- Член од
- 28 ноември 2011
- Мислења
- 23
- Поени од реакции
- 39
И фрки со депресија немаш?
Фрки со депресија имав и сеуште имам, затоа пијам антидепресиви препишани од лекар.
И фрки со депресија немаш?
многу енергија и убаво расположение...само краткотрајно беше отприлика 2 часа и после пак по старо.Кој бил ефектот, што си почуствувал?
Како мали не ве учеа дека ако немате што паметно да кажете на темата за која се дискутира, дека треба да преќутите и да слушнете кој што има да каже? Билдајте его на вакви теми, кога тоа ви треба.
Имав познанички, искуства од пред 6-7 години што беа на амфетамин. Можеби јас имам приметено, можеби сум грешка но, дали го оштетуваат мозокот до таа мера што концентацијата и меморијата се на ужасно ниво после тоа?
колку време беше на амфетамин ?Значи амфетаминот дејствува директно во централниот нервен систем, составен од нервни клетки кои немаат способност да се обновуваат, што повеќе нервни клетки умираат, толку повеќе се оштетува мозокот. На пример јас не сум толку затупавена, функционирам нормално кога станува збор за меморијата, можам да учам и да постигнувам добри резултати на факултет. Мозокот може многу да се оштети доколку амфетот се користи со години.
колку време беше на амфетамин ?
Ако дува ќе јаде. Марата тера на јадење, колку и да не си гладен. Друго зема, не е само мара.имам школски соученик кој почнува да забегува по овие работи..
Во прва година се сеќавам, беше еден од најдобрите ученици во класот, интелигентен и начитан. Сега е вторите две само кога е повеќе од недела дена чист, а ретко му се случува. Отворено ми зборува за тоа. Слаб е, не јаде парите ги дава за опојни средства од кои само марата му ја препознав. На училиште доаѓа таков еееј ! Да го свијам ќе се скрши. А жал ми е колку добро дете е, каков се направи. Додуша, сеуште не е толку доцна, не е толку тежок наркоман ама летово како што почнал не знам дали ќе го преживее. По 3-4 дена ништо не јаде, само ракија и дува. На одмор му купиме некоја баничка, ја изеде и вика другиден пак. Ептен е отиден
Туку деновиве ми изгледа чист, можда заради екстерните и се надевам да биде подобар ама последиците се мнгу воочливи.
Не е на мара. Помогни му без разлика дали си му близок.имам школски соученик кој почнува да забегува по овие работи..
Во прва година се сеќавам, беше еден од најдобрите ученици во класот, интелигентен и начитан. Сега е вторите две само кога е повеќе од недела дена чист, а ретко му се случува. Отворено ми зборува за тоа. Слаб е, не јаде парите ги дава за опојни средства од кои само марата му ја препознав. На училиште доаѓа таков еееј ! Да го свијам ќе се скрши. А жал ми е колку добро дете е, каков се направи. Додуша, сеуште не е толку доцна, не е толку тежок наркоман ама летово како што почнал не знам дали ќе го преживее. По 3-4 дена ништо не јаде, само ракија и дува. На одмор му купиме некоја баничка, ја изеде и вика другиден пак. Ептен е отиден
Туку деновиве ми изгледа чист, можда заради екстерните и се надевам да биде подобар ама последиците се мнгу воочливи.
На вена беше ?Како да беше вчера...
Земи пер, не биди пичка.
Земав, земав пак... Интересно е како самиот се убедуваш и си ствараш илузија дека имаш контрола. Како борба на повеќе личности во тебе. Сам си контрираш на себе. Пробуваш да се вратиш во нормала но сеќавањето на тие болни и понижувачки моменти те гонат.
Баба ми оболе, постојано ми велеше дека ќе се расипам, безброј солзи исплака. Тажно е старо лице што плаче. Посебно кога си на роба.
Но не можев, да се откажам.
Се смеев на сцената со Леонардо Ди Каприо доби blow-job за една доза хероин.
Да се најдеш во слична ситуација години подоцна поради нешто што си дозволил да отиде надвор од контрола е најголем срам за едно човечко суштество.
Но ми се допадна, помислата на тој терморакетен минофрлач сеуште ме прогонува...
Значи кај тебе проблем бил срцето не дрогата.Секако дека да, често имам вртоглавица, понекогаш паѓам и у несвест ради слабото срце, никако не смеам да се заморувам, строго ми е забрането да пијам алкохол и да пушам цигари. Fuck my life.