Предлог за серии и кратки рецензии

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Акција да има пред се. И тоа доста да има. Може и некоја crime жанр. Се што ти текнува, пиши. Ќе ги почнам, па ако ми се свиѓа ќе си ја изгледам.
За серијава конкретно, како што пишав не се замарам многу(скоро ич). Има акција, тоа ми е битното.
Повели.

Член од
17 септември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
485
Ај препорачајте нешто Sci-Fi од типот на Fringe,Alias, The X-Files... :D

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Член од
17 септември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
485
Ги симнав Torchwood и The Twilight Zone...оваа првава ми изгледа со доста лоши ефекти, ама ќе видиме како ќе се развива приказната :D
Ќе ги ѕирнам и останативе.

Член од
7 јули 2011
Мислења
309
Поени од реакции
57
izvinete dali e vredno da se spusta games of trones
mislam citam deka je perfekcija od serija no da prasam nekoj sto ja gledal dali e navistina taka
fala

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
izvinete dali e vredno da se spusta games of trones
mislam citam deka je perfekcija od serija no da prasam nekoj sto ja gledal dali e navistina taka
fala
Никако да не си ја спуштил :D
Абе нормален ли си, такво прашање не се поставува, одма да ја спушташ во HD.

ZigZag

Заменик министер
Член од
19 јули 2006
Мислења
347
Поени од реакции
248
Срамотa е во иста сентенца да се стави Torchwood со X-files :D
--- надополнето: 14 мај 2012 во 17:44 ---

The Twilight Zone, Firefly, The Outer Limits, Invasion (послаба во квалитет али солидна)
Како серии The Twilight Zone, Firefly и The Outer Limits се далеку по супериорни во однос на Torchwood, но не се од типот на Fringe или X-Files. Претпоставив дека тој сака серија каде некој тим од луѓе се справува со натприродни и/или вонземски сили.
btw Firefly е многу закон серија и мислам дека заслужуваше уште епизоди.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Како серии The Twilight Zone, Firefly и The Outer Limits се далеку по супериорни во однос на Torchwood, но не се од типот на Fringe или X-Files. Претпоставив дека тој сака серија каде некој тим од луѓе се справува со натприродни и/или вонземски сили.
btw Firefly е многу закон серија и мислам дека заслужуваше уште епизоди.
(y)

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Срамотa е во иста сентенца да се стави Torchwood со X-files :D
--- надополнето: 14 мај 2012 во 17:44 ---

The Twilight Zone, Firefly, The Outer Limits, Invasion (послаба во квалитет али солидна)
Тоrchwood во кратките филмови е многу подобар, особено Children of Earth. Доколку не се прекине серијата мислам дека подобри ке стануваат.

Firefly не иде со X-Files заедно, не дека е лоша, напротив по мое мислење тоа е најдоброта серија снимена последниве 10 години на која доколку и беше дозволено да се продолжи со снимање целиот space time continiuum ке есплоудираше од д асомнес! Ама мислам дека ја стави со другиве само за да добие уште еден фан Firefly:) на што не ти замерувам и јас на сите ја зборам:) . А доколку нешто е како X-files тоа ти се Roswell која е лајт верзија на X-files, како и Threshold со Карла Гугино што беше.

:cuc:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Јасно, ама сепак во првиот пост Ivan988 побара да му дадеме нешто SF, а овие се најдобрите од тој жарн, горе доле :)

Затоа предложив и серии кои не се баш слични на оние кои ги наведе ivan988, подобро да не бидат слични, а квалитетни него да бидат.....а да немаат квалитет.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
подобро да не бидат слични, а квалитетни него да бидат.....а да немаат квалитет.
(y)

Инаку Millennium со Lance Henriksen (Bishop oд Aliens) беше прилично добра и на моменти подобра серија од X-Files. Од истиот креатор се, а и поврзани се меѓусебно сериите. А и крајот на Милениум е во епизода од Досија Икс исто така.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
И се спремав на Милениум, ама не ја симнав, сега ќе иде на download :D

Kajgana Shop

На врв Bottom