Почина Арбен Џафери

Статус
Затворена за нови мислења.

n/a

Член од
28 декември 2011
Мислења
1.194
Поени од реакции
2.258
И што ако умрел? Од мој аспект, беше гад кога беше жив, сега е мртов гад.

Да не треба со некоја почит да зборувам само затоа што е мртов?

Говедото активно работеше на распадот на Македонија, што треба сега да кажам, Бог да го прости?

Нека скапи...
Не, бе, чисто, од човечки аспект... плус, сакале - неќеле, беше фигура во македонскава современа политичка историја, сега - дали позитивна или негативна, тоа е друга работа.
Ич да не е, јас сметам дека Џафери беше подобар соговорник од многумина кои денес седат во Парламент и Влада.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не, бе, чисто, од човечки аспект... плус, сакале - неќеле, беше фигура во македонскава современа политичка историја, сега - дали позитивна или негативна, тоа е друга работа.
Ич да не е, јас сметам дека Џафери беше подобар соговорник од многумина кои денес седат во Парламент и Влада.
Нема човечки аспект.

Ако некој работи на тоа да ти земе половина од државата во која си се родил, за кој човечки аспект ќе зборуваме?

Најчовечко што можам да кажам е дека треба да направиме листа на ликови кои треба во најскоро време да му се придружат, и на листата не се само албанци...

М

Мaријa

Гостин
Зар стварно мислиш дека треба да се напише да почива во мир на терористот кој убиваше наши војници и деца ?
Искрено, не ме интересира политика. Јас немам идеја за тоа што Џафери воопшто правел и за неговата дејност. Ако не те тангира некоја личност, не те засега или го презираш, подобро да молчиш отколку да кажеш 'со среќа нека му е'. Затоа што е бедно. Ама секој со своите сфаќања, нели...

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Дали истото ќе го кажеш за Хитлер,Мусолини,Бин Ладен?И тие биле големи лица на светската политичка сцена,ама нешто не гледам многу да ги жалат.

L

.Lost Angel.

Гостин
Што и да направил никогаш нема да му биде простено (n)

Не ми е жал што почина бидејќи кознае кој убил он наши чеда војници итн. што направил и тоа го снајде. :)

М

Мартин`

Гостин
Искрено, не ме интересира политика. Јас немам идеја за тоа што Џафери воопшто правел и за неговата дејност. Ако не те тангира некоја личност, не те засега или го презираш, подобро да молчиш отколку да кажеш 'со среќа нека му е'. Затоа што е бедно. Ама секој со своите сфаќања, нели...
Да ги тргнеме настрана неговите политички ставови кои еве “не ме интересираат“ ама убивањето и тероризмот неможе и нетреба да го заборави секој Македонец од негова страна и на неговата УЧК .. затоа ни најмалку не заслужува почит.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.028
Поени од реакции
83.462
Јас не можам да поверувам што читам. Колку човек треба да е покварен за да напише вакви работи, за кого и да станува збор... Боже сачувај.
Можда си у право...
А дали можеше да поверуваш дека цела една религијска група насилно и јавно бранеше убијци на деца, само затоа што се каурчиња?

L

.Lost Angel.

Гостин
Демек еве јас имам различно мислење од толпата... Сите го пцујат па јас ќе изигравам smartass и ќе го бранам.
ПРЕКУ КУРОВ ОД ТАКВИ .!.
Кога ќе ти убијат или ранат некој од фамилија а знаеш дека он тоа го дозволил и пратил дали ќе го браниш ? без разликад али станува збор за војна или сл. ?
--- надополнето: 15 август 2012 во 18:45 ---
Кога ќе му стават споменик на плоштад?
Никогаш нема да му стават :)

n/a

Член од
28 декември 2011
Мислења
1.194
Поени од реакции
2.258
Алооооо, бре!

Знаев дека јас ќе бидам прозван, ама терајте си филмот - бранете ја Македонија со плукање по мртви луѓе и чукање по гради... пардон, чукање по типки....

Кај реков дека плачам, бре?!

Бре, бре, бре, сето јунаци....

Б

Бат Елохим

Гостин
Е стварно штета што си отиде...сам. Требаше и Тачи да си го земе со него, како вечен пајташ...

K

kalimer0

Гостин
Кога ќе ти убијат или ранат некој од фамилија а знаеш дека он тоа го дозволил и пратил дали ќе го браниш ? без разликад али станува збор за војна или сл. ?
--- надополнето: 15 август 2012 во 18:45 ---

Никогаш нема да му стават :)
Ај прочитај го постот уште 3-4 пати, би требало да го сфатиш

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom