Постари жени

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.101
Поени од реакции
11.526
Имам неколку пријатели кои моментално се во врска со постари жени. Интересно, но секој од нив претходно беше разочаран од девојки на нивна возраст, ама времето покажа дека искуството со постари жени ги направи посреќни и поисполнети, од неврзан разговор со нив и не помислуваат да го сменат тоа што го имаат. Што е она што ги прави постарите жени несомнено повредни, искуството, разбирањето или?

Член од
18 септември 2005
Мислења
318
Поени од реакции
12
Јас како жена ќе одговорам нешто со мое мислење бидејќи бев во врска со помлад маж!
Мислев дека нема големо влијание тоа,но со тек на време разликата во годините станува некако повидлива!Самиот почеток е од негова страна воодушевување затоа што покажав разбирање во се,буквално во се.Искуството е индивидуално затоашто во кревет може чуда да се прават без разлика на годините.Што беше клучно?Се заљубивме...додека јас се двоумев за разликата во години тој се воодушевуваше на мојата личност.Се јави почитување,но дали е тоа доволно за врска?
Сакам да кажам дека според мене доколку станува збор за поголема разлика во години таква врска е ризична!
Едно знам,а тоа е дека секогаш постарата жена била предизвик за мажот,но факт е дека не секој маж може да се носи со таква врска ма колку многу и да го воодушевува постарата жена!

Caligula

Realiziran
Член од
25 јануари 2005
Мислења
895
Поени од реакции
97
Roza e podpolno vo pravo :) Mozam da go kazam toa i od sopstveno iskustvo:)Povekje u zivotov sum bil so povozrasni zheni..pomalku trpenie iam za pomali :) Ali si taa e povozrasna i ima poinakvi potrebi..za koj pomaliot partner treba da e psihicki spremen za nejze :)

CopyOfDeath

Die Die My Darling!!!
Член од
30 ноември 2005
Мислења
4.186
Поени од реакции
48
абе оки е постари жени ама до колку

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
сакам искусни жени....значи можат и да бидат постари од мене.......

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.749
Поени од реакции
1.010
Абе не се рекло за џабе СТАРА КОКА ДОБРА ЈУХА...ХЕ ХЕ...јас сум имал врска со постара девојка(4,5 год постара од мене) и ми беше прилично добро со неа меѓутоа ако се говори за брак сепак е најдобро жената да биде неколку години помлада од мажот...а иначе на поговорката СТАРА КОКА ДОБРА ЈУХА јас би додал АЛИ МЛАЏА СЕ ЛАКШЕ КУХА :)

Член од
7 април 2005
Мислења
174
Поени од реакции
0
Мислам дека тоа универзално важи за сите големи разлики меѓу партнерите - години, образование, социјално потекло.

Интересноста на различното ги покрива проблемите со различноста во почетокот, ама кога ќе ги потрошиш сите запознавачки разговори почнуваат да ти сметаат разликите.

Со ова не сакам да кажам дека не може да има долгорочни врски помеѓу различни партнери, само дека „интересноста“ на почетокот е послаб индикатор за иднината на врската во споредба на врски на луѓе од слични средини.

ROZA напиша:
Мислев дека нема големо влијание тоа,но со тек на време разликата во годините станува некако повидлива!

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Не сум сигурен дали Американска Пита или пак мајката на Стифлер беше предизвикувач на мој интерес околу поискусните жени.
Како и да е, според моето искуство, поискусна жена дефинитивно била исплатлива опција, и за двајцата.
Како и да е, границите на ова поискусно биле до +8 години, поголема разлика од тоа, не би знаел да ви кажам. Ама сигурно е поприлично исто ако не и подобро како и во овие други случаеви.

Fir_Maked

Koj ne me saka negov problem!!!
Член од
17 ноември 2005
Мислења
481
Поени од реакции
0
Moze ama edno 5-6 godini postara od mene.

Allita

Слика има тон нема
Член од
7 декември 2005
Мислења
2.184
Поени од реакции
12
jas mislam deka na sekoj maz toa bi mu godelo...barem neka kazat tie shto imale takva vrska...za mene vazi pravilo da e pomal ama najmnogu 6 godini...
toa e poradi iskustvoto (vo sexot), vnimanieto (nekogas znaete da bidete golemi deca), razbiranjeto ( diskusiite koi gi vodite so istata)...jas priznavam samo ako maskoto e postaro od 23 god. da ima postara devojka...ovie pod 20 ne....nekako mnogu dilemi i razmisluvanja i svakanja ke im se poremetat...:icon_lol:

Caligula

Realiziran
Член од
25 јануари 2005
Мислења
895
Поени од реакции
97
Isto i ja vikam za curite...ja duri iam postrog kriterium :) cura od 25 nagore,nekako kako od od tie godini poinaku da razmisluvaat.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Не дека несакам млади и убави жени, ама ќе повторам една голема мисла:
„Жените се како виното“...само ако е чувано како што треба, на темно, со константна и точно одредена температура и убаво затворено, во спротивно ќе добиете оцет!:pos:

Член од
21 декември 2005
Мислења
1
Поени од реакции
1
stari ripcinja

jas celiov moj zivot sum go pominal so postari zenski pa pravo da vi kazam sum odel i so 10godini postari pa zatoa saga cel zivot mi e laz i prevara
PHP:

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Зошто лаж и превара? Какво ти е искуството со постарите? Мислам, ако сакаш да ни кажеш за да те сфатиме:)

Konstantin

Филозоф
Член од
6 мај 2005
Мислења
244
Поени од реакции
0
Zenite na nasiot zivot

Dadilkata u gradinka e postara
ucitelkata u skolo e postara
mama e postara