Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

LGBT

Weird
Член од
20 јули 2011
Мислења
329
Поени од реакции
157
Како не, покажува! Ете на пример за групацијата на луѓе дефинирана во твојот псевдоним (LGBT), смета дека треба вечно да горат во пеколот.
Навистина, како можев да го прескокнам тој факт?

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
Ова ми влезе во очи. Ние треба да покажеме почит спрема црквата и христијанството. А дали самата црква покажува почит спрема нас?
pa pokazeme pocit sprema onie luge sto veruvaat vo crkvata,zatoa sto toa se tolku"slepi" i neuki dushicki a ne se svesni za toa,ne po svoja vina ,bog takvi gi sozdal,lugeto ne se ednakvi,ama site nie so pogolema svest ne treba da osuduvame toa e osobina koja ne ni dolikuva
toa mi bese poentata

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Болката си е сама на себе анестетик, така да концептот на пеколот со вечни маки е едноставно смешен. Исто и рајот со вечното блаженство е смешен...

Навистина, која е смислата на животот во рајот? Живееш таму во блаженство, и живееш, и живееш, и досадно и глупаво некако...
Ова е тоа што еден класичен христијанин или муслиман неможе никогаш да го разбере, дека ниедна крајност (задоволство или страдање), неможе да опстои без нејзината спротивност. Тоа му доаѓа исто како да сакаш од еден магнет да го одвоиш само едниот пол и да го уништиш другиот. Колку и да се обидуваме да го одстраниме едниот пол на магнетот нема да успееме, секој дел пак ќе ги има и двата пола! Исто е и со човечките сензации кој ги препознаваме како задоволство и страдање, тие се дуалности и секогаш ќе постојат, колку и да се трудиме да ја потиснеме или уништиме едната од нив.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Ова ми влезе во очи. Ние треба да покажеме почит спрема црквата и христијанството. А дали самата црква покажува почит спрема нас?
Државата, што е далеку побитно за тебе, не покажува никаква почит спрема вас.

LGBT

Weird
Член од
20 јули 2011
Мислења
329
Поени од реакции
157
Државата, што е далеку побитно за тебе, не покажува никаква почит спрема вас.
Имам реплика, но темава е прашања до атеистите, да не одиме офтопик. Ако сакаш да разговараме на таа тема, на профил.

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
pa pokazeme pocit sprema onie luge sto veruvaat vo crkvata,zatoa sto toa se tolku"slepi" i neuki dushicki a ne se svesni za toa,ne po svoja vina ,bog takvi gi sozdal,lugeto ne se ednakvi,ama site nie so pogolema svest ne treba da osuduvame toa e osobina koja ne ni dolikuva
toa mi bese poentata
Умре циганката која те фалеше, па сега сама се фалиш. Но што е тоа е. Сепак имаш став дека имаш поголема свест од другите, а посебно од верниците. Мене лично тоа не ме навредува, но да те прашам, нарцизмот каде ќе те одведе?

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
Умре циганката која те фалеше, па сега сама се фалиш. Но што е тоа е. Сепак имаш став дека имаш поголема свест од другите, а посебно од верниците. Мене лично тоа не ме навредува, но да те прашам, нарцизмот каде ќе те одведе?
a ti pripagas na onie so niska svest ocigledno i da ti kazam ti cestitam,golema rabota si zavrsil ako si pocnal da se spoznavas sebe

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
a ti pripagas na onie so niska svest ocigledno i da ti kazam ti cestitam,golema rabota si zavrsil ako si pocnal da se spoznavas sebe
Зарем ти не си се познала самата себе си? Прашај ги оние кои ти се „пријателки“, најдобро ќе те опишат.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Бидејќи си нова на форумов, само како за илустрација со кого си имаш работа ќе ти посочам на тоа дека членов со кој дискутираш има отворено тема со наслов: "Зошто атеистите му се лутат на бог" - http://forum.kajgana.com/threads/Зошто-атеистите-му-се-лутат-на-Бог.47835/
Е сега ти сама заклучи колкав интелектуален капацитет има некој што неможе да свати дека атеистот неверува во бог.

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
Бидејќи си нова на форумов, само како за илустрација со кого си имаш работа ќе ти посочам на тоа дека членов со кој дискутираш има отворено тема со наслов: "Зошто атеистите му се лутат на бог" - http://forum.kajgana.com/threads/Зошто-атеистите-му-се-лутат-на-Бог.47835/
Е сега ти сама заклучи колкав интелектуален капацитет има некој што неможе да свати дека атеистот неверува во бог.
AH.......

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Ќе те ословам со пријателе, иако не се познаваме. Некои луѓе се декларираат како неверници, дека не веруваат во никаков бог. Тоа е феномен на денешнината. Тие луѓе модерно се наречени АТЕИСТИ. Но корените на тие луѓе е од луѓе кои биле верници, кои верувале во својот бог. И сега овие луѓе, го изгубиле овој корен, оваа основа, и некако лебдат во воздух. Најголемата цел им е да докажат дека се во право, но во моментов не можат. Немат одговор на основни прашања. И немајќи одговор, ја користат интригата, лагата, пропагандата итн. за пласирање на „својата вистина“. Но при пласирањето на „тие вистини“ им смета Бог, Исус Христос, затоа што тој постои, па затоа со „многу интелектуален капацитет“ го исмејуваат Исус Христос и Богородица Дева Марија, со фотомонтажи на слики, текстови, „научни размислувања“... Зошто? Што ти е виновен Бог?
А ти си сатанист, зар не?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ќе те ословам со пријателе, иако не се познаваме. Некои луѓе се декларираат како неверници, дека не веруваат во никаков бог. Тоа е феномен на денешнината. Тие луѓе модерно се наречени АТЕИСТИ. Но корените на тие луѓе е од луѓе кои биле верници, кои верувале во својот бог. И сега овие луѓе, го изгубиле овој корен, оваа основа, и некако лебдат во воздух. Најголемата цел им е да докажат дека се во право, но во моментов не можат. Немат одговор на основни прашања. И немајќи одговор, ја користат интригата, лагата, пропагандата итн. за пласирање на „својата вистина“. Но при пласирањето на „тие вистини“ им смета Бог, Исус Христос, затоа што тој постои, па затоа со „многу интелектуален капацитет“ го исмејуваат Исус Христос и Богородица Дева Марија, со фотомонтажи на слики, текстови, „научни размислувања“... Зошто? Што ти е виновен Бог?
Кој се тие основни прашања на кој Атеистите немале одговор? Кој се лагите со кој се користеле?
Целата твоја религија се темели на лага и слепа верба! Историјата безмилосно ја побива религијата! Кој тврдеше дека земјата е рамна? Кој тврдеше дека земјата е центар на универзумот? Кој тврдеше дека земјата е 6000 години стара? Вие сте слика и прилика на лицемерие и двојни стандарди!

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
ako smeam da kazam svoe mislenje za ova
.Sovrsheno te razbiram sto sakas da kazes,iako nemozes da mu se lutish na neshto vo shto ne veruvas
inaku ateistite ne mu se lutat na bog,tie kako i site normalni luge imaat potreba od toa da si go iskazat svoeto mislenje i toa i go pravat
ako mislat deka bog treba da bide ismejan ,tie go ismejuvaat
isto kako sto ti pred malku pocuvstvuva potreba da si go odbnranis svoeto mislenje so toa sto proba da se ismejuvas so tugi mislenja,moeto na primer

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
И јас тебе ќе те ословам со пријателе, иако не те познавам и иако не ме повика директно, но сепак се обрати на група на која што припаѓам.
Ако веќе зборуваш за корени, треба да си барем до толку доблесен да признаеш дека твоите претци биле, пагани, јудејци, или многубошци или православни. Но ти по своја волја и свое убедување си станал, тоа што си. Значи коренот нема никаква врска. Одговор на работи на кои никој нема одговор, па ни јас ни ти, немаат ни атеистите.
Поради почит кон некои верници, кои тоа го заслужуваат, не би ни сакал да коментирам што мислам јас лично за Дева Марија, Исус и Јахве. Но факте дека се убаво спакувана прикаска која си ја завршила својата улога, а денес сосем непотребна.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Бог ни е виновен колку што ни е виновен и Дедо Мраз што и оваа година сме добиле глупи поклони. Свати го тоа некако...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom