Препораки за игри

RedStar

PC GAMER
Член од
4 октомври 2009
Мислења
231
Поени од реакции
50
Како и сите останати Bethesda игри: прво и трето. Се менува со притискање на копче.
По ова што го видов, мислам дека ќе биде EXTRA... А кога излегува...??? Не е ваљда на 11.11.11...??? :(

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Излезе Fight Night Champion

За жал, освен подобрената графика, засега се друго е влошено. Контролите на десниот аналог се ужасни, лагираат неверојатно многу. Кога ќе удрите некој покомплициран удар (како на пример аперкат), неретко се случува боксерот да направи плус уште еден удар.
Дека сум во право, потврдува самата игра - default контролите се за удари на копчиња.
Понатаму, го нема веќе оној Facebreaker момент, slow motion снимка откако ќе направите нокаут на некого. Барем, јас не најдов каде да активирам.

И трето, дури и на Amateur, скоро и невозможно е да направиш нокаут откако ќе stun-ираш некого. Премногу се кријат борците, а многу удари воопшто не се конектираат.

Секако, графиката е неверојатна и анимацијата е на врвно ниво, додека играте може да се збуните, да не гледате меч во живо. :)

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Играва е за во друштво, а бидејќи друштвото не ми се гејмери таквите работи не се битни. Осеќам дека ќе ми ги искршат џојстиците :). Штета голема што нема подршка за мове и за кинект а барем за ваквите игри треба да има. Ајде наредната можеби.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Играва е за во друштво, а бидејќи друштвото не ми се гејмери таквите работи не се битни. Осеќам дека ќе ми ги искршат џојстиците :). Штета голема што нема подршка за мове и за кинект а барем за ваквите игри треба да има. Ајде наредната можеби.
Не е за во друштво, така е уште посрање. На пример, во UFC ако "штракаш" и спамираш на копчиња безвезе...одма ќе изгубиш и ќе добиеш нокаут.
Овде, бар на Fight Night 4, дури и некој што првпат ја фаќа играта може да издржи 5-6 рунди со тебе...

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Го пробав демото од Fight Night Champion и ич не ми се свиѓаше, нормално има нови боксови али контролите се тапа, а кога сме кај гејмплејот и графиката повеќе ми се свиѓаат на старата...

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Не е за во друштво, така е уште посрање. На пример, во UFC ако "штракаш" и спамираш на копчиња безвезе...одма ќе изгубиш и ќе добиеш нокаут.
Овде, бар на Fight Night 4, дури и некој што првпат ја фаќа играта може да издржи 5-6 рунди со тебе...
Оваа година не ја спуштив UFC дека минатата ми беше катастрофа. Игра играш абе душата му ја вадиш тој те мава еднашка и нокаут :)

Член од
14 декември 2008
Мислења
288
Поени од реакции
9
Излезе Dragon Age 2 demo, целосната се очекува на 8-11 март

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ја пробавме вчера со другарче, голем фан на Dragon Age...уште кога ја пушти и виде систем на борба, го фрли гејмпадот и рече "Не е ова Dragon Age".

Океј, може на PC ќе биде различна. :)

Член од
14 ноември 2010
Мислења
708
Поени од реакции
140
Ја пробавме вчера со другарче, голем фан на Dragon Age...уште кога ја пушти и виде систем на борба, го фрли гејмпадот и рече "Не е ова Dragon Age".

Океј, може на PC ќе биде различна. :)
Мене па воопшто не ми се допаѓаше combat system-от на претходната драгон ејџ, овде е многу подобро направен.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Не го пробав демото, ќе ја чекам фул за 10 дена...не очекував дека ќе налетам на толку многу критики.
ова се добри вести за Вичер издавачите кои се планира да им лапнат добар дел од маркетшерот.
како најголеми пропусти во ДА2 се наведуваат лошите диалози,лош стил на графика,лоши анимации и нереални комбоа.
нека излезат целосно и двете, па ќе се развие дискусија.

Член од
14 ноември 2010
Мислења
708
Поени од реакции
140
Не го пробав демото, ќе ја чекам фул за 10 дена...не очекував дека ќе налетам на толку многу критики.
ова се добри вести за Вичер издавачите кои се планира да им лапнат добар дел од маркетшерот.
како најголеми пропусти во ДА2 се наведуваат лошите диалози,лош стил на графика,лоши анимации и нереални комбоа.
нека излезат целосно и двете, па ќе се развие дискусија.
За диалозите неможам да ти кажам ништо бидејќи од демото сакав само гејмплејот да го видам, графиката малце ме потсетува на анимираната од Prince of Persia, а анимациите не беа толку лоши колку комобоата што беа...

Kajgana Shop

На врв Bottom