Грците толку имаат збеснато со трошењето откако се влезени во ЕУ, што какви и да преземат мерки за штедење во моментов нема да им помогнат да ја спасат економијата, туку најдобро ќе биде пак да ја вратат драхмата.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сака човекот да ја стави на коцка иднината на еврозоната со цел да извлече уште (уште уште уште .......) нереални поволности и попуштања од страна на ЕУ кон Грција.
Прашањето е докога Европа ќе го толерира ваквото однесување на своето разлигавено детиште? Мислам дека е блиску моментот кога "старата мајка" ќе престане да гали и ќе почне да "мава шамари", а богами и "клоци" и "шутови" (исклучување од еврозоната).
целата статија http://www.thesun.co.uk/sol/homepag...-Will-euro-be-Camerons-peace-in-our-time.htmlFrench President Nicolas Sarkozy is on his knees (whoops, no, he is actually standing) grovelling for 60BILLION euros to save his country and Italy going down the Swanee.
Морам да признаам, ова со референдумот е многу јак потег на гркот. Со ова Папандреу ја одбрани владата, макар и со едно пратеничко место повеќе во парламентот и по цена да пропадне еврозоната, инаку опозицијата ќе го изедеше. Вака сите политички сили во државата превземаат одговорност за ситуацијата.
Кога ќе размислиш подлабоко оваа помош е меч со две оштрици.
Грција се потешко ќе доаѓа до ефтини пари, а француските и германските банки се спасени во голем дел од оваа криза, ги испраа рацете.
Грција има системска грешка, таа грешка не се корегира со 100 милијарди евра помош, затоа што грешката остана а останаа уште 250 милијарди долг.
Во тој долг, Грците сега се сами. Грција ја нема таа моќ да го врати и тој долг, односно ќе го врати крваво, преку грбот на народот, со поскапи задолжувања.
Тоа ќе биде криза со несогледливи последици по Грција, ако самата Грција не се реформира од внатре на секаков план, економски, политички, етнички, културен итн.
И да биде пример како не треба да се работи со една држава. Сите ние влегуваме во тој филм на партиска држава, каде поединците се богатат а по некоја трошка останува за народот. Разберете дека богаството на единката ќе изгори ако народот е гладен и гневен.