Прв приватен универзитет - Европски универзитет

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
еј абе дај бидејчи не сум од Скопје, сакам да ве прашам, абе колку се оддалечени Европскиот универзитет и државниот правен факултет? отприлика колку минути пешки (20, 30 минути, колку ???). ај плеасе чекам одговор од Скопјани ?:smir:
Па зависи како одиш, али 20 мин отприлика е одалеченоста.:smir:

Член од
10 јуни 2006
Мислења
118
Поени од реакции
7
Ne znam zasto se veli deka e prv koga ne e prv, i stul e otvoren pred 5godini...
A za cenata pa koga ke se presmeta razlikata pomegju drzavnite i privatnite fakulteti ne e golema. Razlikata e vo toa sto na drzaven ke gi davas parite malku po malku a na privaten treba od ednas da gi dades... a i na privaten ima stipendii pa taka da moze da ti ispadne i poeftino otkolku da si na drzaven i toa vo drzavna kvota...
Evropski univerzitet najprvo bese MM College (toa bese zaednicka ustanova na Evropski i FON). A MM e otvoren 1 godina pred stul, taka da, vrti suci pak e prv. Inaku jas diplomirav na Evropski i isto taka mozam da kazam deka sum premnogu zadovolna.:helou:

Член од
10 јуни 2006
Мислења
118
Поени од реакции
7
vrska nemate...... polozuete so 6ki na lepe oci. Dojte na drzaven da ve vidam jas so ke praite., ke kukate cel zivot ponataka. Se zalite deka vi e tesko deka se strogi. hmmmm .... Moze samo da ve pokanam da vidite kako e na drzaven pa ke praime muabet.
Imase i porano vakva tema i tamu dosta ostro reagirav na ovakvite zabeleski. Ne e vistina seto ova, bidi siguren. 95% od moeto drustvo zavrsija na razlicni drzavni fakluteti, pa i na ekonomski (jas bev na bankarski menadzment na Evropski). Koga ke napravam edna paralela retko koj od niv ucel poveke od mene, ama bas retko. Celo vreme nesto kukaat, a koga ke dojde vreme za kolokvium dva dena ucat i vadat 7-8. Jas na primer sekoj den po 3-4 saati bev so kniga, a ne e deka sporo ucam ili pamtam, bas si imam dobra memorija i logika. Toa e tabu, koe kaj nas ke treba da pomine vreme za da se svati deka na profesorot ne mu e bitno deka ti si dal 2000 evra za godina, nego go ineresiraat drugi raboti. Pozdav!:baeh:

Член од
10 јуни 2006
Мислења
118
Поени од реакции
7
Абе брат банален си стварно, шо пак вие многу то западњачки работите? Да ваѓам слики од пијанките(семинарите) ваши по земјиве и све то??? Кому му е чудно да се плаќа партиципација??? И на крај шо се избламирав бе јас??? Face the truth!:helou:
A daaaaaaaaaaaa, na drzaven ne se pie, ne se pusi, nema narkomani, neeeeeeeeeeee! Lele ti si mi favorit:vozbud::kesa:

KvAzI

Дипломиран Ѓубрар
Член од
3 септември 2007
Мислења
174
Поени од реакции
49
Imase i porano vakva tema i tamu dosta ostro reagirav na ovakvite zabeleski. Ne e vistina seto ova, bidi siguren. 95% od moeto drustvo zavrsija na razlicni drzavni fakluteti, pa i na ekonomski (jas bev na bankarski menadzment na Evropski). Koga ke napravam edna paralela retko koj od niv ucel poveke od mene, ama bas retko. Celo vreme nesto kukaat, a koga ke dojde vreme za kolokvium dva dena ucat i vadat 7-8. Jas na primer sekoj den po 3-4 saati bev so kniga, a ne e deka sporo ucam ili pamtam, bas si imam dobra memorija i logika. Toa e tabu, koe kaj nas ke treba da pomine vreme za da se svati deka na profesorot ne mu e bitno deka ti si dal 2000 evra za godina, nego go ineresiraat drugi raboti. Pozdav!:baeh:
За болдираното: Сакаш да кажеш дека на Европскиот,односно кој и да било приватен факултет, т.е. private bulshitet, материјалот за учење е потежок од оној на државните?:drk:
Дека на државните полесно се дипломира? :tapp:
Да не претера малце 3/4 саата на ден и едвај 7/8 да добиеш оценка?:kesa:
Ако е така... извини сестро но ти воопшто и немаш меморија и логика :baeh:
поздрав:smir:

Член од
7 мај 2008
Мислења
2.818
Поени од реакции
368
вака ќе дадам осврт за учењето на приватните универзитети (поточно Европскиот пошо сум дел од него). не е точно тоа дека без учење положуваш, како може на празен лист да ти стават оценка не знам. второ факт е дека на државните бараат многу повеќе, само ќе ви кажам една работа и сакам вие да ми ја одговорите. кажете ми еден студент кој е на Економски факултет кој се нема пожалено од некој професор. нема таков или се прави дека не е така. на државните бараат да те фатат на грешка на пример ако во реченицата има ВО, а ти си требал да напишеш НА. спротивно на тоа пак кај приватните е далеку полесно да добиеш 6ка (далеку од тоа дека со 3 дена учење ќе имаш 8ца, едино ако успеш да препишеш, ако е така лесно е и на Економски). како единствена негативна работа се тие семинари. инаку условите, односот на професорите не се споредуваат. инаку јас се кладам со кој сакате дека со 10.000 евра ќе го завршам кој сакате државен факултет во Македонија, така да не ви држи тоа дека со плаќањето од 2000 евра годишна, фактички си ја купуваш дипломата. и еден поздрав до Кавзи кој факултетот го нарекува bulshite. другар немој да нарекуваш нешто што е платено со пари кој не знаеш како се заработени. позз

Член од
10 јуни 2008
Мислења
4
Поени од реакции
0
ne ne ne definitivno polesno na privatnite fakulteti!znaci ne mozat da se sporedat so drzavnive trgnuvajki od toa so na drzavnive ke sneses dok zemes ocena i toa nekoja sugava 6,baska maltretiranjeto od nekoi iskompleksirani profesori,baska nepocituvanjeto u sekoja smisla na zbor!!!!!!!!!VAMU SI ZNAES BE PLATI PA KLATI:pos2::pos2:

Член од
25 септември 2007
Мислења
472
Поени од реакции
15
Ima Nekoj Na Informatika Na Evropski ... Daj Da Izkontaktiram so nekogo ... da vidam sto kako e :D od oktomvri cekajte me ....

Попај

Буржоазија
Член од
10 јуни 2006
Мислења
699
Поени од реакции
9
И оваа година е овозможено двојно студирање на Економскиот факултет, од страна на SWISS SCHOOL OF MANAGEMENT од Рим.
Ќе се отворат уште два нови факултети односно Стоматолошки факултет и факултет за детективи и криминалистика, за кои се спремаат и уредуваат посебни простории и сали.

Од кога ќе биде отворен Стоматологија на Европски и ако може некој да ми каже колку изнесува партиципацијата и другите трошкови. Благодарам

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Ima Nekoj Na Informatika Na Evropski ... Daj Da Izkontaktiram so nekogo ... da vidam sto kako e :D od oktomvri cekajte me ....
Декстерче е на информатка, т.е. дипломира оваа година па прати му приватна порака и ќе ти каже што те интересира.:helou: И добредојде:helou:

Од кога ќе биде отворен Стоматологија на Европски и ако може некој да ми каже колку изнесува партиципацијата и другите трошкови. Благодарам
Се најавува дека треба да стартува оваа година, се прават нови лабаратории и предавални мислам дека ќе биде на старото место на печатницата Цетис. Школарината мислам дека се уште не е оформена како што но се смета дека ќе биде 3000 евра.:helou:

Член од
31 март 2008
Мислења
2.580
Поени од реакции
1.885
кој од вас ќе ми даде тура низ универзитетот?
се запишав на банкарско-финансиски и даночен менаџмент
и стан си најдов во буњаковец.
абе за мерак.
едвај чекам да почнам

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.854
Поени од реакции
11.516
Епа Уелком на Еурм, се најдобро, со лес да ти иде студирањето и да не учиш премногу да не те стегне глава :pos: А за тура фацо не е проблем, у секое време :helou: и така го шетаме ко бајаги факсот!
Бтњ ти едвај чекаш да почнеш ама јас едвај чекам да завршам :je:

Kajgana Shop

На врв Bottom