Постари или помлади партнери?

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
У последно време многу ме палат теткици постари :eek: се збудалувам
кога си помал, до кај 18 год. најубаво ти е да имаш женаска 6-7 години постара од тебе да те научи како и шо треба. ем ти ќе си тераш кеиф, ем незе ќе и биди убаво со младо и неискусно пиле кое ќе го подучува. то нив посебно ги пали. кога ќе остариш, се знај женска, а после жена барем 2-3 години помала од тебе.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.783
Поени од реакции
11.338
Цел живот одам со постари,
зошто помлади се премногу меинстрим,
а и треба да ги учиш, што е тапа....
Но, Можеби ќе ми се смени мислењето кога ќе имам 55 години,
жена со свиснати меса во климакс
и деца кои ќе ме гледаат ко новчаник.

M

MIL

Гостин
сакам девојки на моја возраст сум имал и помали ама преферирам мој ум и мое годиште :pipi:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Сакам нешто од 45 години да опнам... или околу 22-3.
Ама повеќе би 45

Paramour

Distinctively Different
Член од
6 октомври 2012
Мислења
125
Поени од реакции
71
Срамота е со десетгодишни да одиш...
А ти кога ќе станеш бесмртен и ќе имаш 100 години нема да им биде срам да идат со тебе мислиш? Или веќе бесмртен си а :icon_lol:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Ontoloska alienacija. No dobro, pedofilijata ke pomine vo normalna stvar od ednostaven razlog zatoa sto sekoj koj e ,, star,, bil mlad, taka da, bidejki zenskata pedofilija se tolerira i ima dvojni standardi ke kazam, mislam znaete, deka vo napredniot Zapad veke pedofilijata ne se tretira nikako osven kako stvar na izbor ako imas namera da upotrebis nesto mlado, znaci bez prisila togas toa e ok ako sakas ke najdes nacin, no pak bi se vratil na Heraklit ,,vo mladoto e staroto,, taka da onoj koj ima dlabok uvid vo toa deka se e samo vremenska iluzija togas bi se batalil od taa stvar koja ne gi pokriva troskovite, baba od 80 g bila 12 devojche i obratno, plus Buda rekol ...pomisli deka i najubavoto zensko ke ti zgadi ako uvidis so meditacija deka taa nema entitet deka e se vo zavisnost od vremeto a vremeto ne zavisi od konkretniot participient, i taka koj moze ke svati koj ne ne, neka tera po svoe, ama posle koga nekoj talibanec ke napravi nesto sto e samo izvlecena konsekvenca od predhodnoto moto deka se e ok i stvar na izbor, togas, ovie drugive neka bidat dosledni i neka ne se povikuvaat na moral oti na toa nemaat pravo posto neli, samo slabite se povikuvale na moral.
--- надополнето: 8 октомври 2013 во 03:13 ---
Ontoloska alienacija. No dobro, pedofilijata ke pomine vo normalna stvar od ednostaven razlog zatoa sto sekoj koj e ,, star,, bil mlad, taka da, bidejki zenskata pedofilija se tolerira i ima dvojni standardi ke kazam, mislam znaete, deka vo napredniot Zapad veke pedofilijata ne se tretira nikako osven kako stvar na izbor ako imas namera da upotrebis nesto mlado, znaci bez prisila togas toa e ok ako sakas ke najdes nacin, no pak bi se vratil na Heraklit ,,vo mladoto e staroto,, taka da onoj koj ima dlabok uvid vo toa deka se e samo vremenska iluzija togas bi se batalil od taa stvar koja ne gi pokriva troskovite, baba od 80 g bila 12 devojche i obratno, plus Buda rekol ...pomisli deka i najubavoto zensko ke ti zgadi ako uvidis so meditacija deka taa nema entitet deka e se vo zavisnost od vremeto a vremeto ne zavisi od konkretniot participient, i taka koj moze ke svati koj ne ne, neka tera po svoe, ama posle koga nekoj talibanec ke napravi nesto sto e samo izvlecena konsekvenca od predhodnoto moto deka se e ok i stvar na izbor, togas, ovie drugive neka bidat dosledni i neka ne se povikuvaat na moral oti na toa nemaat pravo posto neli, samo slabite se povikuvale na moral.

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Не сакам да е многу постар (над 5 год), но ако е, мора да има сличен поглед на ствари како и јас.Значи да е младолик и дете во душа ...А постар кој е уморен од се, депресивен со премногу лузни во животот, озбилен премногу, кого само работа и работа го занима и не знае да ужива НЕ ФАЛА! ..Само ако е сличен на мене онда ок :)
А помлад само ако баш али баааш се заљубам во него, и тогаш ништо не ми е битно па би можела....Но и тоа е знак прашање баш поради тоа што би бил понезрел од мене и можда би се чувствувал инфериорен покрај мене а тоа не е ок;)

Член од
31 октомври 2013
Мислења
49
Поени од реакции
47
А постар кој е уморен од се, депресивен со премногу лузни во животот, озбилен премногу, кого само работа и работа го занима и не знае да ужива НЕ ФАЛА!
Со тек на време ќе сватиш дека уствари само таквите вредат. Али пополека има време.

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Со тек на време ќе сватиш дека уствари само таквите вредат. Али пополека има време.
Па незнам Срцуле, не сакам разочарани депресивни луѓе...И не би дефинитивно била со некој кој не знае да УЖИВА и да се опушти! Па зар ти би била со човек кој неможе да ужива со тебе и биде позитивен? И мисли само на работа..

Член од
30 април 2013
Мислења
674
Поени од реакции
1.293
Па незнам Срцуле, не сакам разочарани депресивни луѓе...И не би дефинитивно била со некој кој не знае да УЖИВА и да се опушти! Па зар ти би била со човек кој неможе да ужива со тебе и биде позитивен? И мисли само на работа..
Срцуле е машко ...кој направил акаунт за да трола,но покасно се предомислил..

он: не би била со помлад... недозреани бебиња во животов не ми требаат :)

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.146
Поени од реакции
16.080
Од каде тоа дека автоматски ако е помлад е незрел?
Или постарите се секогаш зрели?
Глупости.
Има многу бебиња на мои години, има и постари кои се сеуште бебиња, има и помлади.
Годините не значат дали има некој памет или не.

Постар од 1-3 години разлика ми е некако идеално.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
он: не би била со помлад... недозреани бебиња во животов не ми требаат :)
џабе им е кондиција ко немаат техника.... :icon_mrgr: така шефице?

он: годините не се пресудни, но границата е некаде -5 +5

Член од
30 април 2013
Мислења
674
Поени од реакции
1.293
џабе им е кондиција ко немаат техника.... :icon_mrgr: така шефице?

он: годините не се пресудни, но границата е некаде -5 +5
можеби се и подобри кој ги знае.. само проблемот е во начинот на размислување... да не филозофирам многу..сакав само да се доискажам во врска со разликава во години.. +5-7год макс разлика.. ништо фазла..
--- надополнето: 10 ноември 2013 во 19:12 ---
Од каде тоа дека автоматски ако е помлад е незрел?
Или постарите се секогаш зрели?
Глупости.
Има многу бебиња на мои години, има и постари кои се сеуште бебиња, има и помлади.
Годините не значат дали има некој памет или не.

Постар од 1-3 години разлика ми е некако идеално.
види.. технички и си во право..годините воопшто не се гаранција.. но ете.. јас немам баш некоја допирна точка со моите врсници.. па и помлади од мене.. искрено (без навреда) дури и сметам дека сме глупа генерација.. на средина некако... овие после мене па уште позабеганки ми стојат... и затоа ги избегнувам ... притоа.. мене за да ме привлече некоја особа најпрвен тоа треба да го постигне на психичко ниво,покрај изгледот па за да би имала нешто повеќе со неа... што мислиш ти дека би те привлекло кај некој до помладата генерација,кога технички би можела професорка да им бидеш... е сега зависи секој со паметот.. не го сваќај ова лично..

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
можеби се и подобри кој ги знае.. само проблемот е во начинот на размислување... да не филозофирам многу..сакав само да се доискажам во врска со разликава во години.. +5-7год макс разлика.. ништо фазла..
Одма е намали долната граница? :eek: Шо си ти една.....;)

Kajgana Shop

На врв Bottom