Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Ај една препорака -кој од овие двава е поисплатлив за цената-
sony ericsson w995(ми се зема ради камерата али гледам коментари дека срање била (иако 8.1 мп))
или
Samsung GT-S8000 (поскап е за 1000)

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Ај една препорака -кој од овие двава е поисплатлив за цената-
sony ericsson w995(ми се зема ради камерата али гледам коментари дека срање била (иако 8.1 мп))
или
Samsung GT-S8000 (поскап е за 1000)
Ако веќе бираш од овие два земи го самсунгот според мене подобар е ... а мој совер стави си уште некој во комбинација ;)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Е сега досаден станав на темава ама ајде.
Значи коа го купив телефонот LG KP500 со него имаше и едно мало цеде. Е на то цедето пишит дека имат софтвер (или незнам како точно се вика) за надградба т.е. да го имам менито од LG KP500 или LG KP501 или LG KP502 или LG KP550.
Ете јас сакам да го надградам со софтверот од LG KP550. Како да го надградам? Треба да се инсталира цедето и после преку USB да се префли нешто ама незнам што и како. Ако може некој да ми објасни.
Можи малце е нејасен проблемов ама со постручни зборој не можам да го објаснам.
Никој не знае?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Никој не знае?
Добро де откажи се од намерата да го апдејтуваш и така нема ништо спешл да добиеш ... или па гуглај не верувам дека некој од форумов би се замарал апдејт на елќито да му праи

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Добро де откажи се од намерата да го апдејтуваш и така нема ништо спешл да добиеш ... или па гуглај не верувам дека некој од форумов би се замарал апдејт на елќито да му праи
Темава се вика „Помош“ и јас барам помош. Ако некој сака да помогне ке помогне ако не сака или не знае не треба да ме цитира!

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Темава се вика „Помош“ и јас барам помош. Ако некој сака да помогне ке помогне ако не сака или не знае не треба да ме цитира!
Ако де ете прашувај си не те брани никој ...

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Ако веќе бираш од овие два земи го самсунгот според мене подобар е ... а мој совер стави си уште некој во комбинација ;)
абе овие ги даваа као со попуст од 3000 на редовните корисници на т шит мобјл...па тие беа најскапите иначе покрај тие два и нокиа е52 ми фати око со доплата од 6000 е мобилниот единствено камерата не ми се допаѓа 3.2 мп

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
абе овие ги даваа као со попуст од 3000 на редовните корисници на т шит мобјл...па тие беа најскапите иначе покрај тие два и нокиа е52 ми фати око со доплата од 6000 е мобилниот единствено камерата не ми се допаѓа 3.2 мп
Не е се во пикселажата ;)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
И што препорачуваш :)? нокиа е серијата(само пофални зборови слушам) али самсунгов ми фаќа око...

Blaster

Sex, Drugs & Rock'n'Roll
Член од
9 ноември 2008
Мислења
1.742
Поени од реакции
44
Имам еден малку покомплексен „проблем“, но се надевам дека некој ќе може да ми помогне.

Вака сега. Претплатник сум (баба ми, не јас :)) на T-Home и T-Mobile. Сакам да се префрлам на One и со фиксниот и со мобилниот. Прво да објаснам зошто и дали тоа што сакам да го направаме возможно (мислам дека е, но од повеќе мислења глава не боли). Целата финта е што баба ми е инвалид и би добила огромни попусти во Оне. За 385 денари би имале фиксна телефонија (со 200 бесплатни минути кон сите мрежи и регуларно тарифирање над прагот) и мобилна телефонија (со 345 денари кон оне (или 225 кон сите мрежи) и 300 смс кон оне и 5 ден/мин над прагот(скапа тарифа) и 2 ден/мин (ефтина тарифа)).
http://www.one.mk/default.aspx?pArtID=2087&pos=-1
http://www.one.mk/default.aspx?pArtID=2086&pos=1
1. Е сега, дали може да се префрли и да ги задржи старите броеви?
2. Колку се плаќа? На страната од T-Mobile најдов дека се плаќа 200 ден, а за Телеком нема цена.
3. Дали треба да чекам до крај да заврши договорот, или може и порано да се префрлам?
4. Ако прават проблеми со интернетот од Телеком, дали може да го задржам само него, а линијата да ми е на оне (ако не, ќе треба да чекам до октомври).
5. Колку време треба да чекам за да се завршат сите процедури?

Фала многу! :smir:

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
zimaj e52 i ne mu ja misli
top telefonce bratuced mi ima siv so ne mu ima napraeno i sepak izdrzuva...:)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Само глеам никаде не пише за самсунгов дали е мулти тач или не е...а нокијава(е52) гледам доста по популарна е...по нетов

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Само глеам никаде не пише за самсунгов дали е мулти тач или не е...а нокијава(е52) гледам доста по популарна е...по нетов
Не е мулти тач ама има AMOLED дисплејче :wink: нокиата е досадна веќе веч виџено ... озбилно би го избрал самсунгот језда симбианец е Е52

Kajgana Shop

На врв Bottom