Ipsissimus
P.I.
„Набадање„=нагаѓање.
Ги испитале „други„ а јас имам доверба во нив...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
„Набадање„=нагаѓање.
Ги испитале „други„ а јас имам доверба во нив...
Пусти протестанти твои.....што ти сториле бре МИКИ!? Од уста не ги вадиш! Сигурно у сон ти се појавуваат и кошмари ти создаваат...Хм, да, вака констуираат и протестантите: земи два неповрзани стихови од Писмото и склепај си вистина...![]()
Кој чека.......кој чека!Дали детето има ЕГО?
ПС За душа веќе утврдивме дека има.
Да заврне дожд.Е де де што се чека...
Да заврне дожд.
Залудно ги напаѓаш,тешка е љубомората.Бар протестантите имаат некакво толкување на Светото писмо и тоа на македонски јазик.Но што правиме со вас православните свештеници,богослужби на старословенски јазик,неразбирливи ритуали,непостои никакво толкување за верниците.Хм, да, вака констуираат и протестантите: земи два неповрзани стихови од Писмото и склепај си вистина...![]()
Пусти протестанти твои.....што ти сториле бре МИКИ!?.
непостои никакво толкување за верниците.
Од уста не ги извади.....секаде ги гледаш, секаде ги слушаш. Баш ме интересира што толку те истрауматизирале.Не се мои, туку Твои: Ти користиш нивни лесно препознатливи трикови, не јас.
мики, науката е назависна!!! науката НЕ се контролира!!! ниту пак смее да се контролира. секое нејзино контролирање ја намалува нејзината објективност и успешност.Исламот е религија која наликува на социјален концепт, кој материјалното/световното го изедначува со духовното.
Не мислев на такво нешто, оти традиционално гледано, Црквата секогаш се занимавал со својата област на делување, а тоа е човековата духовност, која членовите од Црквата можат и се должни да ја пренесуваат и практикуваат во реалното живеење.
Ако некое научно достигнување „држи вода„ и не противречи на духот од учењето од Црквата, тогаш нема никаков проблем истото да биде вградено во образованието.
Секако дека лагата не би имала место во така „реформираниот„ образовен систем„. Шпекулациите уште помалку...
сакал/неќел, ти СИ дел од тој систем. затоа што ги ползуваш знаењата стекнати од тој систем.- Вистината секогаш навредува, а лагата ласка.
- Не морам да бидам дел од таа изјава, ако имам критички став за тој систем.
- Образовниот систем е претворен во чиста утилитарност, кој произведува саде модерни робови и евтина работна сила, но не произведува луѓе, по ликот и подобието Божји.
апсолутно ДА. не дека не може да биде подобро, али никако она што ти го нудиш, христијански шеријатТака е: сосема „случајно„ сум “православец„, со претходно барање и наоѓање на Вистината.[DOUBLEPOST=1401359777][/DOUBLEPOST]
-Не: Ти мислиш дека сум дел од таа изјава, затоа што сум (бил) дел од истиот образовен систем.
-Појасни го прашањево.
-Хм, а денешново (без)образование е ѓоамити најбоље могуќе?...
мики, науката е назависна!!!
.
само за потсетување, јбга, мора, што се случува со тоа дека земјата е плоча? и дека ја носеле на грб 3 желки/китови?
Не си бил нацрква во последно време...чинам...Залудно ги напаѓаш,тешка е љубомората.Бар протестантите имаат некакво толкување на Светото писмо и тоа на македонски јазик.Но што правиме со вас православните свештеници,богослужби на старословенски јазик,неразбирливи ритуали,непостои никакво толкување за верниците.
само ми остана неодговорено како се вика тој човек кој ги користи тие знаења.
апсолутно ДА
...освен на венчавки, крштевки и погреби, што и не е за пофалба...Не си бил нацрква во последно време...чинам...