Препорака за гејмер компјутер

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Жити се? Незнам не сум гледал само почетокот разгледував дека ми беше чудно, али сеа можам со 15 куршуми 105 headshots да дадам :).
Дап, баш ги гледав пред да ја земам конзолата, зашто незамисливо ми беше да играм FPS на конзола. И сеуште не сум играл, иако чат-пат кога ја упалив Halo: Reach да ја пробам се навикнав колку-толку и не беше ДОТОЛКУ тешко како што мислев.
Овие маус-тестатура комбо за конзоли се срање, чиста емулација е тоа и не е воопшто како да користиш регуларен маус.

Според мене со денешниве графички кој нудат многу можности, и со фактот што секој има компјутер апсурдно е да се купува конзола од аспект на перформанси. Не постои конзола што може да даде перформанси ко компјутер.
Да, тоа е точно. Ама па, од друга страна, не постојат толку игри за PC колку што можат да ти дадат конзолите. И тоа е еден тажен факт.

Друга работа, која ја читав уште во далечната 2003-2004...

Додека PC гејмерот гледа screenshots од игра во списание, тој се прашува - "Ејјј, дали ќе ми ја пушти играва, процесорот година дена стар, треба и нова графичка, а и рам...па па па, кој кур сега надградби пак"
А конзолашот гледа screenshots за игра и си вика "Ауууу ебење од игра, ебење графика, едвај чекам да искочи и да ја играм!"

Како што реков, тажно, ама вистинито.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
абе тој шо има пари за фрлање ќе земи и конзола и ПС
Фрлив и јас пред 5 години 1500 евра за десткоп комјутер и еве сеа неможам ни windows 7 да работам како што требит

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Фрлив и јас пред 5 години 1500 евра за десткоп комјутер и еве сеа неможам ни windows 7 да работам како што требит
така е (за ПС-то) ама ова да те прашам - дали на конзолата ќе можи да играш игри кој ќе излезат после 5 год да речиме? или нова конзола ќе мора?

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Брат и јас си имав исто мислење, и најдов одлично решение. Пази сеа како :)

Значи да не купувам телевизор бидејќи имам 24 инчен монитор за PC го порачав следново

Купив вакво и го поврзувам на пц, сепак имав уште прблем дека неможев да го ваѓам и редам цело време и да го менувам кабелот го зедов и ова

И сега кликам 1 за PC, 2 за xbox.

Се се решава ако сакаш нели?

И да одговорам на најчесто поставувани прашања за ова

1- Да кабелот пренесува фулл хд слика
2-Кабелот за звук го редиш во аукс на звучната и си пренесува звук прекрасно
3- Чинеше се заедно помалце од 300 денари!!!!

--- надополнето ---

Ако ти е за пиратерија имаш xbox 360, wii, ps2....
Епа таман пошто за 1-2 години ќе мењам монитор, некој 24 инчен, под тоа не. У пм имам мал монитор 17 инчен. :(

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
така е (за ПС-то) ама ова да те прашам - дали на конзолата ќе можи да играш игри кој ќе излезат после 5 год да речиме? или нова конзола ќе мора?
Хбох 360 пред некој месец наполна ЦЕЛИ 5 години, и одговорот е ДА. Верувајми јас crysis 2 ќе ја играм на максимум, додека истото за пц ќе ти треба 1000 евра да дадеш И ДАЛИ ЌЕ МОЖЕШ ДА ИГРАШ.
Графиката на конзолата може да биде феноменалн, особено екслузивните игри. И интересно е што и после 5-6 години почнува да се користи моќноста на една конзола убавото добрва следнува. Доколку сте за гејминг ви препорачувам конзола (хбох 360, сони пс3) бидејќи ќе тераат уште 5 години, а ќе влезете во најубавите нивни години. И двете имаат уште потенцијали кој допрваа ќе се докажуваат.

Еве еден пример

Мислам дека е доволно за да знаеш што се може со една конзола и ПОСЛЕ ЦЕЛИ 6 годни.

Сликите се од Forza Motorsport 4 која излегува за хбох 360 при крајот на 2011

--- надополнето ---

Епа таман пошто за 1-2 години ќе мењам монитор, некој 24 инчен, под тоа не. У пм имам мал монитор 17 инчен. :(
Работи и на 17 :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
На конзола да.
На PC не. :)

А разликата во графика е минорна веќе. Неброен број пати имам кажано, не е конзолата појака од ПЦ хардверски, ама во последните години е софтверски појака (многу, многу повеќе игри).
Плус, тука е проблемот со оптимизацијата - GTA IV идеше тапа на PC, одлично на конзоли. Assassins Creed 2 исто, Just Cause 2 исто...

Значи не е битно што PC е далеку појако, графиката меѓу конзола и PC е ИСТА. А денешниве конзоли се 5 години стари...

Знаеш ти која разлика од графика беше помеѓу игра од 2000та (некоја од Playstation 2) и игра од 2005?

Спореди го тоа сеа со игра од Ноември 2005 (Project Gotham Racing 3, да речеме) и игра од 2010.
Срамота е ова, џабе пари фрламе за графички, рамови и процесори. Бенефициите се мали. :)

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
На конзола да.

А разликата во графика е минорна веќе. Неброен број пати имам кажано, не е конзолата појака од ПЦ хардверски, ама во последните години е софтверски појака (многу, многу повеќе игри).
Плус, тука е проблемот со оптимизацијата - GTA IV идеше тапа на PC, одлично на конзоли. Assassins Creed 2 исто, Just Cause 2 исто...

Значи не е битно што PC е далеку појако, графиката меѓу конзола и PC е ИСТА. А денешниве конзоли се 5 години стари...

Знаеш ти која разлика од графика беше помеѓу игра од 2000та (некоја од Playstation 2) и игра од 2005?

Спореди го тоа сеа со игра од Ноември 2005 (Project Gotham Racing 3, да речеме) и игра од 2010.
Срамота е ова, џабе пари фрламе за графички, рамови и процесори. Бенефициите се мали. :)
Морам да те цитирам за да прочитаат два пати :)

--- надополнето ---

Дечки ова е 1000000000% вистинито немој да фрлате пари залудно, разгледајте која конзола најмногу ви одговара и купувајтеја. Сега конзолите се достапни за сите чинат околу 20 000 денари што е достапно мислам.

--- надополнето ---

Да не заборавиме KINECT и PS MOVE на PC ги нема

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Купете конзола ама заборавете на FPS игри... :)
А факт е дека добар дел од луѓето што купуваат РС го купуваат ради нив.

shifty

En Taro Adun, Executor!
Член од
31 август 2009
Мислења
269
Поени од реакции
25
@shifty & MasteR_#0

Од каде ги глледате цените на овие делови и дали ги има на лагер?
Ми треба конфигурација до кај 36k денари со се монитор па овие што ги предложивте ми изгледааат таман.

Би му препорачал да оди со втората конфигурација која ја препорачав од Anhoch:

со тоа што би му останал доволен буџет за да купи пристоен екран т.е. Dell 22" 2209WA (12.590ден.) во АМЦ. Мислам дека тоа ќе е попаметен избор со тоа што екранот е инвестиција на подолг рок, така да подобро да ги инвестира во екран кој ќе му користи подолг период отколку за компоненти кои ќе има потреба да ги смени за некоја година.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Хбох 360 пред некој месец наполна ЦЕЛИ 5 години, и одговорот е ДА. Верувајми јас crysis 2 ќе ја играм на максимум, додека истото за пц ќе ти треба 1000 евра да дадеш И ДАЛИ ЌЕ МОЖЕШ ДА ИГРАШ.
Графиката на конзолата може да биде феноменалн, особено екслузивните игри. И интересно е што и после 5-6 години почнува да се користи моќноста на една конзола убавото добрва следнува. Доколку сте за гејминг ви препорачувам конзола (хбох 360, сони пс3) бидејќи ќе тераат уште 5 години, а ќе влезете во најубавите нивни години. И двете имаат уште потенцијали кој допрваа ќе се докажуваат.

Еве еден пример

Мислам дека е доволно за да знаеш што се може со една конзола и ПОСЛЕ ЦЕЛИ 6 годни.

Сликите се од Forza Motorsport 4 која излегува за хбох 360 при крајот на 2011

--- надополнето ---

Работи и на 17 :)
На конзола да.

значи една конзола да земи чоек и некое компјутерче од 200-250 евра колку за интернет (i7,GTX 480,12 gb RAM се фрлање на пари)

а да и еден ЛЦД 42 инчен (или поголем) за конзолата (а и општо за ТВ и гледање на филмови)

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.228
Поени од реакции
14.566
Гледам сте запнале сите за конзоли, а пошто не сум баш у тек со тоа а прашам тука...
Знам дека на ПС3 неможеше да се играат не оригинал игри тоа уште е така? кај ХБОКС исто е?
пошто ако е така и ако купам да речеме конзола тогаш треба да фрлам по 60тина евра за секоја игра што ќе сакам да ја играм а тоа со нашиве примања е премногу...
плус како што некој спомна, конзола не е за ФПС игри, едноставно не е истиот филинг кога играш на ПЦ и кога играш со џоистик

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Гледам сте запнале сите за конзоли, а пошто не сум баш у тек со тоа а прашам тука...
Знам дека на ПС3 неможеше да се играат не оригинал игри тоа уште е така? кај ХБОКС исто е?
пошто ако е така и ако купам да речеме конзола тогаш треба да фрлам по 60тина евра за секоја игра што ќе сакам да ја играм а тоа со нашиве примања е премногу...
плус како што некој спомна, конзола не е за ФПС игри, едноставно не е истиот филинг кога играш на ПЦ и кога играш со џоистик
Двете се кракнуваат:
XBOX со чип
PS3 со USB

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
И оладете малце со дрвење за конзоли, темава се вика "Препорака за гејмер компјутер". И Joey е адвокат на Microsoft XboX, а воедно и многу голем трол (ако не е трол ондак е стварно тврдоглав и глуп) така да не го хранете тролот на мој подфорум. Си има дечки во подфорумот за игри кои што го хранат. Секое наредно мислење за конзоли ќе го модерирам, а можеби и ќе ги расчистам веќе постоечките.

Kajgana Shop

На врв Bottom