После разделба... пријатели нели?

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Ми ја кажале реченицава,ама за џабе,ни јас сум ја применувала,ни тој.Не може да бидете пријатели ако не расчистите скроз.Кога ќе пројде одреден период можеби ќе има шанса за пријателство,ама пред тоа не,зошто тоа ќе биде или обид за враќање на врската,или лицемерно пријателство.

Искрено,мило ми е што не сум останала пријателка со бившите,сепак,тоа што било во минатото треба таму и да остане.
Единствено може кога ќе пројде време на едно кафе,ама само едно,чисто од интерес до кај се со животот.
После тоа се враќам само на здраво од култура.

Член од
24 март 2008
Мислења
68
Поени од реакции
2
Mnogu izlitena fraza .... normalno deka ke mu kazam zdravo ali samo tolku....nisto poveke...

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
Пријатели после 15 години може да станеме и да се смееме на тоа што сме правеле, а сеа да раскинам па да другарувам со нејзе, па кој и се свигал, па ја да се мувтарам пред нејзе..... не е вкусно, а и многу е глупо...... така да пријатели.....малце потешко :smir:

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Ептен сум блиска со бившиот! Имавме прекрасна врска и никој не може да ни забрани да се дружиме па ни сегашните наши партнери! Единствен другар на кој можам да му верувам, си кажуваме се супер е!
Најмногу мразам раскинеш со некој, после по улица не се познавате а сте поминале месеци или можеби години заедно! Не гледам ништо лошо во тоа пријатели после разделба!

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
mislam deka imam postirano na temava, ali toa bese drui bev vo vrska... :)
sea ne sum.... i se slucuva bas toa.. "drugarstvoto" :)
tesko e da se ostane drugar so nekoj/a sto si go/ja sakal.
vo mojot slucaj.. nie pak sme kako vo vrska... samo sto ljubomorata e sega mnogu pogolema...
nekoe vreme bi bilo dobro da ste razdeleni...da ostavite prostor da se smirat cuvstvata...
a posle toa ako i dvajcata dovolno se izladite mislam deka moze da postoi dobro drugarstvo!

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.906
Поени од реакции
11.247
Vakvo nesto e teshko ama najveke zavisi od nacinot na koj zavrshila vrskata.

С

Сатори

Гостин
~*~

Vakvo nesto e teshko ama najveke zavisi od nacinot na koj zavrshila vrskata.
Најмногу зависи од тоа какви емоции има во релацијата.
Имам бивши со кои сум поблиска од со дечко, имам бивши кои не сакам очите да им ги видам.:pipi:
Се е до емоции.

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Јас сум останал пријател скоро со сите...не ми претставува никаков проблем тоа,сепак тоа зависи и од другата особа така да....сепак сум за пријателство после тоа

Член од
17 март 2008
Мислења
157
Поени од реакции
2
i ja sum za prijatelstvo posle vrska...nema potreba da se praime ko da ne se poznavame posle toa:)so bilo bilo...ja si stojam mn dobro so bivsite:)

*MC*

Печурче
Член од
26 февруари 2008
Мислења
344
Поени од реакции
0
Јас имам здраво скоро со сите бивши, со некои се дужиме. Не гледам ништо лошо во тоа да останете другари после врска. Што вика една другарка моја:"Сме делеле емоции ":pos2: Штета што некои не мислат така.

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Да,да секако...
И потоа мраморецот ја виткаше чоколадата во фолија...

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Јас сум за пријателство после врска да, ама немам нешто посебно муабет со бившите :toe: .Здраво имам ама за разговор не секогаш -не знам, ама тешко е некако особено ако уште го сакаш бившиот. Ако не нема проблем, можеш и муабет и се.Барем за мене е така, незнам за други.

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
После крајот на една врска останавме пријатели пошо пред то многу си се имавме и не сакав да го загубам то.Ама со тек на време јас се запишав во друго школо тој во друго,фати женска јас дечко,немаше интернет дома му,го загуби тел и почна комуникацијава да згасвит.Сега ептен ретко го гледам и имаме онака едно 'Еј'.Поминаја појќе од 3 години веќе ништо не е исто.

Од една друга врска пак не сакав да сме пријатели.Не сакав да го гледам,не сакав да излегвам со него ни да се дружам.Едноставно ја прекинав секоја комуникација со него и го немам видено 100 години.Не ни сакам да го видам ич не ми недостигат не ни чувствувам потреба.

И во уште една врска типов го познавав 4 години и 1 година онака инензивно дружење.Секојдневни слушања,пишење пораки,гледања,излегвења и сл.Се додека еден ден не влеговме во врска и се се смени.Ми недостигет оние времиња ко ми беше другар.Оние пораки,јавувања и муабет од 1 сат минимум.Секогаш ко ќе ме требаше некој можев да му се јавам.Ама врската се уништи.Можда и никогаш не требаше да ја почниме.Сега веќе не комуницираме.Исто ко никогаш да не сме се знаеле...Освен онака ко ќе се видиме еднио 'здраво'.
Сакам да кажам дека се зависит од партнерите дали сакет да продолжет на другарска база или не.Јас некоја врска сакам некоја не.Сепак ако си со сите бивши bff ќе свршиш работа..

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
Posle raskinuvanje moze da se ostane na edno zdravo, ako se ostane na poveke od toa znaci seuste ima nesto megju dvajcata i sekogas pagja nesto poveke od obicen muabet.

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
нема шанси... единствено нешто што го имаш заедничко е минатото во кое сте биле заедно... и што муабет ке имате вие за правење ? моменти од минатото ... така пријатели неможе ... ( освен после некој период коа ке се изладите и 2цата.. )

Kajgana Shop

На врв Bottom