Мики1 без твоите пеналчиња ово не е форумЕ ја‘ нема да ти одговарам...
А ја останав без интернет сеа како ќе ти одговорам@mountain Фала на одговорите, иако ќе продолжиме од причина што имам подпрашања за истите.
Литургијата е една иста од похвални и благодествени молитви, ,разликата во должината зависи од денот,празникот или на денот на светителот за кој се извршува.БОЛД: Јасно е тоа дека едната е неколку пати, а другата повеќе пати во годината. Сепак прашањето е “Која е разликата во тие две (три беа) литургии?“ Што се постигнува со едната, а што со другата, а и што со третата?
А Целта е една иста благодарење и пофалба на Бога.
Иако овој одговор не ми е многу познат на Литургијата треба да има Свештеник,Ѓакон и Чтец,за хор не мора но нека одговори некој кој е повеќе запознаен.СИНО: И тука си ми дал други информации, кои не се одговор на прашањето.
Прашање: Потоа, извршувачот, еден или може повеќе? Ко на свадба на пример што прават и до 5-ца.
Зошто е потребно тоа надополнување? Која е улогата на извршувачот, а која на хорот?
Веќе 7-те Свети Тајни на Црквата ти беа набројани на останати тајни се смета за останатите служби кој не прават дел од Црквата.ЦРВЕНО: 7 Основни. Што ти значи ова “основни“. Има и НЕосновни? Ако има, плз дај примери илли наброј.
Да Исповетта неколку пати е заповедена во Библијата.ЗЕЛЕН БОЛД: Дали убаво те разбрав, “дека исповедта ја има во библијата?“
Ако е ДА, тогаш како ја донесе “црквата во корелација со исповедта? Нели црквата е многу покасно оформена од библијата?
Или ако сум нешто во грешка, дообјасни да не биде дека тролам, а не ми е намерата.
Исповет/барање на прошка за сторен грев/дело.А Црквата е Христова а само синот човечки има власт да простува гревови.
Повеќе читај помалку прашувај за нaвлегување тешко дека ќе може некој да ти објасни на форум.Извини што почека но не секогаш сум расположен за вака долги постови.
Последно уредено: