Прашања до Атеистите II

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Колку што знам и денес имаш човеколики мајмуни, тоа не докажува дека има врска со еволуција на човек од нив (напротив). Според мене сепак, од мајмун до човеколики мајмун нема разлика. А ти лично во која теорија веруваш дека си настанал/а?
Да точно има човеколики мајмуни (Пр. Бог и трите групи т.е. орангутанот, горилата и шимпанзото)
Но човеколикиот мајмун било сосема друго суштество.
Да речеме чисто хипотетички дека имало еволуција, таа би морала за ги зафати сите суштества, нели?....
Е сега, што е разликата? Разликата би била продуктот денес. :)

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Да точно има човеколики мајмуни (Пр. Бог и трите групи т.е. орангутанот, горилата и шимпанзото)
Но човеколикиот мајмун било сосема друго суштество.
Да речеме чисто хипотетички дека имало еволуција, таа би морала за ги зафати сите суштества, нели?....
Е сега, што е разликата? Разликата би била продуктот денес. :)
Што го смести Бог во погорната група?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Па нели не постои, додека орангутани, шимпанза и сл. постојат?
Значи постојат и денес (тоа се учи по био. и ист. во основно, ми се чини) и ти ги набројав во таа група кои припаѓаат.
Но тоа суштество човеколики мајмун (нели нашиот предок, уште важи онаа хипотеза) е сосема друго суштество, и разликата ти ја кажав. Не знам што не ти е јасно?:)

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Значи постојат и денес (тоа се учи по био. и ист. во основно, ми се чини) и ти ги набројав во таа група кои припаѓаат.
Но тоа суштество човеколики мајмун (нели нашиот предок, уште важи онаа хипотеза) е сосема друго суштество, и разликата ти ја кажав. Не знам што не ти е јасно?:)
Тоа што не одговори за Бог (се зезав) е ок, фиктивно не постои пошто е под друг ник. Туку да го оставиме него на страна.
Сеа за другово...ти лично веруваш во еволуција на човечки род?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Тоа што не одговори за Бог (се зезав) е ок, фиктивно не постои пошто е под друг ник. Туку да го оставиме него на страна.
Сеа за другово...ти лично веруваш во еволуција на човечки род?
Да.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Значи прифаќаш теорија која вели дека си постанал од мајмун. Браво логика!!! Доста научно и интелектуално, нема што.
:facepalm:
Е не, Господ ме создал од нежива материја!
Ако мислиси дека мајмун и човеколики мајмун е едно исто!
Имаш некоја претстава за неговиот изглед?
Да, нормално. Но мојата претстава не значи дека тоа суштество навистина изгледало така, нели?[DOUBLEPOST=1401561303][/DOUBLEPOST]
И кон што би се стремила таа еволуција?
Можеш да дадеш некоја слика како ќе изгледа човекот за некои 500 000 год. ?
Прашањето е, дали човекот ќе живее уште 500 000 години!:)[DOUBLEPOST=1401561542][/DOUBLEPOST]
Не, јас ти се смеам зошто тресеш глупости, а не затоа што веруваш во секоја религија.:)

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
а што правиме со ваквите скелети? што да кажеме за нив? особено затоа што кај што се најдени тие скелети, постојат докази за тоа дека не умреле ко животни и дека биле закопувани со орудија, алатки, во близина на населби со докази на чинии и сл? ќе ги игнорираме тие факти? или пак ЛУСИ? А?А?А? или тоа е дело на рогатиот?

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
:facepalm:
Е не, Господ ме создал од нежива материја!...
Јас не тврдам такво нешто, туку спротивно. Бог не создал од НАЈЖИВАТА "материја" (дух) која ја спорил со земја.[DOUBLEPOST=1401565707][/DOUBLEPOST]
а што правиме со ваквите скелети? што да кажеме за нив? ...
Колку скелети се најдени такви, доволни за еден цел стадиум на метаморфоза? Би требало такви скелети да посојат во обем на едно човештво, ама ги нема, зарем човештвото се развило преку таков стадиум само од 1-2 скелета? Бесмислено! Тоа може и да е од некој кој имал проблем со жтитна жлезна од недостаток на јод, или некакво извитоперување (мене на цртеж ми изгледа посочената слика, ама ете ја земав в предвид).

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Јас не тврдам такво нешто, туку спротивно. Бог не создал од НАЈЖИВАТА материја која ја спорил со земја.
Кој рече дека ти си го рекол тоа!? Никој ,туку тоа беше само спротивен став од религиозниот.
И која е таа материја? Земјата или душата....?

Kajgana Shop

На врв Bottom