Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
ne me teraaj da baraam po forumi ima eden kup nepritelski nastoreni , baz za toaa zasto nosi zenata muslimanka samija .

a zapomnitee deka i vo biblijata pisuvaa deka sekoja zena hristijanaka treba da bide pokrieenaa. zarem nee taakaa?

~>}VOJVODATA~~LAVOT{<~

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.261
Поени од реакции
84.354
ne me teraaj da baraam po forumi ima eden kup nepritelski nastoreni , baz za toaa zasto nosi zenata muslimanka samija .

a zapomnitee deka i vo biblijata pisuvaa deka sekoja zena hristijanaka treba da bide pokrieenaa. zarem nee taakaa?
Е да бе, од толку весели работи кај Муслиманите (сечење глави, напаѓање Христијани, масовно убивање со самоубивање, јавно каменување и да не набројувам натанму), баш на некој му засметало зашто Муслиманките носат шамии. како да не.

M

.:makedonec:.

Гостин
Значи после сексуален однос , без да се истушираш очистиш од гревот на телото ти слободно можеш да велзеш во црква и да му пријдеш на бога преку твоите молитви???
Аман бе и тука ли се закачи абе остај ги лугето на раат да дискутираат хеејјј крлеш чоек ! :toe:

--- надополнето ---

Никаде не пишува само знам дека кога влегуваш во манстир ( тоа важи и за жените и за мажите ) треба да бидеш соодветно облечен да не влегуваат жените во сукњи и со широки деколтеа или мажите на шорцеви и тенки билдерски маички али незнам колку тоа се практикува а и не е толку голем грев посебно за младите девојчиња и момчиња :toe:

V

Vollstandig

Гостин
Јован 13
21 Штом го рече тоа, Исус се возбуди во духот, па посведочи и рече: „Вистина, вистина ви велам: дека еден од вас ќе Ме предаде.”
22 Тогаш учениците се погледнаа еден со друг со двоумење за кого зборува.
23 А еден од Неговите ученици, кого Исус го љубеше, беше прилегнал на Исусовите гради;
24 тогаш Симон Петар му даде знак и му рече: „Кажи, за кого зборува!”
25 Така, тој се потпре на Исусовите гради и му рече: „Господи, кој е?”
Погеј текст немам прочитано. Си замислувам исус кај шо лежи и над него ученикот негов над гради и му вика: Baby, you are so goood, god bless you:)

После тоа:
Напишано од abdurahman
Значи после сексуален однос , без да се истушираш очистиш од гревот на телото ти слободно можеш да велзеш во црква и да му пријдеш на бога преку твоите молитви???
Сексот воопшто не е грев, туку е телесно и психичко задоволство. Спој меѓу задоволството и болката. Спој меѓу две тела. Ништо повеќе.
Капењето, е морлано ради хигиенски причини, а не дека ако се искапиш гревот го чистиш. Многу сте во фантазија влезени...

На крај, која црква па ти, црквата е за средновековци..

M

.:makedonec:.

Гостин
Како се надоврзало кога Јудеите не го признаваат?! За нешто да се надоврзе треба "основата" да го приознае! Според ова, не сте ли и вие секта? И кој се тие "саглам" критериуми?
Марш бе сатанист еден Христијанството е едно и така ќе одтане !

--- надополнето ---

Е да бе, од толку весели работи кај Муслиманите (сечење глави, напаѓање Христијани, масовно убивање со самоубивање, јавно каменување и да не набројувам натанму), баш на некој му засметало зашто Муслиманките носат шамии. како да не.
Точно 100% :) :toe:

--- надополнето ---

Библијата ја пишувал Павле, иначе имал паганско потекло и пред да добие визија бил ловец на Христијани. Откако ја добил визијата решил да му се посвети на Бога и така пораката која иначе Исус ја забранил да се разнесува по светот, бидејќи беше само за овците од Израел, он ја разнесе насекаде. Иначе додека некои учени би кажале дека Павле од толку што го мразел Исус, почнал да проповеда различно од него, јас би кажал дека е основач на Православието. Исус ништо не правел од тоа што се прави денес по Христијанскиот свет. Блаодарение на Павле и многу други ликови, како Матеј, Марко и тн. кои патем никогаш не му ја виделе сенката на Исус, денес имаме една верзија на библијата која никако не се совпаѓа со тоа што го правел Исус. На пример он не се крстел, забранил икони и други идоли и рееееед други работи, но како што веќе спомнав некој проповедал спротивно од тоа, каде после воведување екстремни нови закони во Христијанството бил третиран како цар.:oeoeoe:
Не кажувај глупости не човечки е тоа што го збориш бе мисли малце го нејќеле Исус па зашто тогаш го пренесувале неговото учење абе мисли логички не само да збореш нешто !

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
znaci priatele treba sekoja hristijanska zena da nosi obleka preku celoto telo i da nosi samija a ne samo monahinite... dobroo e koga se razbiraame .
Да, така да практично, нема разлика меѓу монахињите и меѓу верничките.

--- надополнето ---

e segaa stoee so oniee koi ne go pocituvaatt toaa?
se razbiraa istoto e i kaj muslimanskata zena.
Тоа е прашање на нивен личен избор. Во секој случај, побожното живеење, воедно значи и почитување на редот во верата. Кој нема страв и срам и кој нема никаква вера, нема ни „пречка„ која која ќе го принуди да живее според верата.

--- надополнето ---

i uste nesto zosto nekoi tvoi sovercii skoro na sekoj forum , ja napagaat sekoja muslimanska zena sto nosi samija , sto im preci toaa?
Мене лично, не ми пречи.

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Што означува овој знак:

Четирите евангелија, нешто со православието или...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
За кој знак се работи? Кај мене на монитор, можам да го видам само текстот кој си го напишал.

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
Не „прилегнал„ во буквална смисла на зборот “лежење„, туку Јуда, исполнет со демонска сила, однесувајќи се лукаво, демек „...не знам кој е тој кој ќе Те предаде...„, се приближил поблиску до Христа Бога, сакајќи прв да слушне од Христа, кој е тој Апостол кој ќе Го предаде Синот Божји по таа вечерна средба, т.е. по Тајната вечера, одржана во куќата од Апостолот Марко.

Погледни на некоја од иконите со приказот од Тајната вечера и ќе видиш дека Јуда е првиот кој зема леб и мака во виното. Јуда е лесно препознатлив, оти на иконите нема ореол за светост ти е најчесто прикажан во наведната/прилегната положба, кон масата.
Ученикот „кого Исус го љубеше“ не е Јуда. Овој ученик често се спомнува во Светото евангелие според Јован, но никогаш по име. Кога Исус е на крстот тој и се обраќа на мајка си и и вели „Еве ти син“, а нему му вели „Еве ти тебе мајка.“ Јуда не бил кај крстот, а освен тоамислам дака веќе бил мртов. Истиот овој ученик „кого Исус го љубеше“ се појавува и по воскресението на Христос, така што во никој случај не може да биде Јуда. Мислам дека тоа е Јован, истиот што го напишал евангелието. Или...?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Точно-грешката е моја и ја прифаќам. Св. Ап. Јован е омилениот Христов ученик.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702

Колку што ја знам, шамијата и мантијата се доброволна практика - а не нешто што мора. Во исламот и во христијанството. Немој ја да почнам да барам постови од мулсимани што самите ова го рекле!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom