Прашања до Атеистите II

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
,,,
...освен на венчавки, крштевки и погреби, што и не за пофалба...
Баш тие и најмногу се преведени на современ јазик...

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Dream on...[DOUBLEPOST=1401399495][/DOUBLEPOST]

Прашај ја баба Ти...
леле мики, колку убав и конструктивен одговор ми даде. фрустрациите ти излегуваат од сите можни места, па сега и баба ми ја умеша. секоја чест на квалитетот на дискусија. сходно на тоа, ќе добиеш и таков третман,
Се вика „утилитарист„. Ако го употребиш „другиот„ израз, тогај тоа може да биде и Твој проблем...[DOUBLEPOST=1401399625][/DOUBLEPOST]

Со апсолутни категории, можат да „баратаат„ само апсолутни битија, не и обични смртници..
лицемерен, користољубив, човек без трунка совест, .............. you name it as you wish

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
леле мики, колку убав и конструктивен одговор ми даде.
Одговорот требит да бидит саодветен на прашањето, нели?
Мене у Црква не ме учеа дека Земјава е плоча и дека ја носат желки, китови, ајкули и слични водни битија.[DOUBLEPOST=1401400501][/DOUBLEPOST]
лицемерен, користољубив, човек без трунка совест, .............. you name it as you wish
Пак мене ми ја префрлаш вината?
Чудна работа, мајката.

• Ми се допаѓа
Reactions: Bog

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Одговорот требит да бидит саодветен на прашањето, нели?
Мене у Црква не ме учеа дека Земјава е плоча и дека ја носат желки, китови, ајкули и слични водни битија.[DOUBLEPOST=1401400501][/DOUBLEPOST]

Пак мене ми ја префрлаш вината?
Чудна работа, мајката.
убаво те учи црквата, :pos:
и сам знаеш што сакав да прашам , но пошто знаеш дека одговорот не ти иде во прилог, пошуваш да навредуваш и спинуваш. ако, можам јас и со таков тон да разговарам, јас немам проблем

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
тоа е навреда? што си напишал самиот куп работи кои немаат врска со реалноста, и дека е смешно? ........... пази што пишуваш и нема да бидеш ставен таму ни од мене, ни од други.
и јас сум бил таму, сум направил грешка, али ко машко ги истрпев сите реметења, додека ти не пропушти шанса да заплачеш во првата укажана прилика, а тоа е сега. ако ако, поплачи си, полесно ќе ти биде, ќе си ја олесниш душчката.[DOUBLEPOST=1401402929][/DOUBLEPOST]
- Вистината секогаш навредува, а лагата ласка.
- Не морам да бидам дел од таа изјава, ако имам критички став за тој систем.
- Образовниот систем е претворен во чиста утилитарност, кој произведува саде модерни робови и евтина работна сила, но не произведува луѓе, по ликот и подобието Божји.[DOUBLEPOST=1401346750][/DOUBLEPOST]

Да: почнав со сајентологијата, па со шинтоизмот, па со будизмот, па со хиндузимот, па со сатанизмот, па со јудаизмот, па со рисјанството, и дојдов до правиславието...

Се шегувам, нормално.

Доволно ми е да го земам она кое ми е „под носот„ и преку него да ги филтрирам другите вери, а не да почнам со учења кои ми се туѓи и временски, и просторно, и традиционално, и по менталитет.
како надополнување на претходниот пост, јас не измислив нити набедив некого, ти самиот си пиша. така да црвеното ти се враќа тебе

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
тоа е навреда? што си напишал самиот куп работи кои немаат врска со реалноста, и дека е смешно? ........... пази што пишуваш и нема да бидеш ставен таму ни од мене, ни од други.
и јас сум бил таму, сум направил грешка, али ко машко ги истрпев сите реметења, додека ти не пропушти шанса да заплачеш во првата укажана прилика, а тоа е сега. ако ако, поплачи си, полесно ќе ти биде, ќе си ја олесниш душчката.[DOUBLEPOST=1401402929][/DOUBLEPOST]
како надополнување на претходниот пост, јас не измислив нити набедив некого, ти самиот си пиша. така да црвеното ти се враќа тебе
А бе ај...:icon_lol:[DOUBLEPOST=1401403003][/DOUBLEPOST]
Не ми се враќа ништо, оти посочив „што е што„.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Абе овој мики1 е трол невиден

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
А бе ај...:icon_lol:[DOUBLEPOST=1401403003][/DOUBLEPOST]

Не ми се враќа ништо, оти посочив „што е што„.
ај не ај, ти си знаеш. голем си, само не ти личи да лажеш, да навредуваш, особено ако си вистински христијанин. но некако сите работи вечерва ги погази.
и ајде сега дај одговор на прашањата. и не ме тереај да ги линкувам, си ги знаеш

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Што излажав?[DOUBLEPOST=1401403394][/DOUBLEPOST]

Да де, еве го и другиов образ, оти „...така пишува во Библијата...„
не мики1, не, јас до сега бев комплетно коректен во дискусиите со тебе. али вечерва ја претера. така да ти кажав, нема да ти пројде тоа твое сега еве ти го другиот за да се умилкуваш.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Абе овој мики1 е трол невиден
И што везе има Твојата „мудрост„ со темава?[DOUBLEPOST=1401404108][/DOUBLEPOST]
не мики1, не, јас до сега бев комплетно коректен во дискусиите со тебе..

..а сега Ти преостануе да изнесеш докази, кои цело време ги чекам...

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
..а сега Ти преостануе да изнесеш докази, кои цело време ги чекам...
не не, и јас ко тебе, ќе си раскажувам прикаски (само за тебе ова) и ќе си терам инат, ќе се правам на три ипол, ..................... затоашто со тебе не може да се направи издржана дискусија, ист си ко хатаб за исламот

Kajgana Shop

На врв Bottom