Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Абе телефонот беше на мајка ми, ама USB кабелот беше изгубен, земав сега од едно другарче, сега сакав да ставам нешто на телефонот со кабелот, и ми даде како нешто да се инстелира, не се инстелира тоа и сега неможе да се става ништо, де мислам дека ме разбирате ако може некој да ми помогне.

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
Абе телефонот беше на мајка ми, ама USB кабелот беше изгубен, земав сега од едно другарче, сега сакав да ставам нешто на телефонот со кабелот, и ми даде како нешто да се инстелира, не се инстелира тоа и сега неможе да се става ништо, де мислам дека ме разбирате ако може некој да ми помогне.
Teлефоните најчесто имаат драјвери за да можат да се поврзат преку USB кабел. Твојов телефон најверојатно го барал драјверот и не можел да го најде и затоа не се инсталирало ништо. Преку интернет можеш да најдеш драјвери, само пиши го името на телефонот и driver.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Ме интересира дани на телофонов SONYERICSSON J10I2 има апликација YouTube и Facebook и ако нема дали ќе може да влезам на YouTube и Facebook преку Browser-от што ќе го има?

Член од
5 јули 2011
Мислења
8
Поени од реакции
3
дали знај некој како да активирам бесплатен facebook на телефон го однесов мобилнио во one и ми рекоја дека од фабриката е блокирано а моделот е LG KM500 ако знај некој нека кажи ??????? :(

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Можеби малце е смешно прашањето, но морам да прашам:

Кога се конектирам на интернет од мобилниот телефон ми дава да изберам 2 вида на интернет:

1.Internet (Mobimak internet) и
2. WAP Service (Mobimak GPRS WAP)

Me интересира во што е разликата? Дали има разлика во цената?

И уште едно прашање: Гарминот користи GPS, дали истото се наплаќа?

Richie_81mk

United 4life
Член од
4 март 2010
Мислења
173
Поени од реакции
3
Имам проблем со мојот Samsung I5800 - Android 2.1 update 1
Кога ќе се уклучам на Маркетот ми дава да си ги апдејтувам апликациите (update available) ама кога избирам за апдејтување ми вика (download was unsuccessful, please try again.). Така ми прави со сите апликации. Пробував нешто што најдов преку гугл ама ништ не успева. Знае ли некој што да правам?

Член од
5 јули 2011
Мислења
8
Поени од реакции
3
Ме интересира дани на телофонов SONYERICSSON J10I2 има апликација YouTube и Facebook и ако нема дали ќе може да влезам на YouTube и Facebook преку Browser-от што ќе го има?
SONY ERICSSON J10I2 ги има апликациите YouTube и Facebook :)

Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5
Malce e glupo ama se utepav od baranje .. mi treba nekoja pozadina sto pokazuva saat .. bilo da e analogen ili digitalen .. telefonot e sony erricsson j108i cedar ! Fala:)

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
ме интересира колку рам има Samsung Galaxy Mini S5570. сакам одговори да слушнам од корисници кој го имаат телефонов и кој можат да проверат. инаку за на гугл на една страна пишува 278 на една 384.. не се точни. поздрав.

Член од
8 јули 2011
Мислења
107
Поени од реакции
62
Имам проблем со мојот Samsung I5800 - Android 2.1 update 1
Кога ќе се уклучам на Маркетот ми дава да си ги апдејтувам апликациите (update available) ама кога избирам за апдејтување ми вика (download was unsuccessful, please try again.). Така ми прави со сите апликации. Пробував нешто што најдов преку гугл ама ништ не успева. Знае ли некој што да правам?
Кои апликации? ако се системски нема да може зошто некои системски неможе да ги апдејтуваш.
--- надополнето: Jul 7, 2011 11:15 PM ---
Можеби малце е смешно прашањето, но морам да прашам:

Кога се конектирам на интернет од мобилниот телефон ми дава да изберам 2 вида на интернет:

1.Internet (Mobimak internet) и
2. WAP Service (Mobimak GPRS WAP)

Me интересира во што е разликата? Дали има разлика во цената?

И уште едно прашање: Гарминот користи GPS, дали истото се наплаќа?
1. GPRS Internet е побрз и понов начин..
2. GPRS wap ти е постар и побавен начин на пренос на податоци.

А Гарминот односно ГПС ресиверот не троши ништо. (освен ако ти наместено на асистед ГПС тогаш имаш еднократен интернет сообракај од неколку бајти :))

Richie_81mk

United 4life
Член од
4 март 2010
Мислења
173
Поени од реакции
3
Кои апликации? ако се системски нема да може зошто некои системски неможе да ги апдејтуваш.
Не се системски, туку апликации што јас си ги инсталирав. Ни една не ми дава да ја апдејтувам од Маркетот. Ми вика дека не можам да ги апдејтувам

Член од
8 јули 2011
Мислења
107
Поени од реакции
62
Не се системски, туку апликации што јас си ги инсталирав. Ни една не ми дава да ја апдејтувам од Маркетот. Ми вика дека не можам да ги апдејтувам
Оди во settings/applications/menage applications/market и избриши му на маркетот cache и data и пробај. ова би требало да заврши работа.

ПС. а пишува дека има апдејт нели? да не пробауваш да инсталираш иста верзија на апликаците? ;)

Richie_81mk

United 4life
Член од
4 март 2010
Мислења
173
Поени од реакции
3
Оди во settings/applications/menage applications/market и избриши му на маркетот cache и data и пробај. ова би требало да заврши работа.

ПС. а пишува дека има апдејт нели? да не пробауваш да инсталираш иста верзија на апликаците? ;)
Го пробав тоа ама пак ништо. И не пробувам да инсталирам иста верзија. И апдејт и нова апликација. Ништо не ми дава да инсталирам???
Да не ми е случајно нешто до сд картичката. Ако ја ставам у компјутер и исформатирам што ќе се случи?

Член од
22 март 2009
Мислења
117
Поени од реакции
12
Се плаќа нешто дополнително за користење на гпс ?

Kajgana Shop

На врв Bottom