MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
- Член од
- 10 јануари 2008
- Мислења
- 20.396
- Поени од реакции
- 3.398
Да бе стварно: се сеќавам, станувам едно утро, и оп! Прво што помислив, е дека преку ноќта сум станал „православец„. Ма какво барање, каква вистина, каков бутур...[DOUBLEPOST=1401361226][/DOUBLEPOST]Не си барал Мики
Реформата во принцип би била едностава: на образованието и неговата содржина, да им се даде повисока смисла и цел, а притоа да не се заборави и Творецот и Неговата вистина. Тука се подразбира дека на „исто место„, односно во еден и ист образовен систем, нема место за паралелно постоење на вистината и лагата.pred izvesno vreme mi odgovori deka e potrebna reformacija na obrazovniot sistem so koja namesto sozdavanje debili ke sozdade individui koi ke znaat daja vidat vistinata. ova parafrazirano e.
prasanjeto e kako ja zamisluvas reformata? ke ja isklucis evolucijata? da nema psihologija i slicni nepodobni nauki?
kako?
Психологијата сама по себе не е проблематична, освен во некои нејзини гранки, кои се поразителни по човеквата личност и начинот на „лечење„ на истата.[DOUBLEPOST=1401361369][/DOUBLEPOST]
Не пости целосна лага: постои само полувистина/полулага, која сака да стане вистина.Тоа значи дека сите други “вистини“ (Хиндуистичката, Исламската, Будистичката.....итн.) се лажни?
Да: набројаните религии се полувистини, во најдобар случај.
Вистината секогаш е „цела„, а не „на парче„.
Последно уредено: