Има љубов , таа постоела и ќе постои. Но како што се ближи времето , гледам дека се повеќе и повеќе ја губиме таа свест за љубовта , оти во последно време во љубовта ретко кој добива онолку колку што дава. Гледан од мој аспект јас мислам дека во овие времиња сега не постои љубов , оти секој гледа само за него , гледа да земи што повеќе , да зграби колку е можно повеќе , то е факт ! Можи за вас другите ова не значи ништо и ова не е вака како што јас го кажвам , ама ова за мене е така , ова што јас го зборувам е доживеано , видено , поминато .... Искуството ми дава за право да го зборам ова, реков за некој ова не е вака , како јас што мислам , но за мене е и така ќе биди. И во наредни врски што ќе ги имам , како што ги имав досега , нема да го сменам мислењето за љубовта , се додека не се женам. Макар што и некогаш и во тие води можиш да се удавиш , но не се толку ретки случаите како што се со она предходно што го кажав. То е то , ако некој мисли поинаку нека кажи. Зато е форумот за да се споредват разми мислења од сите што се членови. Поздрав.
Дали постои љувов ? Епа ... љубовта секогаш постоела и ќе постои. Но како што се наближува времето , јас приметувам дека се помалце и помалце се сака , се помалце се покажува онаа вистинска љубов и како што можам да заклучам скоро во никој од врските едниот не го добива за возврат она што тој го дава и сака врската да успеј. Се гледа што повеќе да се земи , што повеќе да се грабни , а ништо да не се остави , едниот сака , дава , а другиот користи , зема.... Јас мислам дека љубов не постои денес , љубов постои во приказните , во филмојте , лимонадите .... гледајќи ја моменталната состојба , јас мислам дека ова е вака. И во наредните понатамошни врски што јас ќе ги имам и како и во предходните нема да го сменам мислењето за оваа работа ! Макар што во предходните ова не го мислев , но откако доживеав многу , видов многу , претрпив многу , знам дека ова е вака и искуството ми дава за право да го пишам ова што го пишам. Ова ќе го мислам се дури не ја најдам вистинската т.е. дури не се
женам ( макар што и тогаш врските можат да пропаднат и по кузнај колку години не успеваат паровите да се научат еден со друг ) но то го оставам на страна. Значи со еден збор јас мислам дека во ова време , сега на моја возраст 16 години љубов не постои. Секој гледа за него и што повеќе женски/дечковци да фати да се напрај мангуп/мангупка пред другарките и другите итн. то е то. Мое мислење е то , ако некој мисли поинаку нека си кажи слободно, зато е и форумот за различни мислења теми итн. Поздрав.