ima videa kaj sho lugje na Biden ja vikaat Ungarija namesto Ukraina. Biden duri gi vika iranian people.![]()
Украина не гледа ни цент од тие милијарди. Којзнае каде завршуваат тие пари.
Видовме каков 'менаџмент' користат во Буча.Не се покажуваат најсјајно на фронтот, ама страшно ефективно ги менаџираат освоените територии. Многу тешко дека Украинците некогаш ќе ги добијат тие назад.
„Наша“ грешка е тоа колку што е „грешка“ искуството на некој што бил силуван. Да, некои работи можеби можеле поинаку да се изиграат (години претходно) но фактот е дека САД ако баш сакаат секако ќе си ги остварат намерите во вака мала држава. Дали со шарена или со некаква друга (обоена) револуција, или со граѓанска војна во која ќе интервернираат „мировници“ - секако ќе го остварат тоа што сакаат.Нема никој да застане во одбрана на НАТО членки ако бидат нападнати со тактички нуклеарки, севе она што нема сопствено нуклеарно оружје а се пува како прле пред магаре ќе биде спржено.Ќе се помират со тој факт и Франција, и Британија и САД.
Секоја НАТО база у Европа ќе биде срамнета и нема да се осуди никој да лансира стратешко нуклеарно. Тоа не става и нас во огромен ризик, затоа што има неколку места кои се обележани. Е тогаш ќе видиме кој е мудоња у целава приказна и кој какви намери имал.
Стратешка грешка од наша гледна точка е победата на таа шарена револуција, исто како и во Украина.
krajno efektiven? ili si so niv ili ne si.Видовме каков 'менаџмент' користат во Буча.