Ја мразам реченицава!!!!CuCeNcE напиша:Најчесто после раскинување ја слушаме таа реченица "Ке останеме пријатели нели?"... Но колку е тоа така? Дали можете да останете со бившиот/бившата пријатели? Дали тоа пријателство е вештачко или искрено?
Toа се кажува само додека не се разделите после раскинувањето, ама после тоа .. ни здраво ни ништо. Барем кај мене било така со неколкумина. Со едниот дури и муабет цела една година немав .. додека не му отидов еден ден и додека не расчистивме некои работи. Можам со бивши да останам пријател .. ама ништо од тоа пријателство..CuCeNcE напиша:Најчесто после раскинување ја слушаме таа реченица "Ке останеме пријатели нели?"... Но колку е тоа така? Дали можете да останете со бившиот/бившата пријатели? Дали тоа пријателство е вештачко или искрено?
За да се случи ова, двајцата треба или да не се сакаат и да им е гајле еден за друг, или премногу да се сакаат.sch00lGirL напиша:Сум имала,и сеуште имам искрено пријателство со бивш.
Всуштност,тој ми беше првиот дечко,и иако раскинавме (заеднички договор) си останавме многу блиски другари.
Мислам дека понатамошното пријателство во голема мера зависи од начинот на раскинување.