zocc
911
- Член од
- 9 мај 2011
- Мислења
- 2.912
- Поени од реакции
- 1.678
Вака, ке ja симнеш 5.7.0 верзијата Google maps, ке одиш во more и стисни Labs, таму ке видиш download map area - штиклирај го. Врати се назад на мапата и каде сакаш на истата придржи со прстот додека не се појави мало прозорче со адреса или слично, кликни на него и ке ти се отвори мени на кое ке го најдеш download map area, стисни на него и ке почне да ја даунлодира мапата 15 Км во радиус зависно која локација пред тоа си ја одбрал. Повтори ги овие чекори за која и да е друга локација. Потоа изгаси го интернетот на телефонот и ке видиш дека работи. Се надевам дека се разбравме, не како во темата за велосипедите. Ај пробај па кажи што си направил.Добро,а сигурен ли си за ова бесплатен google maps.Мене всушност ми треба да биде без интернет.Јас колку што знам гуглов ми зема секогаш интернет кога ќе ја барам локацијата.
Не сум во тек со работиве,но доколку сега google мапите се бесплатни може тоа на стариов телефон да си го направам.Станува збор за самсунг S5230 star.Доколку може нема да го менувам.
P. S. Сега прочитав за кој телефон збориш, мислам дека 5230 Star нема GPS рисивер или се лажам ?? Ако нема не може да користиш GPS локација без интернет а и изгледа нема ни OS па мислам дека нема Google maps за него. Мој совет, ако можеш смени го и земи си smartphone. Ако веке размислуваш за Nokia, гледај да биде Lumia т.е WP7 телефон, ако не, имаш голем избор на андроид телефони. Symbian телефон никако, зошто Nokia ке го гасат тој OS и нема да се развива понатаму.