- Член од
- 16 декември 2008
- Мислења
- 391
- Поени од реакции
- 125
Откако ке магистрира или откако ке дипломира ?Ти можеш да работиш ама не ти се важи како време за полагање правосуден. Од кога ќе магистрираш, тогаш ќе се важи.
--- надополнето: Aug 15, 2011 3:55 PM ---
Епа тоа ме и мене мачи, дали откако ке дипломирам на јавна администрација можам да стажирам и во мегувреме да си ја терам магистратурата, за она за правосудна знам, ама за од јавна како е и дали воопшто можат да полагаат правосуден тие со јавна администрација ?Јас имам другарка студира во Кочани, според тоа што го има кажувано јас разбрав дека јавна администрација е со три години и накнадно се запишуваат постдипломски студии, додека правосудна насока задолжително мора да ги одат плус тие две години и така се здобиваат со право да полагаат правосуден испит. Е сега тоа што знам за правосуден е дека треба да ги имаш завршено сите пет години и плус стажирање кое мислам сега дека е една година, па дури тогаш можеш да полагаш.
п.с.И јас имам едно прашање додека се спрема магистерската дали е дозволено во меѓувреме да се стажира а инаку сите испити се положени?