- Член од
- 16 декември 2012
- Мислења
- 2.745
- Поени од реакции
- 7.263
АдвокатНекој совет како да ја тераме работава?
АдвокатНекој совет како да ја тераме работава?
Не верувам дека е различно во таа ЕУ држава, суштината е секаде иста, различни се само правните термини, и роковите, инаку, негативна наследничка изјава се дава до завршување на оставинска постапка, по правосилноста на решението за наследување не може да се даде негативна наследничка изјава или да се отстапи наследен дел.ми дојде ферманче од една ЕУ држава... на мене и сите наследници... потенцијални трошоци за санација, поголеми може и од вредноста на недвижнината..
Дали има во правотоа наследник покасно да се откаже од наследниот дел , н.пр. во полза на општината ???
Инаку знам за случај кај нас, лице сака да ја подари земјата на општината, НЕ МУ ЈА ПРИМААТ ???
Ако ти треба за оштета од осигурување Срѓан Алексиќ ми го имаат пофалено. Немам број или локација али на google би требало да го најдеш.Адвокат за сообраќајки некој препорака?
неможит никој со сила да те натерат да вадиш пасош,ако немаш потреба не вади,од фебруари 2024 треба лк,пасош,возачка..... да се менвит.Живеам во странство, прочитав дека до февруари 2024 македонскиот пасош морало да го продолжам поради внесување на наставката Северна Македонија, иако ми важи до 2029 пасошот моментално што го имам, инаку се водам со ЕУ пасош а не со македонскиот, прашањето ми е дали ќе плаќам казна во случај да не го продолжам до рокот и колку? Колку е казната за 2 до 3 години непродолжување на пасошот од рокот.
Фала на коментаров! Не знаев дека морам да го сменам, мене до 2031 ми важи…Живеам во странство, прочитав дека до февруари 2024 македонскиот пасош морало да го продолжам поради внесување на наставката Северна Македонија, иако ми важи до 2029 пасошот моментално што го имам, инаку се водам со ЕУ пасош а не со македонскиот, прашањето ми е дали ќе плаќам казна во случај да не го продолжам до рокот и колку? Колку е казната за 2 до 3 години непродолжување на пасошот од рокот.
Прашањето ми е во врска со казна, дали ако се пропушти рокот следува казна кога ќе одам да го продолжам или не? Кој знае да одговори.неможит никој со сила да те натерат да вадиш пасош,ако немаш потреба не вади,од фебруари 2024 треба лк,пасош,возачка..... да се менвит.
пред 2 год јас требаше да купам место и барајки ја парцелата видов стоит непознат....чаре,ги прашував сите шо имаа место околу и никој незнаше бидејки не виделе некој тука да го исчистит местото последниве 30 год....во случаен разговор со еден од мештаните ми кажа кој е газдата,го побарав му понудив цена не одговори и си реков ко те ј.....ето заборајв да го прашам зошто стоит непознат.Zdravo.. dali nekoj mozi da mi objasni sto znaci ako na nekoe mesto/niva na imoten list zapisano e sopstvenost "nepoznati" i kako doslo do toa
Им пишав јас на амбасадата, ми одговорија дека министерството за надворешни работи им нема дадено официјална информација.Фала на коментаров! Не знаев дека морам да го сменам, мене до 2031 ми важи…
Ова го пишува н нет: Изработка на нови лични документи кои ќе бидат со името Република Северна Македонија ќе започне од септември 2020 година,
Јас пасошот го извадив во 2021…знам дека бев една од последните со рм, имаше буквално истиот ден после мене со северна….се враќам дома реркп и на викенд само. Во амбасада често не нудат такви опции а и далеку ми е да одам за пасош…
Неизложени, или останале без запишани права за време на систематското запишување. Ако има газдата документи, може да си поднесе барање во катастар и да ја упишат.Zdravo.. dali nekoj mozi da mi objasni sto znaci ako na nekoe mesto/niva na imoten list zapisano e sopstvenost "nepoznati" i kako doslo do toa