Препорака за гејмер компјутер

Bobson

Seek & Destroy
Член од
22 февруари 2008
Мислења
274
Поени од реакции
41
Нека ми каже која е локална продавница т.е. со кого соработува (SET, Anhoch, etc.) и дали планира да оди со IPS ~12-13k за екран или планира да одвои некоја помала сума за екран (наведи ми некоја сума према која може да се координирам).

Обичен со TN панел, секој 22" би завршил работа некој до 8000денари, имаше еден BenQ спомнат во друга тема 7500 денари беше, тој би бил супер, инаку немора да се оди со локални продавници мене ми беше битно да го склопам од едно место.

Добро толку ли се лоши Самсунг во последно време?? Знам нешто дека со МеџикКолор имаат проблеми со пренагласеност на боите, али на овој јас што го имам со МеџикКолор нема никаква пренагласеност на бои, и сликата е чиста и остра. Кој модел го имаш??

За конфигурацијата ете ако толку сака shifty он нека се нафати, јас сум 24/7 на располагање. :)
Самсунг се тиња, инаку ммојот е 2243BW и има пренагласеност на СЕ, буквално се дречи.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Обичен со TN панел, секој 22" би завршил работа некој до 8000денари, имаше еден BenQ спомнат во друга тема 7500 денари беше, тој би бил супер, инаку немора да се оди со локални продавници мене ми беше битно да го склопам од едно место.

Самсунг се тиња, инаку ммојот е 2243BW и има пренагласеност на СЕ, буквално се дречи.
Чудно, јас имам 740BF и има одлична слика, 5 год. користен. :toe:

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Уште ве мамат дека постои гејмер комјутер? Се знае што е за играње конзола, ја купуваш еднаш и не се замараш дали ќе сецкало крак ќе чекаме. Колку јако пц да земиш сакал нејќел за 1 година нема да си во тек.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Уште ве мамат дека постои гејмер комјутер? Се знае што е за играње конзола, ја купуваш еднаш и не се замараш дали ќе сецкало крак ќе чекаме. Колку јако пц да земиш сакал нејќел за 1 година нема да си во тек.
Исто е играње ФПС на конзола и на ПЦ?? (т.е. со гејмпад и со маус и тастатура)

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Исто е играње ФПС на конзола и на ПЦ?? (т.е. со гејмпад и со маус и тастатура)
АКО САКАШ исто е

На почеток иначе со џојстик е малце тешко но после тоа е лепота, се ти е на дофат.

--- надополнето ---

А иначе додатокот е околу 30$ за да можеш да уклучиш тастатура и маус

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
АКО САКАШ исто е

На почеток иначе со џојстик е малце тешко но после тоа е лепота, се ти е на дофат.
Па незнам, другар мој има Xbox веќе 2 год. и вика дека ФПС на ПЦ да се игра е далеку подобро. :)
И кога би имал конзола веројатно нема да играм на CRT телевизор, па ќе треба да фрлам барем уште 500/550 евра на добар ЛЦД телевизор. Али добро, кога ќе исочи Xbox 720 за 2-3 години може и ќе купам еден. :)

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
а на конзолата ќе играш 15 год???????? а една игра колку е? оти мора оргинал да е

а да и ти треба и плазма или ЛЦД ТВ

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Па незнам, другар мој има Xbox веќе 2 год. и вика дека ФПС на ПЦ да се игра е далеку подобро. :)
И кога би имал конзола веројатно нема да играм на CRT телевизор, па ќе треба да фрлам барем уште 500/550 евра на добар ЛЦД телевизор. Али добро, кога ќе исочи Xbox 720 за 2-3 години може и ќе купам еден. :)
Брат и јас си имав исто мислење, и најдов одлично решение. Пази сеа како :)

Значи да не купувам телевизор бидејќи имам 24 инчен монитор за PC го порачав следново

Купив вакво и го поврзувам на пц, сепак имав уште прблем дека неможев да го ваѓам и редам цело време и да го менувам кабелот го зедов и ова

И сега кликам 1 за PC, 2 за xbox.

Се се решава ако сакаш нели?

И да одговорам на најчесто поставувани прашања за ова

1- Да кабелот пренесува фулл хд слика
2-Кабелот за звук го редиш во аукс на звучната и си пренесува звук прекрасно
3- Чинеше се заедно помалце од 300 денари!!!!

--- надополнето ---

а на конзолата ќе играш 15 год???????? а една игра колку е? оти мора оргинал да е
а да и ти треба и плазма или ЛЦД ТВ
Ако ти е за пиратерија имаш xbox 360, wii, ps2....

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
па ми е да ти кажам искрено

ама тие кој ми ги спомна се постари конзоли

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
АКО САКАШ исто е

--- надополнето ---

А иначе додатокот е околу 30$ за да можеш да уклучиш тастатура и маус
Добро, да не ги лажеме луѓето, ова е само емулација и аналогот ти е маусот уствари. Центрирањето е ужасно - поглеј рецензии и видеа на youtube. :)

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Е добро де ајде што има поново од хбох 360?
не ги следам до толку моделите ама гледам ми спомна во постот и ПС2 ка а тој не е најнов или така ми се чини?

а плус тука еден пред некој месец ми рече дека мора да бидат оригинал игрите а тие се мислам 50 евра

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Добро, да не ги лажеме луѓето, ова е само емулација и аналогот ти е маусот уствари. Центрирањето е ужасно - поглеј рецензии и видеа на youtube. :)
Жити се? Незнам не сум гледал само почетокот разгледував дека ми беше чудно, али сеа можам со 15 куршуми 105 headshots да дадам :).

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
абе тој шо има пари за фрлање ќе земи и конзола и ПС

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Според мене со денешниве графички кој нудат многу можности, и со фактот што секој има компјутер апсурдно е да се купува конзола од аспект на перформанси. Не постои конзола што може да даде перформанси ко компјутер. Конзолите беа актуелни на времето.
Jok грешка си, денешните PC игри се прават спрема конзолите, ДУРИ и на конзоли изгледаат некој продобро.

Kajgana Shop

На врв Bottom