После разделба... пријатели нели?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Нема шанси!

Јас обично ден-два пред да раскинам барам 500 евра на заем, потоа си правам нов МСН и си купувам нов број.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Мали се шансите после разделба-пријатели,зависи од еден куп фактори,од врската што сме ја имале,од тоа како сум се понашал со неа и таа со мене...но со последнава бивша,после 8 месеци врска ја иам на мсн,односно таа ме адна по втор пат и сеа сме “другари“...но ретки се тие случаеви,зависи и од двете страни целата ситуација.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
па мислевме дека ќе останеме пријатели ама :nenene: ништо нема шанси. само онака на мсн сега ама не е то то :nesum:

Член од
7 декември 2009
Мислења
133
Поени од реакции
8
Не. Нема пријателство после раскинување. За разделбата секогаш има причина. Секогаш едниот го сака тоа пријателство бидејќи сеуште сака да биде со поранешниот партнер. Побезболно е за двајцата доколку комуникацијата престане.

Б

Бат Елохим

Гостин
Најчесто после раскинување ја слушаме таа реченица "Ке останеме пријатели нели?"... Но колку е тоа така? Дали можете да останете со бившиот/бившата пријатели? Дали тоа пријателство е вештачко или искрено?
како не бе. :tapp: ајт таму бркај работа...
завршена епизода во животот. нема причина за во другата да го има.:toe:

Вилинско коњче

It is my party :))
Член од
31 декември 2009
Мислења
550
Поени од реакции
62
Секако дека треба

Најпрвин мислам дека е многу зрело, да се разделиш човечки и како пријател (освен при неверство и психо-физички терор)..со желба да останеш пријател...
Доколку тој човек нешто ти значел, сигурно дека ќе продолжи да ти значи.. итреба да сме тука еден за друг..
Земајќи во предвид, дека со текот на времето, работите сами ќе се оладат, нормално е да не си прв другар со таа личност, ама сепак една почит и коректен однос треба...
Бившите, се дел од нас, тоа сме ние-тоа бил нашиот избор и тоа треба да го почитуваме

Член од
14 јуни 2009
Мислења
147
Поени од реакции
21
тешка работа...еден два муабета на кафе може..али повеќе не

TheGamer

аут оф мај мајнд...
Член од
11 јуни 2009
Мислења
265
Поени од реакции
8
останавме пријатели...се додека не си најде друг...сега едвај едно здраво си кажуваме...

Heartbreaker

The Real ROCKNROLLA
Член од
6 декември 2009
Мислења
276
Поени од реакции
28
После раскинување нема пријателство. Така мислам дека е најдобро

SorrowSearcher

abandoned
Член од
1 јануари 2010
Мислења
37
Поени од реакции
0
Пријатели? Зашто не...
Не би можел и ја да ја имам како најдобра другарка после врска, јасно, ама поздравување, разменување неколку муабети секако да.
Не ги разбирам паровите кои поминале прилично добар дел од својот живот и за 24 часа ко да не се знает.
Би сакал да одржувам некаков контакт после разделбата, ама зависи и од другата половина, зошто не се секогаш најпријателски настроени.

Член од
22 септември 2008
Мислења
153
Поени од реакции
13
Па зависи како завршила врската.
Не би прекинала можеби контакт, но сигурно нема да имаме блиски односи.

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
И после 30 години брак пак би го рекол истото : НЕ! .
Нема шанси , едноставно несакам да се потсетам дека сум го трошел моето време со личност која не го заслужувала тоа , нема потреба да го трошам и тоа време што ми преостанало на мемории , радо би создавал нови со друга личност.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.405
Поени од реакции
5.962
Пријатели она баш пријатели нема шанси.

Ама сепак добро е да се остане во контакт, да не дојде до степен воопшто да не се комуницира меѓусебно или да се оговара партнерот којшто до пред одреден период ти значел барем малку кога веќе си одбрал да бидете заедно. Муабет онака, може. :)
Ама сепак не е тоа, тоа, никогаш нема да се гледаме пријателски и двајцата ќе го знаеме тоа.

ninanajna

Ice Girl
Член од
15 август 2008
Мислења
209
Поени од реакции
12
Малце тешко да се остане пријател со некој што си бил заедно, пошто секогаш на едниот му е тешко шо раскинале и сеуште осеќа нешто и цело време ќе си мисли дека со тек на време пак може да бидат среќна двојка и да се надева. Што значи јас никогаш не би можела да бидам другарка со некого што претходно сме биле во врска

Kajgana Shop

На врв Bottom