После разделба... пријатели нели?

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
јас мислам дека тоа го кажуваат за да не се повредат... како и да е врската да траела и 1 месец сепак многу тешко да ќе можеш таа личност да ја гледаш како другите, да ја сметаш за пријател. Зошто сепак сте имале нешто заедничко...

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
После разделба...пријатели?
Во никој случај. Колку и да траела врската, сепак не. Во најголемиот број случаи ова патетична реченица се кажува колку само да се каже. Единствено што ќе се случува понатаму е дека ќе си кажуваме здраво. Не може до вчера да сум те сакала и да сум била среќна со тебе, а од утре ајде ќе ти кажувам што и како со новата девојка или пак него ќе го прашувам за совет.

ANDZI

Fashion is my opsession
Член од
5 февруари 2007
Мислења
833
Поени од реакции
6
Tesko e posle vrska odnosite da ostanat isti kako porano...Recisi vo site slucaevi na kraj voopsto partnerite ne ni zboruvaat,sekako ima i takvi koi si ostanuvaat drugari iako jas mislam deka toa ne e onakvoto drugarstvo koe go imale prethodno..

Jukka

chili
Член од
16 мај 2007
Мислења
537
Поени од реакции
2
posle vrska, prijateli? ..... edna od cestite spomnuvani recenici posle razdelite ..... ali toa prijatelstvo ne e kako sekoe prijatelstvo , na samiot pocetok tesko e da se prifati, v4era ste bile par, a denes prijateli .... nelogicno .... posle nekoe vreme rabotite ke se izmenat (ke si legne na brasnoto) ..... nemora kojznae kakvo prijatelstvo da bide, ali da se gledate na koso toa mislam e glupo ......

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Па зависи од другата личност. Каков карактер има таа. Сега сигурно ако стварно вредела врската и се супер одело, сепак после ќе останите пријатели. Ама ако другата особа имала лоши особини...оговарање, љубомора, завист сигурно нема да останам пријател со неа. После тоа неретко се случува бивата/бившиот да се меша во другите врски и да ги расипува. Затоа ако е добра личност ДА, ако е некој паразит кој постојано ќе има потреба од тебе НЕ!

Поздрав.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Пријатели- да, во однос на едно здраво на улица, или слушање по телефон повремено, или излегување на кафе од време на време колку да видите кој до кај е со животот. Не повеќе од пријатели-познаници, и тоа само под услов врската да завршила мирни, без некои скандали и караници. Ама блиски другари, во права смисла на зборот, со нормален другарски однос (што подразбира советување, ислушување, интерни шеги, доверување тајни, тешење, оговарање на величината на пенисот на новиот партнер :pos: и сите останати нешта што прават две личности блиски пријатели), во никој случај. Не дека не сакам, и да сакам не може да функционира. Некако повеќе ми личи на вештачки и „ради реда“ таквиот однос, отколку на искрено пријателски. Не може едноставно до вчера да се гушкате, љубите и мазите, а денеска да му раскажуваш колку добар г`з има типот со кој си излегла. Не е природно. :toe:

Од друга страна, ни целосно исклучување од животот и кратење на секакви контакти не ми се свиѓа исто така. Човек со кој си поминал извесен период од животот, човек што некогаш си го сакал, што некогаш те правел среќен, заслужува барем да го прашаш како е од време на време откако патиштата ќе ви се раздвојат. :wink:

Член од
12 март 2007
Мислења
140
Поени од реакции
1
Posle razdelba prijateli.Toa ne e mozno.Zosto da ne recam do pred nekolku dena ste bile vo vrska,i sega naednas prijateli.Ma nema logika.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
После врска пријатели?! Нема збор. Какви пријатели бре еј... Можете само лице да си правите кога ке се видите на улица ко маче и куче. И ништо повеќе.

LaTiTeA

Ветена госпоѓица Маленковска
Член од
17 април 2007
Мислења
156
Поени од реакции
2
После врска се знае, секс пријатели [fuck buddy's]. :salut:

Ама под услов сексот да бил добар, ако не чинел не ти треба таков пријател, само ќе те измачува со „насилство“ врз телото наместо да те задоволува.

Незнам зошто сите после раскинување не сакате да се дружите на таков начин со ex, кога е многу полесно да се сексаш со тој што веќе го знаеш с-интимно? At the beginning може да постои нервоза и несогласување ама после извесен период лошите страсти и емоциите ако ги имало од врската се смируваат и може да почне сексуалната забава. :pipi:

N

NeMiRnA

Гостин
Heh jas samo sakam da bidam prijatelika,drugarka so bivsi,megutoa samo sakam i sum za toa...no retko ispaga taka,ima nesto sto razdalecuva,mozebi minatoto:)

Tanurovski

How you doin'
Член од
21 јуни 2007
Мислења
56
Поени од реакции
4
Најчесто после раскинување ја слушаме таа реченица "Ке останеме пријатели нели?"... Но колку е тоа така? Дали можете да останете со бившиот/бившата пријатели? Дали тоа пријателство е вештачко или искрено?
Познаници да, пријатели не. Нема пријателство после врска. Тие што ја кажуваат таа реченица неможат(несакаат) да ја прифатат вистината дека врската е готова и живеат во лажна надеж дека еден ден ќе се смират со дечкото/девојката и со изјавата дека се пријатели само бараат причина пак да се гледаат. Да видам некоја бивша на улица, се поздрвувам најнормално, многу е клошарски да се правам дека не ја знам, ама само толку, нема никаква комуникација по телефон и слично...

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Posle razdelba, indiferentni poznanici:helou:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Се зависи од начинот на кој што сме раскинале.

Сепак сметам дека нема баш да биде некое пријателство,но убаво е да останат партнерите(значи веќе бивши) во добри и коректни односи.

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Не. Сигурно дека нема да се правам дека не го познавам на улица, или да не му кренам слушалка, или да прекинам секаков контакт со него, ама пријатели... Тешко.
Да останеме во добри односи е пожелно, само како познаници, на пристојна дистанца.

Пр. се случило и откако сме раскинале да ми се јавува... Тогаш кога му требам. Е тоа не го дозволувам, па што сака нека е.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Најчесто после раскинување ја слушаме таа реченица "Ке останеме пријатели нели?"... Но колку е тоа така? Дали можете да останете со бившиот/бившата пријатели? Дали тоа пријателство е вештачко или искрено?
Kaj mene ja nema taa recenica, retko ostanuvam prijatelka so bivs, moze samo na edno zdravo i tolku drugo i ne treba.

Kajgana Shop

На врв Bottom