Прашања околу eRepublik (проблеми, багови, итн.)

М

Мартин`

Гостин
Искрено не знам што наоѓате интересно во играта, типичен poor man's mmo.

Може уште сум низок левел (13ти) па затоа ми е тапа, но за да придобиеш играчи треба барем поинтересна на почеток да биде, а не вака за да направиш добар билд треба воопшто да не се бориш на старт.

Истотака, енергијата само преку храна се регенерира, а не на дневно ниво. Вака со храната испаѓа најаки се тие што се најбогати. Акцијата е сведена на најниско ниво, дури да си висок левел пак си лимитиран со борбите ако немаш пари. Микротрансакциите според мене се најтешко срање, плати 99 евра ако сакаш 200 голд и слично, тотално нефер.

Играва на балканов е популарна, зошто прво е безпари, а второ инволвира политика, а сите знаеме најполитички оптеретен регион во светот е балканот, сите сакаме политичари да бидеме. :)
Се согласувам дека не е козјнае што играва, ама да бидеме реални за разлика од повеќето останати browser игри оваа е една од подобрите.

Чим си 13-ти левел според мене уште ја немаш доволно истражено играта, ете мене пример најинтересен дел ми се весниците. Ама има многу повеќе работта посебно ако си во Владата и да треба да одржуваш дипломатија со странски земји, некои договори ова она..

Инаку порано се регенерираше со болници кои не се трошеа и полесно се стигаше до бесплатна сила. Но, админите секако сега направија само со злато или храна.

Па не е баш бесплатна, ама на Балканов луѓето се борат со бројност поради тоа што немаат пари до толку да купат злато со реални пари.

Член од
30 мај 2010
Мислења
131
Поени од реакции
3
a care nikoj nema za chatot nema ovde nekoj od tie pospremnite igraci da daj nekoj sovet oti stvarno glupa mi e igrata bez da znam so se desava samo na koro lupam sam treba da procenam dali da se boram dali ne itn. mislam znajte kolku e biten chatot

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213
а бе зашо коа ќе работам и тренирам и на крај кликам Get Reward и нишо не се дешава?!
Му се случило на некој од вас тоа?

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
како ја да откажам оваа работа..кренав 6 ти левел а уште работам..и оноа за храна за 5 денари... добро е или да барам друга работа за поеќе пари?

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Мене ми се има дешавано неколку пати. Напрај рефреш само и веројатно ќе сака.
Сега у последно време исто ми багира,ко ќе се уклучам првиот пат дента,ми покажува дека не можам повеќе да зимам храна, као демек сум потрошил 300 хелт рефил што е,а нема врска.... Али после се враќа у "нормала"

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Мене ми се има дешавано неколку пати. Напрај рефреш само и веројатно ќе сака.
Сега у последно време исто ми багира,ко ќе се уклучам првиот пат дента,ми покажува дека не можам повеќе да зимам храна, као демек сум потрошил 300 хелт рефил што е,а нема врска.... Али после се враќа у "нормала"

Член од
21 јули 2009
Мислења
876
Поени од реакции
462
Се согласувам дека не е козјнае што играва, ама да бидеме реални за разлика од повеќето останати browser игри оваа е една од подобрите.

Чим си 13-ти левел според мене уште ја немаш доволно истражено играта, ете мене пример најинтересен дел ми се весниците. Ама има многу повеќе работта посебно ако си во Владата и да треба да одржуваш дипломатија со странски земји, некои договори ова она..

Инаку порано се регенерираше со болници кои не се трошеа и полесно се стигаше до бесплатна сила. Но, админите секако сега направија само со злато или храна.

Па не е баш бесплатна, ама на Балканов луѓето се борат со бројност поради тоа што немаат пари до толку да купат злато со реални пари.
точно е така...
мене на пример водењето на фирмата ми е најинтересно :D
ама сепак во последно време играва се актуелизира насекаде и луѓево почнуваат да купуваат со реални пари голд во играта и тоа е тотално нефер...ја цел месец штедам за 20 голд а они ќе купат и фино лепо и фирма и се ќе отворат...
ама јбг и админите мора да земаат од нешто плата!

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
од кој левел да почнам да се борам...(6 сум сеа)..и дали ќе ми се рачуна ова..You worked 5 days in a row.
You need to work 25 more days to receive your 'Hard Worker' Medal т.с дали ако почнам да работам со друга работа пак од 30 дена наназад ќе ми брои?

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Од кој левел да почнам да се борам...(6 сум сеа)..и дали ќе ми се рачуна ова..You worked 5 days in a row.
You need to work 25 more days to receive your 'Hard Worker' Medal т.с дали ако почнам да работам со друга работа пак од 30 дена наназад ќе ми брои?
Начукај барем 500-600 сила за да можеш да правиш колку толку разлика во битка... до тогаш бори се само ако можеш да бидеш на 100-ка следниот ден.
Нема врска работното место, може да го мењаш секој ден, важно е да кликнеш work некаде 30 дена по ред, каде не е битно.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Ако на некој другар му речам да си напраи акаунт со мој реферал на ерепублик и да му речам да го собира само голдот и коа ќе напраи едно 10-15 голд ако ми го донира може да ме банираат ?
ако може некој од поискусните да ми одговори ?

С

Сибињанин Јанко

Гостин
Веќе 3-4 дена не ми функционира мапата во ниту еден пребарувач. Се лоадира до 100% и ништо. До што може да е ? :toe:

Член од
2 август 2009
Мислења
1.739
Поени од реакции
136
Веќе 3-4 дена не ми функционира мапата во ниту еден пребарувач. Се лоадира до 100% и ништо. До што може да е ? :toe:
Можеби е поради додавањето на Египет, Саудиска Арабија и Обединети Арапски Емирати бидејќи истово се случуваше и кај мене, но од денес се отвора мапата. :salut:

--- надополнето ---

Можеби е поради додавањето на Египет, Саудиска Арабија и Обединети Арапски Емирати бидејќи истово се случуваше и кај мене, но од денес се отвора мапата. :salut:

Член од
21 јули 2009
Мислења
876
Поени од реакции
462
и кај мене исто така...
најверојатно како што кажа акселј заради тоа е....

Kajgana Shop

На врв Bottom