- Не разбирам. Како може јас и ти да имаме заедничка вистина? Па ако сакаш да кажеш дека и лажам, фала. Едно е да се каже дека мојот став е погрешен, а друго е да наклеветиш некого дека лаже. До сега 2 некако скриени навреди.
Шала на страна. Јас не гледам ништо корисно во пресекувањето. Пресекот е крај, а тоа е чекор назад. Зошто ако си прав правиш чекор назад т.е. ја туркаш твојата вистина назад?
...?...[DOUBLEPOST=1440362580][/DOUBLEPOST]
- Самиот збор “пропагандисти“ доволно кажува за себе. Треба да вршат пропаганда т.е да шират невистини и лаги или свои вистини и идеологии за своите зацртани цели. Па така и Црквата.
Пропагандистите пропагираат безбожност, со сите последици од истата, а Црквата делува согласно дадената и‘ заповед од Бога: да прибира, крштева, поучува и да спасува.[DOUBLEPOST=1440362669][/DOUBLEPOST]
Нострадамус рекол дека 3-от антихрист ќе биде арапот. Па сега ме интересира до каде е тој антихрист, гледано преку папството?
Нострадамус не е дел од Црквата, така да дотичниот може(л) да каже било што...и да излаже. Неговите пророштва се дискутабилни и за световните истражувачи.[DOUBLEPOST=1440362782][/DOUBLEPOST]
Насилството врз христијаните е насилство врз самото христијанство и сите институции позади него. Сега папата како 3 најмоќен човек во светот може многу нешта да промени, ако сака. Очигледно ништо не сака.
Напротив: Папата и тоа како сака: на пример, сака да биде шеф не само на своето, туку и на туѓото, полагајќи рака и врз православната Црква.
По можност, и врз протестаните. Нека има, нели...[DOUBLEPOST=1440362970][/DOUBLEPOST]
Но ајде прашање. Дали ова е класична исламизација на Европа? И што мислиш за чекорот на Словачка и мигрантите?
Да, тоа/ова е исламизација, како долгорочен приоцес, подготвен и операционализиран од „светската заткулиса„.
Не знам што точно мислиш на случајот со Словачка: на намерата да не примаат муслимани, туку само рисјани? Па секако, се бранат луѓето, нели, оти и кај нив некој се сетил и разбрал во што е „кваката„ со пламнувањето нови војни на Блискиот Исток и миграцијата како последица од истите.