После разделба... пријатели нели?

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
ova go slusam jas , a veruvam i site drugi... ke ostaneme prijateli, neli? a odgovorot na toa sekogas e DA... no naj4esto toa prijatelstvo zavrsuva so ovoj razgovor ili pak posle nekoe kratko vreme.. kolku i da sakame da bideme drugari so tie so koi sto sme bile toa e mnogu tesko bidejki retki se tie koi raskinuvaat poradi toa sto mislat deka nemaat veke nisto zaedni4ko.. sekogas ednata strana ostanuva da pati i da se nadeva deka pak ke se slu4i toa sto bilo... i sekoj 4ekor ili bregrnuvanje ili prijatelski baknez od drugata strana ke go smetaat za znak deka se nablizuva vremeto koga tie povtorno ke bidat zaedno.. a dokolku toa ne se slu4i toj sto e povreden ke po4ne da se oddale4uva od drugiot ili pak ke po4ne da mu dosaga i da go navreduva.. sto istot aka 4esto se slu4uva.. aovie raboti ne li4at na prijatelstvo, neli?
точно така,а јас секогаш сум таа што пати:toe:

mirkec

Неостварена желба
Член од
26 јуни 2007
Мислења
502
Поени од реакции
3
Prijateli, drugari ? Mnogu tesko. Koga veke ednas si imal nekoi cuvstva prema nekogo tesko e da gi potisnes. Znaci za celo vreme dodeka ste prijateli ti ke gi imas tie cuvstva. Ako veke gi zagubis, togas kako mozes da bides prijatel so nego. Tuka ne moze ona "pu, pu, ne vazi".
Ako veke ostanes prijatel, sekogas ke cekas moment pak da mu se priblizis. 100 % sum siguren vo toa.

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Пријатели?..Нема шанси..Или то би било некое вештачко пријателство..Не можиш да бидиш со некој пријател, а до вчера сте имале многу поблизок, подлабок и поинтимен однос..А и да ги изгубиш чувствата не можиш да бидиш пријател беее..Барем според мене и мојте искуства..

Marinka

~petit etoile dans mon coeur~
Член од
7 март 2007
Мислења
590
Поени од реакции
2
Дефинитивно не. Што било поминало. Од чиста почит кон тоа што сме го имале може здраво, што, како акоа се сретнеме негде ако не секој по своојот пат. И така ќе си живееме среќни и весели до крајот на животот :toe:

medic`sGIRL

докторката
Член од
6 април 2007
Мислења
19
Поени од реакции
1
Ja imav decko i raskonavme ama sea sme najdobri drugari i super ni e...Neame problem so toa...:)

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Ако сме другари за време на врската, ќе бидеме и потоа (откако ќе помине периодот на физичко одвикнување еден од друг).

Јас сеуште многу го сакам бившиот дечко, и најверојатно никогаш нема да престанам, иако поминаа години и двајцата сега сме во врска со други луѓе. Во периодот по раскинувањето се гледавме интезивно, дури поинтензивно отколку кога бевме заедно, и тогаш вистински ми стана јасно колку сме погрешни еден за друг (и дека никогаш веќе не се плеткам со уметници). Секогаш ми е мило кога го гледам и знам дека ќе си помагаме еден на друг, затоа што многу добро се познаваме, и си значиме многу.

* Единствено кога со дечко ми ќе искочат у град без мене, е тука ме чешаат можните муабети :)

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
izvini vaka indiskretno a dali se cepkate so bivshiot ili ne ?

Ако сме другари за време на врската, ќе бидеме и потоа (откако ќе помине периодот на физичко одвикнување еден од друг).

Јас сеуште многу го сакам бившиот дечко, и најверојатно никогаш нема да престанам, иако поминаа години и двајцата сега сме во врска со други луѓе. Во периодот по раскинувањето се гледавме интезивно, дури поинтензивно отколку кога бевме заедно, и тогаш вистински ми стана јасно колку сме погрешни еден за друг (и дека никогаш веќе не се плеткам со уметници). Секогаш ми е мило кога го гледам и знам дека ќе си помагаме еден на друг, затоа што многу добро се познаваме, и си значиме многу.

* Единствено кога со дечко ми ќе искочат у град без мене, е тука ме чешаат можните муабети :)

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
izvini vaka indiskretno a dali se cepkate so bivshiot ili ne ?
Понекогаш се гушкаме пријателски. Секс јок. Сакам да одам напред во животот. Старите врски расчистени, раните зараснати, нема потреба да ги копаме пак.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
So sweet... ok fala na odgovorot

jas imam samo edna drugarka odnosno dve so koi sum ostanal drugar ama tie ziveat daleku pa poradi toa inace jok nema sansi pak ke padne nekoj sex garant

Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
Prijateli so bivsata/iot moze da bideme dodeka ne pocneme nova vrska posle toa tesko mnogu zasto kako prvo ljubomorata se pojavue od strana na nasiot partner sto e normalno a kako vtoro glupo e idem ja so segasnava zneska i da zastanem i da se razmuabetim so bivsata mislim ne e toa toa

viktordojran

пссwd
Член од
11 септември 2007
Мислења
351
Поени од реакции
31
мене нај често ми се дешава да не сум пријател со мојата бивша него стнуваме веке не пријатели и не постоиме еден за друг.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
430
Поени од реакции
6
бивша девојка/дечко да ти биде другар/ка?

dali ste se nasle vo situacija bivsata ili bivsiot da vi rece nesto kako "moze da se druzime" ili " dali mozes da me gledas kako drugar/ka".
sto pravite vo situacijava?

Член од
29 февруари 2008
Мислења
370
Поени од реакции
13
Досега секоја врска ми била подолга освен последнава во која влегов неподготвена. И секоја од тие врски завршила со пријателство. Многумина се чудат но за мене вака гласи-некој што толку време поминал со мене, сум споделила толку работи, како може да ми е помалку пријател од некој што не ме знае толку добро? добро сепак нели тоа е зависно и од пријателите, колку си отворен пред нив. Но ете мене ми останаа добри пријатели. Типот со кого одев 8 месеци секојдневно го контактирам и ако ви се верува дури знае некогаш и облека за излегување да ми искомбинира а јас да му дадам совет за девојка. :pos2:

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
зошто да не би можело, сепак зависи од околностите, како било во врската, колку време имаш идено, кои чувства преовладувале во врската, начинот на раскинувањето, апсолуно се...секој случај е поединечен и уникатен и ова неможе да се објасни толку лесно

E

elence*$

Гостин
не можеш со некој што си бил толку близок, одеднаш да прекинеш секаков можен контакт... за да се правиме најдобри другари, тоа не е можно,ама барем да се зачува малку од она што било, барем спомените ако не друго...
мене искрено пошто сега брзо се разделив со партнерот, ми е многу тешко да го заборавам затоа што секој ден сме заедно, бидејки заедно учиме... ама тоа ќе помине брзо... подобро се чувствувам ако знам дека кога ќе го сретнам нема да си вртиме грб, а некогаш сме поминувале толку незаборавни мигови заедно..
значи добро е да се задржи контактот,ама во никој случај не ќе можеш да го гледаш како другар и не можеш да ги споделуваш сите работи што ти се случуваат......

Kajgana Shop

На врв Bottom