Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Srekja sto nekoi lugje ni vo blizina na nuklearno oruzje nema da se najdat a kamoli da odlucat dali da se koristi. Ima nadez.
Ако у Норвешка и Шведска се лежи 3 години робија за муабет против трансовите или педеришта,а за педофилија,секс со деца поминуваат со психијатриски надзор,тогаш голема штета за светот што нема да се употребат нуклеарни боеви глави

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.069
Поени од реакции
4.123
Srekja sto nekoi lugje ni vo blizina na nuklearno oruzje nema da se najdat a kamoli da odlucat dali da se koristi. Ima nadez.
Среќа е и што Путин е разумен и трпелив човек, да бев јас пример на негово место сега ќе бевте сито со јод намачкани од глава до пети :icon_lol:

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.208
Поени од реакции
9.768
Русија у своите воени доктрини немала употреба на нуклеарно оружје прва у било кој конфликт, ама после војната у Југославија тоа е све сменето. И негде пред 3 и кусур год. откако го објавија хиперсоничното оружје сменета е таа стратегија драстично.
Ова што се радувате брод им потонале на русите, ова е жолт картон...наредна грешка ќе биде црвен. Иако лично мислам дека требаше дирекно црвен, ма да не знаеме...може и се у план русите да го доделат.

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.069
Поени од реакции
4.123
❗New Law in Austria Criminalizes Sharing Content from Sanctioned Media

Vienna has made it punishable with a fine of up to €50,000. The first 'sources' that spring to mind...?

Кој викаше фашизмот бил мртов.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.323
Ако у Норвешка и Шведска се лежи 3 години робија за муабет против трансовите или педеришта,а за педофилија,секс со деца поминуваат со психијатриски надзор,тогаш голема штета за светот што нема да се употребат нуклеарни боеви глави
Steta i sto mrazot na Severen i Juzen pol se topi. Tuku, ne ti ja sfakjam poentata koga toa sto pisa nema vrska so toa sto pisav ja.
Автоматски споено мислење:

Среќа е и што Путин е разумен и трпелив човек, да бев јас пример на негово место сега ќе бевте сито со јод намачкани од глава до пети :icon_lol:
Zatoa ne si na negovo mesto.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.323
Русија у своите воени доктрини немала употреба на нуклеарно оружје прва у било кој конфликт, ама после војната у Југославија тоа е све сменето. И негде пред 3 и кусур год. откако го објавија хиперсоничното оружје сменета е таа стратегија драстично.
Ова што се радувате брод им потонале на русите, ова е жолт картон...наредна грешка ќе биде црвен. Иако лично мислам дека требаше дирекно црвен, ма да не знаеме...може и се у план русите да го доделат.
Nikoj ne se raduva sto potona brod i ima zrtvi. Barem nikoj normalen. Ama potona i toa e fakt. I toa e blamaza za Rusija.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.208
Поени од реакции
9.768
Nikoj ne se raduva sto potona brod i ima zrtvi. Barem nikoj normalen. Ama potona i toa e fakt. I toa e blamaza za Rusija.
Лошо е ако сериозно го сфати тоа некој-бламажа па истури гнев врз некој друг. Тие погинати морнари ќе донесат x100 погинати украинци, а тоа секако не ја бива.
Тоа е од гледна точка на украинците секако, иначе од гледна точка на нивните моментални господари тоа е одлично. Украина е бедемот моментално позади кој се кријат овие педерчиња на западот и кур ги боли за изгинати украинци, ќе ги фрлат у оган до последен.

Последно уредено:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Абе шо бидна со @TheTrooper ? Да не треба да правиме кајгана специјална операција за да го евакуираме од Азовстал? :D
Седиме во Азовстал, чекаме евакуација. Ние усташите на 6то ниво сме во катакомбите, ги чуваме лаптопите на Хантер Бајден, одма до црквата на Св. Степан Бандера. ;)

Ме снема затоа што немам живци и со Кајгана да се замарам, а веќе знам и како ќе се одвиваат дискусиите (доволно ми е copium пролив мислењево над мене да го прочитам). Имам и некои промени/проблеми на личен план што ми земаат многу време последниов период и немам намера да се активирам воопшто.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.468
Поени од реакции
8.195
Za katakombi ima tri reshenija,
1.Bombardiranje - Civili stradaat i unistivas dokazi sto bi ti trebale.

2. Pushtas Distickstoffmonoxidq ( gas za smeenje) i vleguvuvas i gi sobiras - nema negativni posledici samo trosis nekolku cisterni so gas.

3. Gi zatrupuvas site prilazi osven glavniot i ostavas 2-3 snajperisti da se dosaduvaat.- snajperistite se dosaduvaat i gubis svedoci osven ako ne izleguvaat so beli shamivcina

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.497
Поени од реакции
10.125
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.432
Поени од реакции
7.811
По се изгледа целта му е да отцепи поголем дел од територијата, трајна демилитаризација и да не влезат во Нато никогаш. И да ги тресне малку западот со реалноста дека иако се на врвот по се изгледа времето им поминува на западот како доминантни. Не дека Русија ќе преземе таа улога пошто нема капацитет да го води светот.
Тие цели си беа најавени. Непочитување на договорот од пред 30г за неутралност на Украина. Договорите од Минск да им се дозволи на регионите каде 90% зборат Руски, самостојно да одлучат дали сакаат да останат под капата на Украина или не и спречување на злосторствата против луѓето од тие региони.

Украина ништо од ова не испочитува, Зелениот дојде со ветување дека ќе ги спречел злосторствата, ќе ја намалел корупцијата, но се обратно направи. Украинците си останаа пасивни, навикнати на тој начин на живот, не се побунија против злосторствата, па сметката е оваа.

Единствена работа која е доказ дека Русија и сите останати играат по планот на светската елита е тајмингот што сега се спроведува оваа специјална операција. Западот си доби оправдување за инфлацијата, за намерното рушење на светскиот ланец на логистика, за рушење на сегашниот систем, Руската и Кинеската елита секако пак ќе се на врвот, нема тие да страдаат, нивните фирми како што се гледа без проблем извезуваат и примаат долари и евра.

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.069
Поени од реакции
4.123
The BRICS group of emerging economies are to introduce their own banking transfer system as an alternative to SWIFT, as well as to use their national currencies for import-export operations, with Russia’s finance minister saying the new system will help countries shift away from dollar dominance.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.208
Поени од реакции
9.768
The BRICS group of emerging economies are to introduce their own banking transfer system as an alternative to SWIFT, as well as to use their national currencies for import-export operations, with Russia’s finance minister saying the new system will help countries shift away from dollar dominance.
Скоро пола свет се територијално и 50% од популацијата, ако додадеме по некоја држава од Латинска Америка, Блиски Исток и Африка ќе испаднат и повеќе....им се може, зш да не...

Kajgana Shop

На врв Bottom