З
Уухххх заебанција!
1. Се сложивме за верата и непотребноста на попојте, одлично
. Уште да ни доловиш како се потребни за спасението, као нели они се сигурно спасени па сега ќе помагаат и на другите?
3. Хмм би сакал малку повеќе околу таа огромна разлика да кажеш. Што е лошото да ако сега не знаеме и науката сеуште не знае ДА ВЕРУВАМЕ дека науката ќе открие, и ќе помогне во овоземскиот живот.
4. Ајде ќе речеме дека зборуваш за периодот после второто Христово доаѓање. Но тоа може да се случи после илјадници човечки години гледано од сега. А дотогаш?
5. Не го побивам Мики, би сакал да не ЗАПОЗНАЕШ СИТЕ НАС ТУКА СО НЕГО ЗА ДА ПОВЕРУВАМЕ. НЕЛИ ТОА Е ЦЕЛТА Д АПОВЕРУВАМЕ И НИЕ, ЗАПОЗНАЈ НЕ!!!
6. Јас велам дека Луци е жилав противник и научил многу до сега. Ако е појак Бог зошто не го уништи ?
1. Полека, полека....Нависитна, верата е лична потреба, па само затоа попојте не ми се потребни, т.е. за да верувам, не ми треба поп. И толку. За све друго, ми треба поп. Спасението е во Црквата и преку Црквата, со нејзините Свети Тајни, без чие практикување, за кое е потребен поп, нема спас на душата...
3. Сциентистичкиот оптимизам е заснован на предрасудата за неограничените човекови способности, вклучувајчи и ја и идејата за постигнување вечен живот. Според Црквата а и според реланото живеење, човекот е грешно, ограничено и смртно битие, кое не може само за себе да направи ништо, понајмалку самото да се спаси. Токму затоа, на Земјата дојде Христос, Синот Божји Единороден, за да не спаси од гревот, оти Он вели: „..Без мене, не можете да направите ништо...„.(Јован, 15.5). Ништо добро, разбира се.
4. А до тогаш, луѓето ќе се раѓаат, ќе живеат и ќе умираат. Во што и како ќе си го потрошат животот, тоа е нивен избор, но на крајот, ќе мораме на Христа Бога да Му поднесеме есап за своето живеење. Од Судот Христов, напросто нема бегање!
5. А во што би поверувале? Дотичната особа е сосема обичен човек, кој има несекојдневно искуствено сознание....
6. Бог ќе го уништи Луци, кога за тоа ќе му дојде времето на Луци.