@puno за да не одиме надвор од тема кај Короната.
За Иво Банац не знам, ама како мал бев многу добар во една игра што се викаше Пронајди ги разликите, ја имаше во списание за деца Другарче. Може ја имало и кај вас во Iliridçe. Е арно ама сега мака мачам со таа игра, па ти како експерт за тематикава може ќе ми помогнеш. Ќе ти дадам неколку слики, а ти ако можеш помогни ми да ги најдам разликите. Спремен?
На видеово и сликиве ќе видиш дагестанци, ќе ти ставам и линкови за веродостојност.
Жената на овој Дагестанец сакала повеќе време да поминува со својата другарка, па тој ѝ го решил проблемот
За секој проблем има решение, само треба да ти текне како на генијалецов
.
motika.mk
Will Caspian deal help 'barely surviving' fishermen in Dagestan?
Five-nation deal signed this year expected to add to fishermen's burden in Dagestan village by increasing restrictions.
www.aljazeera.com
Spilling out of the Mountains: Joining a Long Line of Dagestani Badasses | FIGHTLAND
Tiny Dagestan is making a name for itself as an MMA hotbed, with dozens of fighters in promotions around the globe. In Shanghai, devout, fierce Azamat Gashimov explores a tradition that goes back to t…
fightland.vice.com
Islamist Movements in Dagestan and North Ossetia
Dr Mikhail Roshchin This primer on Islamist movements in Dagestan and North Ossetia is based primarily on the author’s field
mesbar.org
The date and Khabib's opponent to be announced in December
<p>In December promotion UFC to announce the name of the next opponent of <a href="/en/persons/khabib-nurmagomedov/">Khabib Nurmagomedov</a> and date of the battle. This was told by fighter's manager Rizvan Magomedov.</p>
ringside24.com
https://business.facebook.com/pg/MMAJOURNEY1/posts/?ref=page_internal
Dagestan team train for RN
picture team of Dagestan after a good workout. Kislovodsk, April 19, 2016. In 10 april to 30 april Dagestan train in Kislovodsk, after train in Degastan wrestling olympic training center in Makhachkala.
board.themat.com
Има и еден интересен друг случај што нема друг начин како да го протолкувам освен како реинкарнација. Сликава е од 1933-та. Запази го убаво ликот од десно.
Men in traditional clothing in Dagestan
collections.lib.uwm.edu
А сега погледни го овој од мајка роден од чичко правен лепотан кој неколку пати сум го начекал на разноразни портали со инструкции како треба со каурите.
Прегледај го приврзокот 258777
Прегледај го приврзокот 258778
Де малце помогни.