Славјански
Антички Словен
- Член од
- 2 мај 2008
- Мислења
- 5.644
- Поени од реакции
- 1.346
Тие од Беломорска да си се вратат во мала Азија, таму има економски бум а и татковина им е.
Ама баш да знаеш дека на никој повеќе не му е гајле за нив.Абе ја боли ЕУ стапот за јужнине...
Епа добро е што делиме иста мисла.Ама баш да знаеш дека на никој повеќе не му е гајле за нив.
Ако беше работата Грција нити Меркел ниту СеркоЗи и сите останати ситни ЕуРопски чиновничиња немаше да се замараат до толку. Проблемот сега е што да се прави со француските банки????
Тие се најголеми губитници при отпишување на грчкиот долг.
А ако француските банки почнат да тонат кај ќе им биде крајот..?? Никој не знае.
Сега главното прашање е како да им се надомести на банките, а Грција...
Грција who?
Сега Италија им е проблемот. ЕУ бара од Италија да воведе додатни мерки за штедење, арно ама Северната Лига на Умберто Боси,од која што зависи владата на Берлускони, може да ја лизне владата. Ако падне владата, лесно може да настане хаос на берзите -кризата да се прошири и додека трепнеш, да ја опустоши ЕУ.Ама баш да знаеш дека на никој повеќе не му е гајле за нив.
Ако беше работата Грција нити Меркел ниту СеркоЗи и сите останати ситни ЕуРопски чиновничиња немаше да се замараат до толку. Проблемот сега е што да се прави со француските банки????
Тие се најголеми губитници при отпишување на грчкиот долг.
А ако француските банки почнат да тонат кај ќе им биде крајот..?? Никој не знае.
Сега главното прашање е како да им се надомести на банките, а Грција...
Грција who?
Па како не би гинеле. Тие ја создадоа Еу, некогашни први непријатели создадоа заедница која функционираше додека истата таа не се преплави со џаболебарски паразитски држави кои само сакаа да цицаат пари, без да придонесат ниту цент. А и како би придонеле кога се во загуба уште при сам влез и единствена (задна) намера секако им е да обезбедат пари од туѓ грб. Нашата намера за влез која е? Пари, спас. Нити Бугарија нити било која од поновите членки сака да придонесе, сите сакаат да грабаат. И можеби немаше ЕУ да влезе во ваква каша, доколку не и се зголемија апетитите и не посака да стане наднационален ентитет, идеја што во старт е глупост земајќи предвид колку земји ја формираат Европа и колку различни јазици се зборуваат. Европа нема никогаш да биде ентитет налик на САД, макар што тоа сака да биде.Стварно им се восхитувам на Германците и Французите. Гинат за да ја задржат Европа и еврото.
Доколку не се задржи еврото,убеден сум дека Германија ке започне трета светска војна...Стварно им се восхитувам на Германците и Французите. Гинат за да ја задржат Европа и еврото.
Абе и јас навивав за шредер ама секогаш нинџа желките тепаа..и сега кој ќе нападне германија и зошто???Доколку не се задржи еврото,убеден сум дека Германија ке започне трета светска војна...
Јас ни најмалку-имај предвид дека уништувањето на паразитот најчесто води кон смрт на домаќинот кој во случајот е ЕУ....они не ја бранат Грција,туку целата унија и нејзината финансиска и макроекономска стабилност.Искрено се изненадив од решението на ЕУ за Грција