Последици од дрогата

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848
Сакаш да кажеш дека поради фактот што тебе после долготрајна употреба (сеуште) не ти се случило ништо и ти си се чувствувал "страшно интелигентен и просветлен" тоа хемиските амфетамини што ги продаваат со секакви отрови во нив дека се убава работа?
Сака да ти каже дека размислува како што размислував јас пред 10 години т.е дека човековиот организам е како машина само биолошка и дека можеш да и ги подобриш перформансите арно ама тоа не е точно-има цена.

Он мисли дека е со подобрени перформанси од психостимулансот што е делумно точно.

Зошто делумно??

Ако ги поставите негативите ќе видите зошто, на пример забрзан срцев ритам, отекување на црн дроб, проблеми со бубрези и.т.н

Јас Кокаин сум пробал десеттина пати и имав пари да си го дозволам но неќев, исто и амфетамини(само ќе забележам употребував каптагон т.е медикамент кој во мозокот создава амфетамин) и имав само за две недели и толку беше.

Е сега коката е егобустер и за тие години 16-19 е Уауу стварно мислиш Бог за ташк си го ванал, со малку МДМА и веќе си отворен те сакаат сите, ти ги сакаш и дури при говор имаш потреба да ја допреш типката како подобнро би и објаснииил, така да таман му е него се осеќа како шеф ама ќе повторам доволен е месец користење редовно за трајни последици.

Оправдана е употребата на амфетамини само кај нарколепсија и испитувања.

Тогаш на времето допрев и до морфин ампули и беше ОК но не би ги препорачал на никој а и да ги препоррачам нема да ги добиете:P

Хмм ситен лесен порок барем за мене се и коката и амфата и морфот онака го истроши9в паковањето и прекинав не да немав пари имав пари и и те како ама не ми годеа и знаев што срање се затоа и останав само на ганџа:D

(Хероин немам пробано ама можам да замислам како е, срцето ви работи бавно, бавно дишите и се труете со Јаглерод моноксид, не јадете редовно ако има и амфи исто нем и спиење и нека ми рече некој дека е нормален а притоа е три дена неспан...ма немој да ме јебеш бре штом 72 часа неспиеш не си здрав организам).

Јас неможам со цигарите а кофеин намалив ама без цигара и кафе наутро дајте ми двоцевка мозокот да си го истурам на под и на ѕид ако немате цигара и кафе.

Така да зависник сум од никотин имам и мастики дури али не ги сакам но немам избор бидејќи немаат никотински таблети а нема подобро од таблетите-никотин чист орално(природно) емн држи ем немате потреба од тутун, мислев на Електронска Цигара ама тоа навистина е како секс со кондом па баталив.
--- надополнето: 15 јуни 2013 во 01:40 ---
Па дај ако си толку интелигентен оди заврши некој факултет, електро, медицина... знаеш, да не биде се за џабе. :D
Он нема пари за то.

Плус неќе УКИМ туку МИТ.

Аххх да еве го БОГ од кокаинот и Амфите за кои напишав се буквално крокодил само аперски и полоши од него ако се вбризгуваат бидејќи истите киселини и корозивни лајна ги имаат.

Член од
25 август 2010
Мислења
179
Поени од реакции
23
Сакаш да кажеш дека поради фактот што тебе после долготрајна употреба (сеуште) не ти се случило ништо и ти си се чувствувал "страшно интелигентен и просветлен" тоа хемиските амфетамини што ги продаваат со секакви отрови во нив дека се убава работа?

Па дај ако си толку интелигентен оди заврши некој факултет, електро, медицина... знаеш, да не биде се за џабе. :D
pa zavrsuvam fakultet ma so ti e na tebe so mislis deka dzabolebaram po doma ja samo znam kako da uzivam be budalo plus ako mi e korisno toa e samo prednost od stvarite i ne se so sekakvi otrovi ne se sekiraj ima izbor ako sakas kvalitet ke dobies kvalitet 21 vek e aloooo otide svetoto ko na filmovite hahaha :D i btw ne e deka mn si pameten analiticnosta koncentracijata ti se na povisoko nivo se laci poveke dopamin so moze da se postigne i preku meditacija koa se laci poveke dopamin razmisluvas pobrzo i poslikovite nesto so sto se somnevam deka si zapoznaena zatoa devojko so znam eksperimentiraj malce u zivotot opusti se ajde cao sea :D
--- надополнето: 15 јуни 2013 во 21:22 ---
Сака да ти каже дека размислува како што размислував јас пред 10 години т.е дека човековиот организам е како машина само биолошка и дека можеш да и ги подобриш перформансите арно ама тоа не е точно-има цена.

Он мисли дека е со подобрени перформанси од психостимулансот што е делумно точно.

Зошто делумно??

Ако ги поставите негативите ќе видите зошто, на пример забрзан срцев ритам, отекување на црн дроб, проблеми со бубрези и.т.н

Јас Кокаин сум пробал десеттина пати и имав пари да си го дозволам но неќев, исто и амфетамини(само ќе забележам употребував каптагон т.е медикамент кој во мозокот создава амфетамин) и имав само за две недели и толку беше.

Е сега коката е егобустер и за тие години 16-19 е Уауу стварно мислиш Бог за ташк си го ванал, со малку МДМА и веќе си отворен те сакаат сите, ти ги сакаш и дури при говор имаш потреба да ја допреш типката како подобнро би и објаснииил, така да таман му е него се осеќа како шеф ама ќе повторам доволен е месец користење редовно за трајни последици.

Оправдана е употребата на амфетамини само кај нарколепсија и испитувања.

Тогаш на времето допрев и до морфин ампули и беше ОК но не би ги препорачал на никој а и да ги препоррачам нема да ги добиете:P

Хмм ситен лесен порок барем за мене се и коката и амфата и морфот онака го истроши9в паковањето и прекинав не да немав пари имав пари и и те како ама не ми годеа и знаев што срање се затоа и останав само на ганџа:D

(Хероин немам пробано ама можам да замислам како е, срцето ви работи бавно, бавно дишите и се труете со Јаглерод моноксид, не јадете редовно ако има и амфи исто нем и спиење и нека ми рече некој дека е нормален а притоа е три дена неспан...ма немој да ме јебеш бре штом 72 часа неспиеш не си здрав организам).

Јас неможам со цигарите а кофеин намалив ама без цигара и кафе наутро дајте ми двоцевка мозокот да си го истурам на под и на ѕид ако немате цигара и кафе.

Така да зависник сум од никотин имам и мастики дури али не ги сакам но немам избор бидејќи немаат никотински таблети а нема подобро од таблетите-никотин чист орално(природно) емн држи ем немате потреба од тутун, мислев на Електронска Цигара ама тоа навистина е како секс со кондом па баталив.
--- надополнето: 15 јуни 2013 во 01:40 ---

Он нема пари за то.

Плус неќе УКИМ туку МИТ.

Аххх да еве го БОГ од кокаинот и Амфите за кои напишав се буквално крокодил само аперски и полоши од него ако се вбризгуваат бидејќи истите киселини и корозивни лајна ги имаат.
brat luge godini koristat ne stanuvaat ko ovoj strasniov tuka so nosot znaci muabetot e deka ima razumno koristenje za vikend i toa ne sekoj vikend i od tie iskustva se uci mnogu ne deka se ok stetni se za zdravjeto na covekot ama ne ve nekoja znacajna mera ko nekoj drugi vidovi na droga samo sto treba da se vnimava i na psiholoskata strana zatoa ne e za luge so slab karakter i ne dovolna edukacija za efektite i sajd efektite plus i nekoj drugi faktroti taka da najcesto se zavrsuvua so zloupotreba no ne sekoj zavrsuva na toj nacin taka da cao prijatno :D

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
pa zavrsuvam fakultet ma so ti e na tebe so mislis deka dzabolebaram po doma ja samo znam kako da uzivam be budalo plus ako mi e korisno toa e samo prednost od stvarite i ne se so sekakvi otrovi ne se sekiraj ima izbor ako sakas kvalitet ke dobies kvalitet 21 vek e aloooo otide svetoto ko na filmovite hahaha :D i btw ne e deka mn si pameten analiticnosta koncentracijata ti se na povisoko nivo se laci poveke dopamin so moze da se postigne i preku meditacija koa se laci poveke dopamin razmisluvas pobrzo i poslikovite nesto so sto se somnevam deka si zapoznaena zatoa devojko so znam eksperimentiraj malce u zivotot opusti se ajde cao sea :D
--- надополнето: 15 јуни 2013 во 21:22 ---

brat luge godini koristat ne stanuvaat ko ovoj strasniov tuka so nosot znaci muabetot e deka ima razumno koristenje za vikend i toa ne sekoj vikend i od tie iskustva se uci mnogu ne deka se ok stetni se za zdravjeto na covekot ama ne ve nekoja znacajna mera ko nekoj drugi vidovi na droga samo sto treba da se vnimava i na psiholoskata strana zatoa ne e za luge so slab karakter i ne dovolna edukacija za efektite i sajd efektite plus i nekoj drugi faktroti taka da najcesto se zavrsuvua so zloupotreba no ne sekoj zavrsuva na toj nacin taka da cao prijatno :D
А тоа дека стануваш интелегентен, така си мислиш или повеќе луѓе ти имаат кажано.

Член од
25 август 2010
Мислења
179
Поени од реакции
23
А тоа дека стануваш интелегентен, така си мислиш или повеќе луѓе ти имаат кажано.
ne stanuvas intelegenten intelegenten ili si ili ne si toa nemozes a stanes samo da receme ako mozkot prirodno odredeni podatoci gi obrabotuva za 10 minuti ti so koristenje na amfetamin kako psiho stimulant go skratuvas procesot od 10 da receme na 5 minuti zatoa sto da receme koga prosecno intelegenten covek razmisluva vo glavata toj razmisluva vokalno odnosno zabelezuva glasovi koj vo sebe sodrzat zborovi i so toa ja formira mislata da so amfetaminot seto toa moze da go prai pobrzo ako da receme covek so nadprosecna intelegencija koga razmisluva osven vokalno obrazuvanje na mislite kaj nego mislite moze da se obrazuvaat i vo sliki i so toa samiot proces na analiziranje i tocnosta na analizata e rapidno skraten so koristenje na amfetaminot toj proces isto taka se zabrzuva amfetaminot pomaga za usovrsuvanje i podobra tehnika na razmisluvanje ama ako ti si glup mn e verojatno da go zloupotrebuvas amfetaminot i namesto korisni da imas poveke od stetnite efekti e sea kako se zloupotrebuva edinstven nacin da go zloupotrebuvas e da go koristis sekoj den koga go koristis sekoj den so toa se prenesuvas na frekfencija koja ne e lesna za kontroliranje ako vo nejze si podolg period seto toa rezultira so paranoi i razni losi psihicki sostojbi koj e tesko da se kontroliraat vo sekoj drug slucaj na razumno koristenje ne e strasno inace za toa kako primetuvas dali si stanal pointelegenten so znam so tek na vreme go primetuvas napredokot koa sakas da napreduvas rabotis na toa ima i rezultatit samo najvazna e budnosta vo sekoj moment i sekoj problem sekoa frka se vo zivotot moze da se resi :D
едитирано заради навреди

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
HIPnoticHOPkill

Дечко, ти можеби се чувствуваш како Бог, ама според напишаното не верувам дека кој било од нас те доживува така.
Фрли тие глупости и престани да дробиш дека не се станувало зависен.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
ne stanuvas intelegenten intelegenten ili si ili ne si toa nemozes a stanes samo da receme ako mozkot prirodno odredeni podatoci gi obrabotuva za 10 minuti ti so koristenje na amfetamin kako psiho stimulant go skratuvas procesot od 10 da receme na 5 minuti zatoa sto da receme koga prosecno intelegenten covek razmisluva vo glavata toj razmisluva vokalno odnosno zabelezuva glasovi koj vo sebe sodrzat zborovi i so toa ja formira mislata da so amfetaminot seto toa moze da go prai pobrzo ako da receme covek so nadprosecna intelegencija koga razmisluva osven vokalno obrazuvanje na mislite kaj nego mislite moze da se obrazuvaat i vo sliki i so toa samiot proces na analiziranje i tocnosta na analizata e rapidno skraten so koristenje na amfetaminot toj proces isto taka se zabrzuva amfetaminot pomaga za usovrsuvanje i podobra tehnika na razmisluvanje ama ako ti si glup mn e verojatno da go zloupotrebuvas amfetaminot i namesto korisni da imas poveke od stetnite efekti e sea kako se zloupotrebuva edinstven nacin da go zloupotrebuvas e da go koristis sekoj den koga go koristis sekoj den so toa se prenesuvas na frekfencija koja ne e lesna za kontroliranje ako vo nejze si podolg period seto toa rezultira so paranoi i razni losi psihicki sostojbi koj e tesko da se kontroliraat vo sekoj drug slucaj na razumno koristenje ne e strasno inace za toa kako primetuvas dali si stanal pointelegenten so znam so tek na vreme go primetuvas napredokot koa sakas da napreduvas rabotis na toa ima i rezultatit samo najvazna e budnosta vo sekoj moment i sekoj problem sekoa frka se vo zivotot moze da se resi :D
и што предлагаш тие што не можат да положат или научат за некој испит на фах да лапаат амфетамини :tapp:
едитирано заради навреди

Eva Molotow

Anti-social Engineer
Член од
6 јуни 2008
Мислења
532
Поени од реакции
392
Со вакво изразување и "ма" чисто се сомневам дека си на факултет. :)

Баш фактот што е 21 век ме прави уште поскептична околу квалитетот на дрогите што се нудат. Во време кога излегуваат секакви отрови на улица (крокодил ти е класичен пример) ти пропагираш дека имало квалитет... океј, твој избор, оди труј се со бензини. :D

Верувај запознаена сум одлично со начинот на кој функционира амфетаминот, јасно ми е дека добиваш некој привремен boost на концентрација и внимание, ама мислам дека е премногу наивно да веруваш дека се тоа проаѓа без последици и зависност.
Да бе, светов глуп е што не користи амфетамини за концентрација... премногу е очигледно за слепо да веруваш.

Иначе не се секирај за моето експериментирање, си ги знам границите јас. ;)

M

Muranyi

Гостин
и што предлагаш тие што не можат да положат или научат за некој испит на фах да лапаат амфетамини :tapp:
едитирано заради навреди
Всушност,амфетаминот бил,барем во времето кога бил легален и можел да се набави во секоја локална аптека,многу популарен меѓу студентите бидејќи им овозможувал целовечерни маратони над книгата.Истотака,бил популарен и меѓу спортистите.Каква е моменталната ситуација,навистина не би знаел да кажам,но факт е дека е добар бустер на психо-физичките перформанси,го отстранува уморот,ја зголемува концентрацијата,намалува апетит(мислам и дека се користел како средство за слабеење).

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
конкретно за амфетаминот ја иам праено доста у животот мада знам луге што прават многу повеке според мене една од најкорисните дроги за развивање на мозкот тоа што малава јадела инфаркт што знам, или лаже или незнам слабо срце па не и пријало, а 2 дена не се нешто многу пошто ја иам праено 6 дена без спиенње со многу малку храна и не ми беше ништо , е сеа конкретно за амфетаминот што знам што да ви кажам од убаво поубаво не спиеш размислуваш многу побрзо и можеш да увидиш некој грешки во животот кој стрејт не би можел се осекаш моќно и тоа поприлично моќно наогаш решенија за сите проблеми, ако си природно затупен ке можеш да праиш муабет повеке едноставно почињаш да вибрираш на повисока фрекфенција можеш да пиеш алкохол колку сакаш без да се начукаш според мене единствената дрога што би требало да биде легелна бидејки не ствара зависност освен психолошка мада и сладолед ствара психолошка зависност така да тоа не е страшно е сеа на долги патеки лошо е да се конзумира секој ден затоа ја преферирам да почнам у петок да завршам во недела и после си шибам стреј до идниот петок па може еден викенд пауза па пак и така си шибам у животот си го развивам мозкот и си еволуирам а сите вие што мислите дека е страшна работа што знам пробајте видете па зборете и не ги плашете децата да не се дрогираат пошто не секоја дрога е иста и не секоја ке те направи пропалитет со некој можеш да идеш напред амфетаминот е една од тие дроги ја познавам луге кој веке 10 години секој викенд користат и се нормални не би можеле да ги препознаете дека се дрогираат така да вашите рекла казала аргументи чувајте си ги за вас.
--- надополнето: 14 јуни 2013 во 04:36 ---

хмм одеднаш осекаш како низ цело тело ти проага чувство на задоволство и осекаш некоја светлина насекаде околу тебе се осекаш ко бог едноставно ко БОГ тоа е кокаинот чиста СРЕЌА но тоа е само пример како изгледа среката и треба да се користи само за да се види како изгледа среката ако почнеш во него да ја бараш батицо за две недели си навучензи рафаело каро ти кево коканиџа те керо е сеа проблемот е што повекето луге неможат да ја финансираат таа зависност па кризите ги убиваат со хероин а тоа ти е веке трагедија затоа со амфетаминот може да се претерува со денови и со месеци ама со коканиџата никако е сеа коакинот е кокаин филингот е чиста срека амфетаминот го нема тоа има срека и во него ама не е во толку чист облик од кокаинот осекаш сензации на лјубов што би рекол аца лукас са тобом учим све да волим и да осечам са тобом препороџен сам али брате ако не го користиш за развивање и еволуција ке се навлечеш и ке станеш пропалитет така да сала аларми толку од мене за кокаинот ако ве интересира уште нешто само прашајте не дека којзнае колку знам ама барем не е рекла казала проверени информации се ова
Бриши бе шушљупак еден, земал 10 пати дрога и се знае за амфитамините.
Научи да пишуваш бе копук еден, ни точка ни запирка немаш а каму ли интерпункциски знаци.
Тој ќе кажувал дрогата била добра !

Член од
23 ноември 2008
Мислења
29
Поени од реакции
7
Како и секое задоволство во животот што сакате да го пробате си има последици. Од многу арно не е на арно нели?
Подалеку од трева не сум бил, не се плашам да пробам МДМ или кокаин или нешто слично, а дека можеш да се навлечеш на сево ова, можеш. Само почни да стануваш и легнуваш со било кој алкохол, цигари, дрога итн. и нема да ти треба нешто долго време да почнеш само на тоа да мислиш.

Дрогата (зависи која) ја сметам како: Задоволство кое има позитивен ефект се додека се консумира одговорно(како и алкохолот исто), се додека луѓето што ја користат се свесни за последиците и имаат изградено карактер за да бидат по свесни во моментот кога ќе почнуваат да забегуваат на погрешна страна, и каде што ќе си речат, да баталам ја некое време ова а?

Искрено, мене ефектот од тревата ми е одличен. Мозокот ми размислува 200 на саат, чувствувам многу повеќе, а јазикот ми е одврзан максимално. Ова ако го помешаш со доза на интелегенција може да има некој позитивен исход. Меѓутоа дека ќе те направи паметен, а реално твоите достигнувања во животот се , се' освен паметни. Во тој случај си бараш само изговор за дрогирање.

Од друга страна, ефектот на секојдневната употреба го истиснува задоволството од причина дека внесуваш отров на секојдневна база (исто како алкохолот), и остануваат само лошите последици од прекумерно консумирање на ваквиот тип на задоволство.
Во вакви ситуации секогаш вината се префрла на дрогата, а не на лицето кое ја консумира, и само заради неодговорното консумирање на мала група поединци, ја ставаат дрогата на мапа како нешто премногу опасно, а реално опасно е само онолку колку што вие ќе направите да биде.

Најдоброто решение би било е дрогата да е контролирана од страна на државата со одредени закони и ограничувања за нејзино користење и стандарди во квалитетот, за разлика од сега што ја купуваме по дилерi од улица, криминалци итн. Кои не им е гајле за вас што стварно ви продале и со каков квалитет.

Се ќе биде исто како и сега. Бројот на корисници нема да биде поголем, туку само ќе излезе на виделина реалната бројка на оние што консумираат.
Да не почнеме со муабетите од типот: Ако се продава дрога легално, сите ќе бидеме наркомани.

Цигари и алкохол се продава легално во секое време, па не сме сите пијаници и пушачи. Некој ужива во пушење цигари, некои едноставно не, и без некоја посебна причина. Едноставно не сакаат.

Kajgana Shop

На врв Bottom