После разделба... пријатели нели?

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Колку само не е тоа пријателство. Секогаш си велам дека чувствата не можат перманентно да се избришат. Океј, не е од двете страни така, ама емоции си се емоции.
И да, сум рекла така..но, никогаш не се случило да останеме пријатели. Кафица,шемање ...нема. Или не прифатиле воопшто таква дружба, или едноставно не сме искочиле.
Тапа муабет ти е тоа. Јас сакам барем со еден бивш да си останев другарка. Стварно можам и стварно би било закон.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Ах како па да не. После разделба е разделба, или враќање. Не е можно после тоа да има другарство освен лажно.

Член од
6 ноември 2009
Мислења
32
Поени од реакции
1
Mnogu e tesko da se ostane prijatel so nekoj sto do vcera ste bile bliski i ste delele se i sesto sekogass edniot ke ima nadez deka ke se smiri so drugiot a i mnogi zavisi i kakvi custva imaat eden sprema drug ja da vi kazam nekoi primeri so eden decko sto idev od poodamna raskinavme ali emociite ne ne ni bea tolku jaki i nekogas moze da izlezeme nekogas ne kafe a so ovoj so raskinav sea pred nekolku nedeli se skaravme tolku mnogu sto stvarno neveruvam deka edno zdravo ke si kazeme oci nejkeme da si videme.Se zavisi od toa kako raskinale partnerite i kolku bilo bolno toa.

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Нема шанси.
Ако уште имам емоции, ќе треба да се мачам ко идиот.
Ако немам јас, ќе има тој. И кое фајде од дружење?

Не бива едноставно.
Културно здраво, чао пријатно во ред.
Дружба нема шанси.

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Искрено, пријателство какво што пред тоа имало (ако имало) не може пошо секогаш ке постои некоја доза на емоции кај едниот од партнерите спрема другиот. Е сега мн зависи и од тоа колку била голема љубовта што сте ја чувствувале еден спрема друг и причината поради која сте се раскинале (скарале значи да не зборувате повеќе).
Понатаму кога ке помине некој подолг период ако останете во комуникација може да има пријателство ама ако не, ке останат само спомени убави или неубави на кој ке сакате или нема да сакате да се секавате:smir:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Зависи од тон фактори. Најбитно е како ќе се постават во меѓусебните односи по разделбата, и дали тие односи ќе бидат корисни. Ако животните патеки се разделиле, средбите низ град ги нема... го нема ни пријателството.

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
jas sekogash probuvam da gi odrzam odnosite na kolku e mozno podobro nivo,sega koj saka saka koj nejke,...ne e moja rabota:toe:

Член од
27 јануари 2009
Мислења
1.044
Поени од реакции
40
mislam deka posle razdelba nema prijatelstvo, eventualno na pocetokot samo zdravo no so tek na vreme i toa ke go snema

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Кур пријателство.
Неможе да постои пријателство

Зуљфи

~~~МУДРЕЦ~~~
Член од
24 октомври 2009
Мислења
33
Поени од реакции
2
Никад нема да се разделбам со зена :wub: :pipi:

Д

ДаркхарТ

Гостин
Нема шанси.
Ако уште имам емоции, ќе треба да се мачам ко идиот.
Ако немам јас, ќе има тој. И кое фајде од дружење?

Не бива едноставно.
Културно здраво, чао пријатно во ред.
Дружба нема шанси.
истото мислење...немам што да дополнам. :smir:

Член од
24 септември 2009
Мислења
245
Поени од реакции
35
Ja sum drugarka so bifsiot, duri bff sme :toe: U skolo normalno si se pozz, ali na msn non stop si praime muabeti i se e ok :)

Kajgana Shop

На врв Bottom