Препораки за игри

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Претпоставка: Макс Пејн е американскиот Метал Геар. 4 саати гејмплеј и 14 саати филм. Само не е во обично видео туку целата анимација е во 3д и затоа е толкава.

Ако добро се сеќавам, последната Метал Геар која исто имаше над 10 саати неигриви видеа, тежеше над 30 гига.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Не ми се верува дека до толку ќе зафаќа, ама со оглед на тоа што цела игра ЌЕ НЕМА LOADING.... пробуваат нешто ново.
Има лоадинг, само иде во позадина од некое видео. Технички не е можно да се лоадира цела игра, посебно на конзоли кои немаат доволно рам ни за екстра копче.

Причината е или тоа што рече билбил или ужасна оптимизација. Или и двете.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Има лоадинг, само иде во позадина од некое видео. Технички не е можно да се лоадира цела игра, посебно на конзоли кои немаат доволно рам ни за екстра копче.

Причината е или тоа што рече билбил или ужасна оптимизација. Или и двете.
Сакам да кажам, нема да ти излезе слика некоја на која ќе чекаш да се полни LOADING за да почне нова стаза или за да влезеш во некоја градба. Се си оди како подмачкано, како еден непрекинат интерактивен филм.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.342
Поени од реакции
5.723
Мене ми смрди на неоптимизираност..само да не бидне на нероден Петко капа му кроиме..нека излезе прво па после ке ја п(л)укаме :D

Член од
16 ноември 2009
Мислења
299
Поени од реакции
86
Претпоставка: Макс Пејн е американскиот Метал Геар. 4 саати гејмплеј и 14 саати филм. Само не е во обично видео туку целата анимација е во 3д и затоа е толкава.

Ако добро се сеќавам, последната Метал Геар која исто имаше над 10 саати неигриви видеа, тежеше над 30 гига.
Подобро тоа да е, него неоптимизирано-некомпресирано срање.

И последната Final Fantasy беше над 40 гига, али ради некомпресираните 1080p видеа, исто ко Metal Gear, беа одлични игри imo.

Не планирам да ја играм на конзола Max Payne 3, се надевам нема да ја усерат за на PC.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
И последната Final Fantasy беше над 40 гига, али ради некомпресираните 1080p видеа, исто ко Metal Gear, беа одлични игри imo.
ХАХ. Тоа незнам. Мојата идеологина не прифаќа имитирање на филм. Подобро неоптимизарана игра, која можеби е добра но во поглед на перформанси е неоптимизрана, отколку било каква филмовкса противигра.

O

ob1

Гостин
Дајте препорачајте некоја игра, трилер нешто, не знам, да треба некој clues да барам, пример некој со убиства да решавам, нека има и акција, нешто детективска, колку да ми помини викендов. Иначе не сум гејмер, ништо немам играно до сега, освен Аssasin creed првата, и то багосана беше и ни првата мисија не ја помнав, се изнервирав и ја избришав.
Лаптопов ми е i3 процесор, 3 гига рам, графичкава AMD Radeon HD 6370m
Пробај ги Still Life и првиот и вториот дел. Интересна игра баш каква што бараш ти. Со разрешување на загатки, детективска игра, бркаш сериски убиец. Има добра графика и нема да ти биде досадна.. пробај ја ако сакаш.

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Мене ми смрди на неоптимизираност..само да не бидне на нероден Петко капа му кроиме..нека излезе прво па после ке ја п(л)укаме :D
Се надевам дека ќе е добро оптимизирана. Имам читано дека и Remedy имаше замешано прсти во PC верзијата, па се надевам дека оптимизацијата че биде како Alan Wake ( или подобра ).

А и не заборавајте дека во MP 3 ќе има и multiplayer, значи и тоа додава на тие 35 гига.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Сепак Рокстар ја прави, фала богу дека нема да е оптимизирана или ќе биде заклучена на 25 фрејма :pos:

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.160
Поени од реакции
5.938
Се надевам дека ќе е добро оптимизирана. Имам читано дека и Remedy имаше замешано прсти во PC верзијата, па се надевам дека оптимизацијата че биде како Alan Wake ( или подобра ).

А и не заборавајте дека во MP 3 ќе има и multiplayer, значи и тоа додава на тие 35 гига.
Ако е како Alan Wake, да знам уште од сега да не се мачам да ја симињам :pos:

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.160
Поени од реакции
5.938
Што и фалеше на Алан Вејк? И на low леташе + изгледаше феноменлано.
:pos::pos: Пази да не леташе... :pos:

Најголема грешка - правена беше на Dx 9. Никакви текстури, лоши сенки, осветлувањето иако го зборат за кој-знае-што не беше ништо спектакуларно... А и покрај сите овие работи, играва при феноменален харвер не иде со повеќе од 60 фрејма o_O Тоа веруј ми, НЕ е до харверот, туку до играта.

Член од
18 април 2008
Мислења
876
Поени од реакции
213
Пробај ги Still Life и првиот и вториот дел. Интересна игра баш каква што бараш ти. Со разрешување на загатки, детективска игра, бркаш сериски убиец. Има добра графика и нема да ти биде досадна.. пробај ја ако сакаш.

Nancy Drew ги пробај... добра детективска игра е само акција немаш во неа али има добар хумор
има ги 20+ делови така да за тепање време се перфектни

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
:pos::pos: Пази да не леташе... :pos:

Најголема грешка - правена беше на Dx 9. Никакви текстури, лоши сенки, осветлувањето иако го зборат за кој-знае-што не беше ништо спектакуларно... А и покрај сите овие работи, играва при феноменален харвер не иде со повеќе од 60 фрејма o_O Тоа веруј ми, НЕ е до харверот, туку до играта.
И што ќе ти се повеќе од 60 фрејма? Не играш фпс ебаго.

Kajgana Shop

На врв Bottom