Презиме - моето, твоето или двете?

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
Нормално дека ќе си го зачувам моето презиме,а и од мажот(нека праи ќеиф)- што значи двете се на се... Глупаво е да не си го зачуваш твоето,сега цел живот си бил со тоа презиме,и наеднаш да се смениш,тоа е тотално аут,цел живот те знаеле како таков,и наеднаш друг идентитет:nenene::nenene::nenene:Тоа малце потешко...
А ако не му одговара на мажот ми тешко него има да биди!!!:zver:

moTaro напиша:
Обично ги задржуваат оние кои што имаат "славни" односно познати презимиња.

Меѓутоа, од сите други причини мислам дека е цепање од страна на жената.
!
Не се потсенувај ти се молам.Секој е славен на свој начин.А ти ако не си го поштуеш презимето и ако не си свесна колку си славна,немој да очекуваш дека мажот ти ќе го направи тоа~!

viktorgg напиша:
Идентитет... со презиме поврзано??? :pop: Бог да чува... незнам дали сте слушнале, 21век стигна... Пораснете и ќе ги береме неговите плодови заедно...
Е аман идентитетот ако не е поврзан со името и презимето,тогаш со што е?!Со која боја гаќи носам да не е случајно?!
Смеј се колку сакаш,ама идентитетот,т.е.една личност е името и презимето пред се.Секаде се идентификуваш ако не на тој начин~!

manijak

Full of shit!
Член од
15 април 2006
Мислења
1.219
Поени од реакции
1
Кога би се оженил не би го земал презимето на жена ми. Ми се допаѓа моето презимето и не би го мењаал. А дали жена ми ќе го земе моето тоа на нејзе и оставам.

Darkwind

I need to work I'm always spending
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.038
Поени од реакции
1
Ја не си го мењам презимето а за жената како сака.. ако сака и со две различни презимиња ќе живееме ако сака две нека има нејзино си е

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Во секој случај би го задржала своето презиме, а ако му значи тоа премногу - тогаш би го додала и неговото.

Pece_nt

Dezuren Samoubiec
Член од
1 февруари 2007
Мислења
198
Поени од реакции
3
Darkwind напиша:
Ја не си го мењам презимето а за жената како сака.. ако сака и со две различни презимиња ќе живееме ако сака две нека има нејзино си е
pametno kazano se soglasuvam:zver:

iLe

Prototype
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.400
Поени од реакции
30
Jas ne si go menam prezimeto a za zenata kako saka sto saka neka pravi nejzin problem .

Член од
20 ноември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
64
hehe normalno deka moeto :) a zenata :) moze da go zadrzi neejzinoto i da go dodade moeto :) heheh

N

n/a

Гостин
Najmal problem e prezimeto...
Zenata...(nevestata):pos: treba covek da se pobrine da bide prava...
Se drugo e od tehnicka priroda...
Ako saka da go zadrzi nejzinoto prezime...nema problem od mene!

PiNkGiRl

Queen of rain
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.717
Поени од реакции
8
Sega za sega mislam deka ne go menuvam moeto a ke go dodadam i negovoto. No koj znae sto ke odlucam dodeka da dojde vreme za toa :)

Swifty

Никола
Член од
5 февруари 2007
Мислења
992
Поени од реакции
2
Јас искрено ке го задржам моето презиме а се надевам и мојата жена.Имам многу ретко презиме а се разбира не само тоа,тоа е и мојот идентитет.поздрав.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Абе би го сменал ама што аку женати се презива Курдоколенкова???:pos2:Што ќе правиш тогаш

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Најинтересен начин за ставање на презиме е шпанскиот.

Мајката : Leticia Calderon-Diaz
Таткото : Miguel Leόn-Cabrera
Детето : Angelo Diaz-Cabrera

Подоцна

Angelo Diaz-Cabrera се жени со Sandra Miguel-Moreno и имаат ќерка Sara Moreno-Cabrera...

Сума сумарум : иако латиноамериканските и шпанските семејства се сметаат за најтрадиционални од западниот свет, во поглед на наследство, истите се сметаат за најегалитарни во поглед на сексуална дискриминација.

Kajgana Shop

На врв Bottom