Препораки за игри

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ја видов/играм малку "Max Payne 3" (намерно во наводници) на xbox и можам да кажам две работи:

1. Ако ја гледате играва како нова игра, не е лоша
2. Ако ја гледате играва како најновата Max Payne... тогаш е срање!
Не срање туку пролив..од тој зелениот.... успееја да заебат уште една добра игра...
..со ова само ми се потврдува фактот дека последниве години во играчкава индустрија владее безидејност и безинветивност и дека целата е посветена само на франшизи и тоа многу лоши.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.559
Поени од реакции
2.524
IGN, Metacritic и дадоа 9/10 на Макс Пејн 3, баш да видам уште Гејмспот што ќе и даде... претпоставувам 8.5 :P

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
IGN, Metacritic и дадоа 9/10 на Макс Пејн 3, баш да видам уште Гејмспот што ќе и даде... претпоставувам 8.5 :P
И GameSpot дада 9. Не знам зошто зборуваат сите за џабе дека била срање и не знам шо. Ја има некој играно? Ако ја имам тогаш нека коментира, а не после гледање 5 минутно видео.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
И GameSpot дада 9. Не знам зошто зборуваат сите за џабе дека била срање и не знам шо. Ја има некој играно? Ако ја имам тогаш нека коментира, а не после гледање 5 минутно видео.
Јас ја имам играно, а и уште еден другар и еве го коментарот:

Ја видов/играм малку "Max Payne 3" (намерно во наводници) на xbox и можам да кажам две работи:

1. Ако ја гледате играва како нова игра, не е лоша
2. Ако ја гледате играва како најновата Max Payne... тогаш е срање!

Играва од Max Payne има само Slow-Mo ефектот и тие Painkillers кои ти полнат енергија.... се друго е џабе патот (за Max Payne).

Ко да играш GTA на (една) стаза од COD и имаш Slow-Mo ефект....

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не ми се свиѓа Max Payne после 3 чаптери.

Ми се уврте во глава коментарот на Корун дека е премногу GTA-like, али у право е да си ибе векот. Плус на гејмпад ужасно е решено центрирањето, што е добро - бидејќи играва е правена пред се за PC изгледа.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Заеби ти оценки од ваму таму... играта или ја бива или не ја бива.... ич таквото не ме боли дали таму некој по којзнае какви критериуми (најчесто, парични) и 10 и дал, ако е срање, срање е,

а ти со твоите 16 години имаш ептен јако играчко искуство... абе ти не си бил ни во течна состојба кај таткоти кога неколкумина овде по цели ноќи сме лупале игри, абе ајде не ме заебавај....

батеМаче

Човек
Член од
3 декември 2008
Мислења
320
Поени од реакции
272
Луѓе никој неможе да очекува да ја добие истата игра само со подобра графика, едноставно такво нешто не постои (со исклучок на HD реизданија на некои игри) ама како нова игра мора да претрпи промени.

Фала богу дека Max Payne 3 ќе има влијанија од GTA, се работи за Рокстар, што немора да значи дека е лоша играта како игра. Еве јас ги имам играно претходните Max Payne игри и само заради тоа морам да видам Рокстар што направиле и искрено сум многу возбуден за тројкава ама ја чекам за ПЦ. Е сега тука искуството покажало да не се надеваме многу, зошто може да добиеме некој гаден порт.

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Заеби ти оценки од ваму таму... играта или ја бива или не ја бива.... ич таквото не ме боли дали таму некој по којзнае какви критериуми (најчесто, парични) и 10 и дал, ако е срање, срање е,

а ти со твоите 16 години имаш ептен јако играчко искуство... абе ти не си бил ни во течна состојба кај таткоти кога неколкумина овде по цели ноќи сме лупале игри, абе ајде не ме заебавај....
Прво, мене ич не ми е гајле колкава оценка ќе добие некоја игра. Само му кажував на Vlatko_Gjorce оти тој рече дека уште не знаел која е оценката од GS.
Јас можам да уживам во игра што добила петка или да мразам игра што добила десетка. Нема врска дали ќе читам рецензии или не, нема да знам каква е играта се дури јас лично не ја имам изиграно.

А второ, јас играм игри од пет години. Имам играно на PC, на PS 2 и 3 и на Wii. Игрите што си ги играл ти пред 95-та мислиш имаат врска со овие од сегашната генерација? Ти тогаш играше игри како Crysis, STALKER, Skyrim ?

А и да те прашам, ја играше ти Max Payne 3?
Корун еве кажа дека ја играл и дека не му се допаднала. Добро, има право да си го кажи мислењето. Јас горе напишав да не зборуваат на празно тие што ја немаат играно, а тие што ја имаат нека пишат тука. Ако им се допаѓа - добро, ако не - пак добро.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Прво, мене ич не ми е гајле колкава оценка ќе добие некоја игра. Само му кажував на Vlatko_Gjorce оти тој рече дека уште не знаел која е оценката од GS.
Јас можам да уживам во игра што добила петка или да мразам игра што добила десетка. Нема врска дали ќе читам рецензии или не, нема да знам каква е играта се дури јас лично не ја имам изиграно.

А второ, јас играм игри од пет години. Имам играно на PC, на PS 2 и 3 и на Wii. Игрите што си ги играл ти пред 95-та мислиш имаат врска со овие од сегашната генерација? Ти тогаш играше игри како Crysis, STALKER, Skyrim ?

Корун еве кажа дека ја играл и дека не му се допаднала. Добро, има право да си го кажи мислењето. Јас горе напишав да не зборуваат на празно тие што ја немаат играно, а тие што ја имаат нека пишат тука. Ако им се допаѓа - добро, ако не - пак добро.
Играта не е лоша, ама не е Max Payne 3.

Д Малиот

Нинџа лепотан!
Член од
25 јануари 2009
Мислења
296
Поени од реакции
43

Периодот е мал само 16 години, но истиот не е доволен за некој да заклучи дали гејминг искуството е мало или големо за одредена возраст ( во случајов 16 колку што иам и јас а имам поседувано повеќе конзоли почнувајќи од онаа втора генерација ( добро постарите на татко ми биле али ипак ) ). Еве лично ја иам проблем со 360ката и PS3 со оглед на тоа дека секој update носи нови заштити + финансиски не сум спремен да го издржам тој „предизвик“ арно ама се трудам барем летово да извлечам една конзола и да се фрлам таму на гејминг оти освен шо сум фан на франшизи со добри приказни но поголем фан сум на спортски симулации ( вклучително и тркачки игри во целост ) што се дефинитивно подобри на конзоливе во последниов период, а и реално од PES 6 на PC немам играно подобра.
Него да баталиме тоа темава е Max Payne 3. Бев малку возбуден кога слушнав дека излегува, но искрено после секој клип шо го гледам се помалку сакам да ја играм бидејќи лично не ми се допаѓа она што Rockstar се потрудиле да направат нешто измеѓу Third Person и First Person така да најверојатно и нема воопшто да ја играм.
Има и една работа у која се согласувам со тебе а тоа е дека колку и да е висока оценката ако играта е срање, срање е, а би сакал да го додадам дека и секој има различен вкус па можеби на некој и ќе му се допадне баш некоја игра за која другите велат дека е лош порт или има лоша приказна.

hEnDo

すべてのメンバーを尊重する
Член од
17 април 2012
Мислења
2.541
Поени од реакции
4.767
Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
- Пробав да ја играм...едно 30 минути и ми докурчи... џабе симнував 14.44 гига...:mad:

- хе, хе, хе... на празно... па само види колку теми има за неизлезени игри и каква „професионална“ дискусија се врти... :D

- Max Payne 3... играта блешти..ама не е тоа тоа... да играта носеше друг наслов што нема врска со МАКС..можеби и ќе пројдеше...
.. ова сега што е направено со тројката е само обид да се заработи на стара слава .........

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
- Пробав да ја играм...едно 30 минути и ми докурчи... џабе симнував 14.44 гига...:mad:

- хе, хе, хе... на празно... па само види колку теми има за неизлезени игри и каква „професионална“ дискусија се врти... :D

- Max Payne 3... играта блешти..ама не е тоа тоа... да играта носеше друг наслов што нема врска со МАКС..можеби и ќе пројдеше...
.. ова сега што е направено со тројката е само обид да се заработи на стара слава .........
Е тоа е. Сите тие дискусии се без врска. Добро, нека споделуваат нови информации за игрите, ама кога ќе го велат тоа " знам дека ќе биде грда " месеци пред да излезе играта ми е некако глупаво...

А за тоа стара слава можеви си во право. Многу игри така не можат да ги достигнат претходниците. Пред да речам друго, ќе треба да ја заиграм. :P

А приказната? Таа ми изгледаше добра, како да го има задржено noir чувството.

Kajgana Shop

На врв Bottom