Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Уште многу фурни леб требе да изедеш за да ме стасаш. А книги пола да прочиташ од тоа што јас сум прочитал ќе можеш да правиш со мене муабет.
За жал твојот неписменлак е поголем денес од вчера.

Пош‘о гле‘ам дека добро ти оди монологов, те препуштам на заклучокот дека се согласуваш со своите заблуди.

А тоа што си начитан, не е видливо низ твоиве дописи, кои „пуцаат„ од празнотија.

Уживај...заблудата се‘ уште не е забранета со закон.

Бидејќи сте ми преку фалусот кога ќе напнете на теми што не се за вашите препукувања... а не сакам да ве казнувам!
Читајте ги правилата за темите и не се расправајте за глупости, за да не биде после дека ве казнуваат без врска по темиве...

1. Се поставува прашање од било кого, без разлика на верата.
2. Прашањето се одговара само од Атеист, пожелно од некој кој стварно знае да одговори, дозволено е и повеќе одговори но само од декларирани Атеисти, кои ако мислат дека првичниот одговор не е во ред односно не е потполн и сакаат да дообразложат/дополнат.

После добиениот одговор може само да побарате и дообјаснување ако нешто не ви е јасно но конкретно посочете за кој дел од одговорот .. друго ништо!

Ако некое прашање мислите опфаќа поголема дискусија, ако сакате да дебатирате тогаш отварате или отварам тема за истото, оваа тема значи ќе биде стрикно Прашање-Одговор, кратко и јасно без спамови, без километарски цитати и со свои зборови.

Ригорозни санкции за непочитување на правилата на темава ! (во превод секој офтопик минимум 3 казнени поени, што би значело со 3+ офтопика = бан 1 недела), континуирано спамање, тролање, офтопичарење = бан од тема доживотно. :)

Последно уредено:
331972007_1582950178848748_3657350915461081386_n.jpg

‘Religion is the sigh of the oppressed creature, the sentiment of a heartless world, and the soul of soulless conditions. It is the opium of the people.’
Karl Marx

„Марксизмот и дарвинизмот се една и иста, двојна најголема лага во модерново време„.

Јас...

„Марксизмот и дарвинизмот се една и иста, двојна најголема лага во модерново време„.

Јас...
Марксовата философија се базира на дијалектичкиот материјализам. Кој го има прочитано "Капиталот", најблиску ке му станат појасни работите и нема да биде зависен ни од религија ни од предрасуди.

Марксовата философија се базира на дијалектичкиот материјализам. Кој го има прочитано "Капиталот", најблиску ке му станат појасни работите и нема да биде зависен ни од религија ни од предрасуди.

Марксовата дијалектика се заснова на погрешни премиси, а од погрешни премиси, се извлекуваат погрешни заклучоци.

Нема појака предрасуда од лагата прифатена за вистина...

Марксовата дијалектика се заснова на погрешни премиси, а од погрешни премиси, се извлекуваат погрешни заклучоци.

Нема појака предрасуда од лагата прифатена за вистина...
Марксовата дијалектика не се заснова на погрешни, туку на премиси од кои произлегнаа повеќе вистини кои на денешните "џабалебарошки класи" никако не им одговараат да му го матат умот на обичниот човек, па затоа тука им е помошната алатка без никаква стварна вредност (иако етиката е одлична замена за неа) - РЕЛИГИЈАТА.

Марксовата дијалектика не се заснова на погрешни, туку на премиси од кои произлегнаа повеќе вистини кои на денешните "џабалебарошки класи" никако не им одговараат да му го матат умот на обичниот човек, па затоа тука им е помошната алатка без никаква стварна вредност (иако етиката е одлична замена за неа) - РЕЛИГИЈАТА.

Наградни прашања за тебе (лесни се, не се секирај...):

1. Како етиката ја заменува религијата?
2. Кои се етичките правила кои можат да ја заменат религијата? Наброј барем 3.
3. Кои етички начела ги користиш во твојот живот?
4. Каде го гледаш етичкото живеење и однесување во секојдневието?
5. Дали пред Маркс и после Маркс се‘ уште постојат религии и зашто се‘ уште постојат и не се укинати?
6. Кој ја створи џаболебарската класа?
7. Кој ја/ги створи религијата/религиите?

Благодарам...

Наградни прашања за тебе (лесни се, не се секирај...):

1. Како етиката ја заменува религијата?
2. Кои се етичките правила кои можат да ја заменат религијата? Наброј барем 3.
3. Кои етички начела ги користиш во твојот живот?
4. Каде го гледаш етичкото живеење и однесување во секојдневието?
5. Дали пред Маркс и после Маркс се‘ уште постојат религии и зашто се‘ уште постојат и не се укинати?
6. Кој ја створи џаболебарската класа?
7. Кој ја/ги створи религијата/религиите?

Благодарам...
Вака, пошто ова не е награден квиз, заради сериозноста на темата, твоите наградни прашања заслужуваат ненаградни контра прашања. Во нив самиот ја промовираш религијата како нешто што не произлегло од суштината а некој ја створил. НЕКОЈ, дали субјект или интересна група, а секој субјектили група работат од интерес пред се.
Етиката, не добила шанса ни во образованието а да не зборуваме за политиката. Обратно, религија добива од истата таа политика супермиум место. Нема медиум дали пишан или на интернет, каде не се промовира религиозноста.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom