Препораки за игри

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
:pos::pos: Пази да не леташе... :pos:

Најголема грешка - правена беше на Dx 9. Никакви текстури, лоши сенки, осветлувањето иако го зборат за кој-знае-што не беше ништо спектакуларно... А и покрај сите овие работи, играва при феноменален харвер не иде со повеќе од 60 фрејма o_O Тоа веруј ми, НЕ е до харверот, туку до играта.
Многу јасно, ама таа беше почната уште во 2007ма мислам (ако не и 2006та), требаше да биде dual-platform на Xbox и PC, ја скинаа за ПЦ, се фокусираа на кутијата и после бапнаа лоша конверзија.

На Рокстар овие секогаш се знае дека ќе излегуваат за PC, ама целта им е да шитнат Nvidia графички заедно со игрите...

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Многу јасно, ама таа беше почната уште во 2007ма мислам (ако не и 2006та), требаше да биде dual-platform на Xbox и PC, ја скинаа за ПЦ, се фокусираа на кутијата и после бапнаа лоша конверзија.

На Рокстар овие секогаш се знае дека ќе излегуваат за PC, ама целта им е да шитнат Nvidia графички заедно со игрите...
Гта 4, Ла Норие две игри кој беа портирани за пц. Така да не би рекол дека се фокусираат на пц, и ред дед редемшон не ни ја пуштија на пц.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.160
Поени од реакции
5.938
И што ќе ти се повеќе од 60 фрејма? Не играш фпс ебаго.
Реков 60 фрејма на феноменален хардвер. Јас неам таков.
За да ти стане појасно, еве еден тип на youtube што снимал гејмплеј да видиш со каков хардвер игра и колку фпс вади.

Me playing Alan Wake on my PC (Maxed Out).
Framerate: 40-60 fps.

My PC Specs:
Processor: Intel Core i7-2600K Overclocked @ 4.5 GHz.
Memory: 8192MB RAM.
Card name: XFX Radeon HD 6870 Dual Fan Series.
Motherboard: ASUS P8P68 PRO Rev 3.1.
CPU cooler: Xigmatek Loki SD963.
HDD: Hitachi DESKSTAR 7K1000.
PSU: Super-Flower SF650P14P 650W.
Case: NZXT M59.
DVD/RW: Sony NEC Optiarc AD-7260S.
Со ваква конфигурација СЕКОЈА оптимизирана игра би ја играл со повеќе од 60 фрејма. А башка што играва е Dx 9 - треба со 100ка да иде. Али не иде.

btw, видеото.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Гта 4, Ла Норие две игри кој беа портирани за пц. Така да не би рекол дека се фокусираат на пц, и ред дед редемшон не ни ја пуштија на пц.
Не реков дека се фокусираат на PC; туку работата е што намерни ги оставаат неоптимизирани.

Не можеш да ми кажеш дека Xbox360 игрите треба нешто превише да се средуваат за да работат глатко:

ATi 2900XT
512 DDR3 (делен со графичката)
Quad-Core од најраните модели

Секој денешен модерен ПЦ ги шие конзоливе, има игри кои се доказ за тоа (пример Devil May Cry 4 ЛЕТАШЕ уште во 2007ма), ама овие нормално имаат договори со Нвидиа и Интел.

Сигурно Нвидиа нема да сака играта да работи на 9800GT без проблеми, нели? :)

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Gta IV стај било каква графичка дур не го смениш процесорот џабе ти е све. Портовите на рокстар се лоши баш ради тоа, што графичката воопшто не ја користат.

Член од
20 мај 2008
Мислења
357
Поени од реакции
99
Ја пак :D Некоја интересна игричка со повеќе акција, за оваа конфигурација Intel Core i3 @3.10GHz ram 4Gb Nvidia GeForce 210 на 1gb

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Ја пак :D Некоја интересна игричка со повеќе акција, за оваа конфигурација Intel Core i3 @3.10GHz ram 4Gb Nvidia GeForce 210 на 1gb
Пробај ја Binary Domain. Пред неколку недели излезе, супер е за тепање време. :)

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Nope, само тие делови се засега. Чисто колку да ја видиш играта.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ја видов/играм малку "Max Payne 3" (намерно во наводници) на xbox и можам да кажам две работи:

1. Ако ја гледате играва како нова игра, не е лоша
2. Ако ја гледате играва како најновата Max Payne... тогаш е срање!

Играва од Max Payne има само Slow-Mo ефектот и тие Painkillers кои ти полнат енергија.... се друго е џабе патот (за Max Payne).

Ко да играш GTA на (една) стаза од COD и имаш Slow-Mo ефект....

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
max payne.........fuck moze nekoj da mi ja nabavi kecot bez problemot za 7mica so zvukot

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
2. Ако ја гледате играва како најновата Max Payne... тогаш е срање!

Играва од Max Payne има само Slow-Mo ефектот и тие Painkillers кои ти полнат енергија.... се друго е џабе патот (за Max Payne).

Ко да играш GTA на (една) стаза од COD и имаш Slow-Mo ефект....
Се ова од малце гледање. Yeah, no.
--- надополнето: 13 мај 2012 во 11:53 ---
max payne.........fuck moze nekoj da mi ja nabavi kecot bez problemot za 7mica so zvukot
http://www.helderpinto.com/max-payne-1-windows-vista-easy-sound-fix/

Kajgana Shop

На врв Bottom