N
NeMiRnA
Гостин
Mnogu e divo da se zaclenis na forum za da pises deka si ti ljubovta i da ostanes na toa...hmmm ke probam na nekoj drug forum hihihii
E pa jas veruvam vo ljubovta.... sakam i sum sakana.... Ne veruvav deka postoi se dodeka ne go sretnav covekot so koj sega sum vo vrska..... ednostavno koga nekogo sakas i koga cuvstvuvas deka si sakana, ne mozes da ne veruvas vo toa deka ljubovta postoi! I koga so taa licnost se sakate isto kako i prviot den, i koga po nekolku godini pominati so nego mozes da kazes deka se uste ti e ubavo-e pa jas mislam deka toa e LJUBOV! Vistinska ljubov!PSYtisfaction напиша:Како тоа си ти жив пример? :raz:
Демек, како плод на љубов си родена?
Или, заљубена си, па знаеш дека постои љубов?
Или, некој тебе те сака, па така си заклучила дека постои?
Или си прочитала негде дека постои?
Стварно не ми е јасно како тоа некој може да биде жив пример за постоењето на љубовта. retarda:
Абе у реду тоа, само поимот “жив пример за љубовта„ не ми беше јасен, не е важно. :smir:TeDDy BeaR напиша:E pa jas veruvam vo ljubovta.... sakam i sum sakana.... Ne veruvav deka postoi se dodeka ne go sretnav covekot so koj sega sum vo vrska..... ednostavno koga nekogo sakas i koga cuvstvuvas deka si sakana, ne mozes da ne veruvas vo toa deka ljubovta postoi! I koga so taa licnost se sakate isto kako i prviot den, i koga po nekolku godini pominati so nego mozes da kazes deka se uste ti e ubavo-e pa jas mislam deka toa e LJUBOV! Vistinska ljubov!
E pa se nadevam deka ti objasiv i sega nema nedorazbiranja neli? ))PSYtisfaction напиша:Абе у реду тоа, само поимот “жив пример за љубовта„ не ми беше јасен, не е важно. :smir:
Па чудно е што многу мина луге девојки и дечковци тука негде околу нас сеуште мислат дека НЕМА љубов ДЕКА таа не постои ?!?!Vlatko_Rusin напиша:Нормално дека постои бе! Какви се овие прашања
POTPOLNO SE SOGLASUVAM SO TEBE. i eve edna pesna za "nas" :Se smeam za da ne zaplacam, se smeam taka jas za da sokrijam:smir:SCORPIO__20 напиша:Па чудно е што многу мина луге девојки и дечковци тука негде околу нас сеуште мислат дека НЕМА љубов ДЕКА таа не постои ?!?!
Зашто зашто зашто .. ?
:smir: Разочараноста во љубовта е голем проблем на една персона ..да се поврати во нормална состојба да ги скроти и собере сите чуства и да продолжи понатака...ВО тој период за него љубовта е нешто најНеубаво за жал ...Крај на неговата срека неговата љубов....А кога некој ке ти го ускрати тоа чуство сите добро знаеме ..како изгледаме и се однесуваме:nesum:
Па така е де ... во денешно време повеќе се интересни и возбудливи изневерувањата, врските без обврски, врските со материјални обврски, врските за да не се седи сам итн итн итн ... просто не останува време луѓето да помислат дека има убаво чувство како љубовта за да се потрудат да ја пронајдат или задржат.Ај за момент батали го муабетот што го напиша.
Сите се фаќаме дека во денешно немало љубов бла бла.
Нема врска. Јас и кога сум заљубена и кога сум разочарана и кога имам и кога немам љубов, верувам во неа.Нема љубов за оној кој моментално е разочаран, повреден и несреќен поради љубовта. Оној кој сака и кој чувствува дека барем малку му е возвратено, секако ќе рече дека има љубов. За луѓето љубовта (не) постои во зависност од моменталното (не)задоволство од нејзе.