MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
- Член од
- 10 јануари 2008
- Мислења
- 20.396
- Поени од реакции
- 3.398
Исламот е религија која наликува на социјален концепт, кој материјалното/световното го изедначува со духовното.izednacuvanje na religijata i drzavata i stavanje na prvo mesto religijata.
so drugi zborovi obrazovniot sistem i dostignuvanjata da bidat vodeni i strogo kontrolirani od religiski svestenici za da ne moze da se protne nekoe dostignuvanje bazirano na poluvistina a kamoli laga.
Не мислев на такво нешто, оти традиционално гледано, Црквата секогаш се занимавал со својата област на делување, а тоа е човековата духовност, која членовите од Црквата можат и се должни да ја пренесуваат и практикуваат во реалното живеење.
Ако некое научно достигнување „држи вода„ и не противречи на духот од учењето од Црквата, тогаш нема никаков проблем истото да биде вградено во образованието.
Секако дека лагата не би имала место во така „реформираниот„ образовен систем„. Шпекулациите уште помалку.[DOUBLEPOST=1401364917][/DOUBLEPOST]
Важи: „од утре„ ќе почнам...Нишо ти сериозно не си посочил. Еве земи ја препораката од Лет 3 и почни да читаш Куран и веди, после можда ќе можеш да ми одговориш за твоето субјективно верување.