Па како тргнале,комшиите ќе си поддаваат кафе од тераса на тераса или од прозор до прозор...Ме интересира колкаво треба да биде растојанието од парцела до парцела за изградба на куќа?
zavisi kako ke se dogovorite inace 3 metri treba da bideПа како тргнале,комшиите ќе си поддаваат кафе од тераса на тераса или од прозор до прозор...
Нема правила....тоа се вика градежна мафија...
Ако имаш број на парцела укуцај на страната на катастар ќе ти отвори шо како(ама мислам дека на страната не може да видиш дали парцелата има товар, мораш у катастар директ)Edna mala pomos pls .. Nemozam da cackam po zakonive, ali me interesira, Dali mozam da najdam na internet ili so baranje do katastar da vidam dali na parcela kade shto se naogja stanben prostor VEKJE e zapisana nekoja sluzbenost ili nekakva pribeleska? Se raboti za imot shto bi mozel da mi pripadne po zakon!
--- надополнето: 2 март 2013 во 19:44 ---
zavisi kako ke se dogovorite inace 3 metri treba da bide
Централен.Менување на име на правен субјект како иде, колку чини и за колку се завршува постапката?
tokmu toa sakam da go izbegnamНе може да те присили да му го продадеш својот дел. Но може да очекуваш да поднесе предлог за физичка делба, а доколку физичката делба е невозможна тогаш може да се стави станот на лицитација (но целиот стан, а не само твојот дел). Вешто лице ќе ја утврди почетната цена на станот (пазарната вредност), лицитацијата е јавна и секој заинтересиран може да наддава. Секој сосопственик има право на првенствено купување на станот (по најповолната цена постигната на јавното наддавање).
falaАко имаш број на парцела укуцај на страната на катастар ќе ти отвори шо како(ама мислам дека на страната не може да видиш дали парцелата има товар, мораш у катастар директ)
Centralen registar baraj, sea poso i tamu e elektronski ne bi trebalo premn da koshta. Mislam deka treba da se izvestat doveritelite i dolznicite za promenata.Менување на име на правен субјект како иде, колку чини и за колку се завршува постапката?
Џабе нема да добие казна.Кажете ми, како оди постапката на тужење на малолетници за константно вознемирување? Знам и име и презиме.
На малолетник помлад од 14 години (дете) не може да се примени прекршочна санкција
На малолетник од 14 до 16 години можат да му се изречат само воспитни мерки.
На малолетник од 16 до 18 год може да му се изрече воспитна мерка, а по исклучок и парична казна.
Викнавме полиција, полицаецот рече дека имаат историја со грабежи, нивните родители ќе добијат казна, да видиме што ќе испадне од тоа.Џабе нема да добие казна.
Ништо нема да ти користи тоа што си му понудила цена за да го одкупи твојот дел. Лицитација не следува веднаш туку тогаш кога во постапката ке се утврди дека станот физички е неделив а сосопствениците неможат да се договорат едниот да го купи делот на другиот ниту да се спогодат за цена самите да го продадат. При лицитација цената не ја одредува некој од сосопствениците ниту пак може да се одреди купувачот. Проценката за вредноста ја прави проценител и таа вредност е почетна цена за наддавањето. Ако ти се види ниска цената која се постигнала по истата цена имаш право на првенствено купување па можеш да го купиш.tokmu toa sakam da go izbegnam
znam deka ke stavat nekoja glupava cena, ke si najde toj kupec za toa pa ke mu go prepise posle..svasta se pravi.. (jas ne sakam da go kupam, ne mi go treba celiot stan, ne mi go treba ni ova ama ne sakam da go prodavam po cena koja toj si ja zacrtal)
prasanjeto mi bese, ako jas mu ponudam na nego ponuda nekoja cena sto ja sakam, a ne toj, i toj me odbie (kako da go napravam toa da imam dokaz deka sum ponudila i deka odbil ???) i otkako ke me odbie sto sleduva? licitacija odma ili...?