- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.199
Не знам за верски, но сигурен сум дека до крајот на животот ќе останеш неписмен...DBack,
да не беше Ти, ќе останев верски неписмен....![]()
Не знам за верски, но сигурен сум дека до крајот на животот ќе останеш неписмен...DBack,
Така е Ставрогин, оти да не беше Ти, тркалото немаше да биде измислено...Не знам за верски, но сигурен сум дека до крајот на животот ќе останеш неписмен...
Ова се вика circumstantial.Во една расправа со израелитите т.е. со оние за кои ти самиот велиш дека Јахве е нивнот Бог, Исус им го рекол следново:
„Мене Ме прославува Мојот Татко, за Кого вие велите дека е ваш Бог.“ (Исус Христос, ев. Јован 8:54, Библијата)
Ова во фудбалот се вика автогол![]()
Имаш среќа.DBack,
Не ми подметнувај кукавички јајца, оти никогаш не го користам изразот „свето тројство„; кој не фигурира во вероучението!Не напиша. Напиша нешто уште подебилно. Напиша дека Јахве = свето тројство.
Абе дај не се срами, греото!Не ми подметнувај кукавички јајца, оти никогаш не го користам изразот „свето тројство„; кој не фигурира во вероучението!
Мисла дека требит да појдиш во „христијански центар„ оти тија поставуваат ваков тип прашајна: „...Оти не пишува вака, оти не пишува така?...„Зошто Исус никаде не вика Јахве ми е татко!
.
Еве де, ногу ми е срам...Глеј:. Како не те срам?!?
Ти рече дека и Таткото и Синот, заедно со Светиот Дух со ЕДНО име се нарекуваат Јахве. Но јас од Библијата ти покажав дека не е така:Така е! И ја вела дека Отецот не Е исто што и Синот! Затоа, Отецот Е „Отец„ а Синот Е „Син„.
Но јас од Библијата ти покажав дека Исус ГО ИМЕНУВА Таткото со Јахве:MIKI1 напиша:Према томе, кога Синот се обраќа до Отецот, Синот Го именува Отецот со „Отец„ а не со „Јахве,„ оти ако Синот Го именува Отецот со „Јахве„, тогаш ќе испадне дека Синот си се обраќа на самиот себе,
Ја знам само дека ти треба да одиш во Центар за рехабилитација. МПЦ ти е спонзор, па може ќе те лекуваат за ич пари... yeah right...Мисла дека требит да појдиш во „христијански центар„ оти тија поставуваат ваков тип прашајна: „...Оти не пишува вака, оти не пишува така?...„![]()
Многу добро се знае кои биле тие на кои Исус им се обратил. Во самиот контекст на стихот (ев. Јован 8мо поглавје) си пишува:НИКОЈ од нас денес не може да знае кои се тие луѓе на кои им се обраќа, ниту КОИ СЕ БОГОВИТЕ на кои тие им се клањаат.
Во целата Библија, на ниту едно единствено место, никаде, Исус не го именува својот татко.Многу добро се знае кои биле тие на кои Исус им се обратил. Во самиот контекст на стихот (ев. Јован 8мо поглавје)
Ок, типувај си ти на Кришна, само не тролај по темава, затоа што на сите објективни им стана јасно дека тераш детски инает затворајќи ги очите пред недвосмислените стихови кои јасно кажуваат дека Јахве е Татко на Исус. Нема што повеќе да се докажуваме. И тебе ти е јасно и мене и на сите останати.Јас би типувал на Кришна.
...само затоа што ти така викаш?...реалноста ќе остане ИСТА: Исус НИКАДЕ не го кажува ИМЕТО НА СВОЈОТ ТАТКО.
Под "сите објективни" го сметаш војводата лавот супер 100 посто де бест? Абе фрчи од објективност и непристрасност, да го видиш на некои теми да се изначудиш...Ок, типувај си ти на Кришна, само не тролај по темава, затоа што на сите објективни им стана јасно дека тераш детски инает затворајќи ги очите пред недвосмислените стихови кои јасно кажуваат дека Јахве е Татко на Исус. Нема што повеќе да се докажуваме. И тебе ти е јасно и мене и на сите останати.
Оговарач.Под "сите објективни" го сметаш војводата лавот супер 100 посто де бест? Абе фрчи од објективност и непристрасност, да го видиш на некои теми да се изначудиш...
Toa e, љубоморен сум на твојата објективност и непристрасност...Оговарач.