вака ќе дадам осврт за учењето на приватните универзитети (поточно Европскиот пошо сум дел од него). не е точно тоа дека без учење положуваш, како може на празен лист да ти стават оценка не знам. второ факт е дека на државните бараат многу повеќе, само ќе ви кажам една работа и сакам вие да ми ја одговорите. кажете ми еден студент кој е на Економски факултет кој се нема пожалено од некој професор. нема таков или се прави дека не е така. на државните бараат да те фатат на грешка на пример ако во реченицата има ВО, а ти си требал да напишеш НА. спротивно на тоа пак кај приватните е далеку полесно да добиеш 6ка (далеку од тоа дека со 3 дена учење ќе имаш 8ца, едино ако успеш да препишеш, ако е така лесно е и на Економски). како единствена негативна работа се тие семинари. инаку условите, односот на професорите не се споредуваат. инаку јас се кладам со кој сакате дека со 10.000 евра ќе го завршам кој сакате државен факултет во Македонија, така да не ви држи тоа дека со плаќањето од 2000 евра годишна, фактички си ја купуваш дипломата. и еден поздрав до Кавзи кој факултетот го нарекува bulshite. другар немој да нарекуваш нешто што е платено со пари кој не знаеш како се заработени. позз