Еве неколку, а Ти обиди се да си налепиш Божјиве особини на било кој смртник, оти Бог Е:
1. безпочетен (временски) - како тогаш настанал?!?!
2. бескраен (временски) - вечната копнеж на човекот (човекова особина)
3. неограничен (просторно) - не ме јеби! Господ не е у пеколот, нели? (Туше, Пусикат)
4. семоќен (без ограничување) - НЕ Е СЕМОЌЕН - ако е семоќен, би можел да направи камен кој не може да го крене. (туше, 'ген) - да не збориме за немоќта да си ги спастри луѓето па мора после да ги дави у потопи.
5. сезнаен (ноу, 'ген) - не е сезнаен, пошто не знаел дека Луци ќе го заебе со Ева. Не знаел каде е Адам коа го барал по грмушките....
6. над природен (ова ти е чиста глупост - морам да кажам)
7. над логичен (ХАХАХАХАХАААА
) Ова не сум го чул до сеа rofl!
8. долготрпелив (мајка ми го јаде тука гарант, а мислам дека и ти ќе се сложиш
) - Инаку, ако беше „долготрпелив“ ко што викаш, немаше да полудуе низ Стариот Завет на секоја заебанција на луѓето.
9. човекољубив - ХАХАХАХА - 2ипол милиони
убиени од негова рака!!! Само во Библијата... што све тек не му е евидентирано... ЧОВЕКОЉУБИВ ЕЕЕЕЕЕЈ - колку треба да си индоктриниран за да не
прочиташ дека самиот вика дека е
љубоморен, суетен и осветољубив - А ти викаш „човекољубив“
10. многумилостив - види 9. МНОГУмилостив.
11. Свет (исто како Климент, Наум, Валентин, кај и да е и мајка Тереза) - што е тука посебно и нечовечки?!?
12. Троедин (Отец и Син и Свет Дух) - дај више не се брукај со ова политеизмот
жити све!
13. единосуштен - ти колку суштини имаш? 7?
14. неделив - на колку дела можеш ти да се поделиш?
15. едноставен - ти
16. Бог е дух (нематеријален) - исто и човековата мисла, чиј производ е господ и сите други „духови“ кои ги измислил
17. целосно неспознатилив (во однос на човекот) WTF?!?! па како може да е спознатливо нешто што НЕ ПОСТОИ?!?! Мислам дека ова ич не ти иде у прилог!!!
Се прашувам само зошто не пиша дека е добар, љубезен, корисен за заедницата, толерантен, благороден, полн со љубов и разбирање. ... чудно, пошто мислам дека повеќето верници мислат на овие ствари коа викаат Бог.