Прв приватен универзитет - Европски универзитет

Alek_rjk

Za prviot vpecatok nema vtora sansa
Член од
14 март 2006
Мислења
387
Поени од реакции
4
Аман више со тоа IACBE.
IACBE не е акредитација. Ако некој ви каже уште 1000 пати дека е, незначи дека е вистина.

А колку е топ SWISS SCHOOL... може да се види од самиот сајт. Па дури и толку го признаваат во сопствената земја што не му дале .edu адреса па мора образовна институција на .net да биде.
Алоооо не треси глупости неможе секој да биде "акредитиран" од IACBE.:pos2: Тоа ти е престиж со кој може да се добие ако платис 1000че.

А муабетов со Swiss School of Management е исто така јак.
Цитирам: "Despite its excellent location and security, Switzerland remains small. With its 6 million inhabitants, the country does not offer many job opportunities for international students" - од тука

и уствари затоа се преселиле од Швајцарија у Рим
Што да каже Скопје или Македонија на ова со 2.2 милиона?? Да не нема работа ???

Али ова со професоров, продеканот што напуштил, а не си ги обрал плодовите се снеможив. И тоа иде од една во друга дупка. :kesa:
Btw кои се тие успешни дипломци? Каде се??? Сигурно ги побарале у странство !!! :tapp:

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Јас сакам овде на Арт и Дизајн.
Има некој со искуство?

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Да, Арт и дизајн многу се добри, прават изложби ги промовираат своите трудови, имаат многу практична работа и супер им е, многу се задоволни од наставата.

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Ај ако може повеќе информации за стоматолошкиот факултет кои ќе се отвара, инаку веќе аплицирав на сатот на Европ.универ?
Дајте подетални информации за стом.фак, мислам ако имате?
И вреди ли таму да се студира.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Имаа и студии за фотографија или се лажам?

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Ај ако може повеќе информации за стоматолошкиот факултет кои ќе се отвара, инаку веќе аплицирав на сатот на Европ.универ?
Дајте подетални информации за стом.фак, мислам ако имате?
И вреди ли таму да се студира.
Имам другар таму, и да ти кажам дека е ПРЕЗАДОВОЛЕН, вика дека учењето за првпат му било забавно таму :).

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Стоматолошки се отвара ова година, подетално знам дека се градат објекти и се прават договори со останатите сродни институции.
За фотографија нема поточно, али тоа е склоп на Арт и дизајн факултетот.:helou:

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Имам другар таму, и да ти кажам дека е ПРЕЗАДОВОЛЕН, вика дека учењето за првпат му било забавно таму :).
Да, забавно е зашто имаат достапност до се, до сите информации и ги имаат сите права на студент тоа е. Забавно зашто ваљда сфатил дека тоа што го изучува може да го научи поефикасно, ако сака да научи.:helou:

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
se e ok so eurm,akreditiran i takvi stvari, profesionalizam na nivo, ama krajno me kurci koga kje vidam nekoj od nivnite studenti ,plavo odelo i bela cipela,ovaa kombinacija me ubiva i me naveduva da pomislam deka tamu ima mnogu seljacista a od druga strana znam i dobri decki od tamu.....
koga vise praat kodeks za oblekuvanje neka go napraat do kraj.......
neka im prodadat 2 para crni cevli i nikako so patiki i uniforma........

malce off-topik ama evropeizacija do kraj neka se ispostuva...........

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.040
se e ok so eurm,akreditiran i takvi stvari, profesionalizam na nivo, ama krajno me kurci koga kje vidam nekoj od nivnite studenti ,plavo odelo i bela cipela,ovaa kombinacija me ubiva i me naveduva da pomislam deka tamu ima mnogu seljacista a od druga strana znam i dobri decki od tamu.....

Со ова потполно се согласувам.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114

Да во право си, ама носат патики поради тоа што се нон стоп натаму наваму и се качуваат по тие скалите горе и поудобно е во патики, ја преферирам штикли зашто одговараат на униформата и на мојот стил исто ама некогаш носам и патики кога знам дека имам доста да трчам по ходниците.

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Колку ќе се плаќа за стоматолошки на година на ЕУРМ, знае ли некој ?

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
еј абе дај бидејчи не сум од Скопје, сакам да ве прашам, абе колку се оддалечени Европскиот универзитет и државниот правен факултет? отприлика колку минути пешки (20, 30 минути, колку ???). ај плеасе чекам одговор од Скопјани ?:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom