Прашање за Христијанството III

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Што мислиш, зашто да прифатам учење кое непрекидно се менува? Што е точно, што не е, кога ќе биде точно и сл...
Зошто било кој би требало да прифати твој одговор, кога одговорите ти се контрадикторни како примерите погоре?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Сега, мене ми пречи цепкањето, а не одговорот. Одговорот е твој став или став на христијанската црква, пример. Јас не сум обврзан истиот да го прифатам. Ако не се сложам со тебе или тој произнесен став, ти поставувам прашање и ти пресекуваш. Зошто? Затоа што тоа биле ставови на христомрсци! Ок, твое право. Но притоа не се повикуваш на првичните христијански ставови т.е. контра-ставови на тие пропагандисти. Како на пример папата. Јас искрено си кажувам дека одамна требало да биде испратен во историјата. Тоа не е христомрзизам (ново посебно учење) туку човечност и реалност. Па сега ако човечноста е христомрзизам, тогаш јас сум христомрзец. ;)
- Цепкањето туѓи постови е по практично за одговарање.
- Одговорите ги давам согласно мојата вероисповест, а моите лични ставови ги посочувам како мои, со можност да не се точни.
- Пресекувањето е корисно, за да се раздвои вистината од лагата.
- Пропагандистите имаат своја улога во Светов, слично како и Црквата што ја има својата.
- Папата нема да биде испратен во историјата, туку и понатаму ќе си постои како лик и како институција. Постоењето на Папите и папството е корисно, оти преку нив го гледаме степенот на еретичност, но и наближувањето на антихристот.[DOUBLEPOST=1440154417][/DOUBLEPOST]
Зошто било кој би требало да прифати твој одговор, кога одговорите ти се контрадикторни како примерите погоре?
Твоето не разбирање на мојата вероисповест не значи и моја контрадикторност.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
-

Твоето не разбирање на мојата вероисповест не значи и моја контрадикторност.
Во цитатите што ги посочив, ти поставуваш прашања за телемата а не за твојата вероисповест! И на дадените одговори возвраќаш со негирање и предрасуди, учење и правец што не го познаваш, го прогласуваш за демонско, за "одфантазирана апсурд на умот" и што уште не, за потоа сам себе да се убиеш у поим со изјавава:
„Едно„ е ако лично поставуваш прашање од верска природа со цел нешто да дознаеш, а сосема е „друго„ ако кон поставувањето прашање од верска природа пристапуваш со веќе „готов„ став кон нечија вера. Во првиот случјај, имаш чиста ситуација на желба за дознавање, а во вториот настапуваш со предрасуда, која ќе ти пречи при прифаќањето на одговорот кој го добиваш на своето прашање.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Во цитатите што ги посочив, ти поставуваш прашања за телемата а не за твојата вероисповест! И на дадените одговори возвраќаш со негирање и предрасуди, учење и правец што не го познаваш, го прогласуваш за демонско, за "одфантазирана апсурд на умот" и што уште не, за потоа сам себе да се убиеш у поим со изјавава:
Веќе ти посочив два основни начини на лесно откривање на лажните учења, така да воопшто не се работи за мои предрасуди кон Телемата, која ниту ја познавам, ниту ми е од интерес, но со леснотија препознавам псевдо-философирања и квази-религозни мудрувања, кои ниту здравиот атеистички разум нејќе да ги прифати, а камо ли религиозно определените луѓе.

Последно уредено:
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
- Зависи од кого. Ти си уникат, што значи дека и баш и не е.:)[DOUBLEPOST=1440156527][/DOUBLEPOST]
- Одговорите ги давам согласно мојата вероисповест, а моите лични ставови ги посочувам како мои, со можност да не се точни.
- Па негацијата е неверие, нели? Класично. Се што е обратно е погрешно иако е оставен простор за слободоумието.
Така да и јас кажувам и изјаснувам свои ставови, а не на антихристи и христомрзци.

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Веќе ти посочив два основни начини на лесно откривање на лажните учења, така да воопшто не се работи за мои предрасуди кон Телемата, која ниту ја познавам, ниту ми е од интерес, но со леснотија препознавам псевдо-философирања и квази-религозни мудрувања, кои ниту здравиот атеистички разум нејќе да ги прифати, а камо ли религиозно определените луѓе.
Абе ај шо кажа! Ниту ја знаел ниту ја познавал телемата, ама со леснотија знаел дека е псевдо филозофирање.... Значи констатацијата што самиот си ја кажа, самиот и си ја погазуваш?
Сам себе убијал:
„Едно„ е ако лично поставуваш прашање од верска природа со цел нешто да дознаеш, а сосема е „друго„ ако кон поставувањето прашање од верска природа пристапуваш со веќе „готов„ став кон нечија вера. Во првиот случјај, имаш чиста ситуација на желба за дознавање, а во вториот настапуваш со предрасуда, која ќе ти пречи при прифаќањето на одговорот кој го добиваш на своето прашање.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
- Пресекувањето е корисно, за да се раздвои вистината од лагата.
- Не разбирам. Како може јас и ти да имаме заедничка вистина? Па ако сакаш да кажеш дека и лажам, фала. Едно е да се каже дека мојот став е погрешен, а друго е да наклеветиш некого дека лаже. До сега 2 некако скриени навреди.
Шала на страна. Јас не гледам ништо корисно во пресекувањето. Пресекот е крај, а тоа е чекор назад. Зошто ако си прав правиш чекор назад т.е. ја туркаш твојата вистина назад?[DOUBLEPOST=1440156954][/DOUBLEPOST]
- Пропагандистите имаат своја улога во Светов, слично како и Црквата што ја има својата.
- Самиот збор “пропагандисти“ доволно кажува за себе. Треба да вршат пропаганда т.е да шират невистини и лаги или свои вистини и идеологии за своите зацртани цели. Па така и Црквата.[DOUBLEPOST=1440157363][/DOUBLEPOST]
- Папата нема да биде испратен во историјата, туку и понатаму ќе си постои како лик и како институција. Постоењето на Папите и папството е корисно, оти преку нив го гледаме степенот на еретичност, но и наближувањето на антихристот.
Нострадамус рекол дека 3-от антихрист ќе биде арапот. Па сега ме интересира до каде е тој антихрист, гледано преку папството?

Насилството врз христијаните е насилство врз самото христијанство и сите институции позади него. Сега папата како 3 најмоќен човек во светот може многу нешта да промени, ако сака. Очигледно ништо не сака.

Но ајде прашање. Дали ова е класична исламизација на Европа? И што мислиш за чекорот на Словачка и мигрантите?

Последно уредено:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
- Не разбирам. Како може јас и ти да имаме заедничка вистина? Па ако сакаш да кажеш дека и лажам, фала. Едно е да се каже дека мојот став е погрешен, а друго е да наклеветиш некого дека лаже. До сега 2 некако скриени навреди.
Шала на страна. Јас не гледам ништо корисно во пресекувањето. Пресекот е крај, а тоа е чекор назад. Зошто ако си прав правиш чекор назад т.е. ја туркаш твојата вистина назад?
...?...[DOUBLEPOST=1440362580][/DOUBLEPOST]
- Самиот збор “пропагандисти“ доволно кажува за себе. Треба да вршат пропаганда т.е да шират невистини и лаги или свои вистини и идеологии за своите зацртани цели. Па така и Црквата.
Пропагандистите пропагираат безбожност, со сите последици од истата, а Црквата делува согласно дадената и‘ заповед од Бога: да прибира, крштева, поучува и да спасува.[DOUBLEPOST=1440362669][/DOUBLEPOST]
Нострадамус рекол дека 3-от антихрист ќе биде арапот. Па сега ме интересира до каде е тој антихрист, гледано преку папството?
Нострадамус не е дел од Црквата, така да дотичниот може(л) да каже било што...и да излаже. Неговите пророштва се дискутабилни и за световните истражувачи.[DOUBLEPOST=1440362782][/DOUBLEPOST]
Насилството врз христијаните е насилство врз самото христијанство и сите институции позади него. Сега папата како 3 најмоќен човек во светот може многу нешта да промени, ако сака. Очигледно ништо не сака.
Напротив: Папата и тоа како сака: на пример, сака да биде шеф не само на своето, туку и на туѓото, полагајќи рака и врз православната Црква.
По можност, и врз протестаните. Нека има, нели...[DOUBLEPOST=1440362970][/DOUBLEPOST]
Но ајде прашање. Дали ова е класична исламизација на Европа? И што мислиш за чекорот на Словачка и мигрантите?
Да, тоа/ова е исламизација, како долгорочен приоцес, подготвен и операционализиран од „светската заткулиса„.

Не знам што точно мислиш на случајот со Словачка: на намерата да не примаат муслимани, туку само рисјани? Па секако, се бранат луѓето, нели, оти и кај нив некој се сетил и разбрал во што е „кваката„ со пламнувањето нови војни на Блискиот Исток и миграцијата како последица од истите.

Последно уредено:
M

mar30

Гостин
mar30,

ти имаш проблем со рисјанството, а не тоа со тебе.
виј има тука некоја еболуција кај црквата што денес нема палење вештерки и обезглавување еретици но сепак треба уше малце да се цивилизира таа организација како би се испочитувале човекови права и слобода.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
виј има тука некоја еболуција кај црквата што денес нема палење вештерки и обезглавување еретици но сепак треба уше малце да се цивилизира таа организација како би се испочитувале човекови права и слобода.
Црквата не познава „човекови права„ туку само човекови должности: кон Бога, кон другите (луѓе) и кон себе си. Човековите права ги чува само Бог и тоа само за оние поединци, кои ќе заработат свое место во близината Божја.

Црквата, велиш, палела? Која е таа Црква? Има ли име, презиме, поглавар?

Еве неколку прашања од мене до тебе.
1. Кои се твоите човекови права?
2. Како успеваш да ги испрактикуваш?
3. Што правиш кога ќе забележиш дека „некој„ или „некои„ ги кршат твоите „права„?

M

mar30

Гостин
Црквата не познава „човекови права„ туку само човекови должности: кон Бога, кон другите (луѓе) и кон себе си. Човековите права ги чува само Бог и тоа само за оние поединци, кои ќе заработат свое место во близината Божја.

Црквата, велиш, палела? Која е таа Црква? Има ли име, презиме, поглавар?
Ако живеевме во северна кореа или калифатско уредено општество најверојатно 'понормално' би било да дискутираме повеке за човечки должности но поради поштовање кон секуларноста и разумот треба да се одредат некои основни принципи на слобода и права кои не се заработуваат туку се загарантирани со кои дедо боже нема да биде осудуван за непотизам,шовинизам или импотенција.

Самите прашања ти го даваат одговорот како и вториот Њутнов закон за инерција е врушност вариабилен временски процес на изумирање но поентата е се има крај се кородира,нештата деноминираат а тоа е доказ дека се работи за овоземски креационизам кој има повеке лоши отколку добри придобивки.
Во истата група се и твоите све е то на еден куп исто ѓубре.

List of people burned as heretics In Eastern Orthodox countries
Еве неколку прашања од мене до тебе.
1. Кои се твоите човекови права?
2. Како успеваш да ги испрактикуваш?
3. Што правиш кога ќе забележиш дека „некој„ или „некои„ ги кршат твоите „права„?
Не дискутираме за моите права бидејки јас сум поголем од самиот себе затоа моите права се правата на сите самиот овој факт ме прави поголем од твојот бог бидејки јас се грижам за сите други.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ако живеевме во северна кореа или калифатско уредено општество најверојатно 'понормално' би било да дискутираме повеке за човечки должности но поради поштовање кон секуларноста и разумот треба да се одредат некои основни принципи на слобода и права кои не се заработуваат туку се загарантирани со кои дедо боже нема да биде осудуван за непотизам,шовинизам или импотенција.

Самите прашања ти го даваат одговорот како и вториот Њутнов закон за инерција е врушност вариабилен временски процес на изумирање но поентата е се има крај се кородира,нештата деноминираат а тоа е доказ дека се работи за овоземски креационизам кој има повеке лоши отколку добри придобивки.
Во истата група се и твоите све е то на еден куп исто ѓубре.

List of people burned as heretics In Eastern Orthodox countries

Не дискутираме за моите права бидејки јас сум поголем од самиот себе затоа моите права се правата на сите самиот овој факт ме прави поголем од твојот бог бидејки јас се грижам за сите други.
...:coffee:...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
E де за 500 години тројца спалиле, то не е нишо, други цркви спалваја појќе i поначесто
Информисај ме/не‘ троа по детаљно околу болтот...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Информисај ме/не‘ троа по детаљно околу болтот...
Христјанството си има многу цркви и правци и секоја од нив тврди дека е најстара и најоригинална, и туку се караат и расправаат кој је најбољи, е сега некои од тие цркви ко ќе фатеа некој свој да не прај работите ко шо треба по пропис ги затвараше мачеше и понекој пат спалваше, најмногу има спалено католичката црква оти таја најмногу се грижи за исправноста на својата вера, на второ место се протестантите а бронзена медаља илио трета во христијанството е православната црква.

Kajgana Shop

На врв Bottom